Verlichting uitgelicht


Dankbaarheid vervult je hart en ziel, je voelt een tomeloze energie in je lichaam en geest en hebt het gevoel dat je alles gedaan krijgt in je leven. Je hart is bevrijdt, je hebt verlichting bereikt. Je bent er dan nog niet, je bent nog maar net begonnen aan een lange reis naar een geheelde ziel. De vreugde overmeesterd je, maar ook regelmatig val je terug in een emotie van verdriet of doet je hart opeens pijn van verscheurdheid, dit hoort er allemaal bij. De weg naar volledige verlichting en devotie is een lange. Ik zal de fases uitlichten en de bedoeling er van en het gevoel proberen te omschrijven.

 

Fase 1 – Hartsverlichting en de weg er naartoe

Hartsverlichting houdt in feite in dat je hartchakra wordt geopend, deze wordt in feite helemaal open gezet. Je voelt een soort druk op je hart die positief is, soms doet het zeer maar op een prettige manier. Je voelt je een beetje verliefd, op het leven, jezelf, alles wat je meemaakt. Dit komt vaak tot stand zodra je 'jezelf gevonden hebt' alles aan jezelf en je leven volledig accepteert en volledige vrede met alles hebt gesloten. Ook heb je op dit punt alle inzichten ontvangen die je dient te ontvangen om je leven af te maken. Je dient volledig te doorzien waarom je welke problemen hebt gehad etc en alles daarom heen, je kunt het zo gek niet bedenken je doorziet alle aspecten van je leven op dit punt. In ieder geval in het hier en nu, belangrijk is ook dat je werkelijk in staat bent om hier en nu te leven, in het moment en alles volledig kunt loslaten.

 

De hartverlichting stabiel houden is hierin de volgende stap, dit doe je door naar jezelf te blijven kijken en alle situaties in je leven te blijven belichten. Ook als je wel iets ergs meemaakt en bent in staat stabiel te blijven, kun je pas oprecht zeggen dat je echt verlicht bent. Echter het is nog steeds de eerste fase en er zal nog veel volgen. En het feit dat je uitverkoren bent om dit te voelen, betekend daarin tegen ook dat je heel erg op de proef gesteld zal worden, je moet er tenslotte alles aan doen om hier stabiel in te blijven en dit is een grote levenstest, hoe ga je met alles om? Je leert gaandeweg je liefde te delen en je liefde in alles te steken, hiermee heel je iedere situatie en negatieve gevoelens. Dit heeft als doel jou in staat te stellen voor andere mensen klaar te staan, situaties van andere mensen beter te begrijpen maar ook te doorvoelen. Dit is dus een uiterst belangrijke fase in de ontwikkeling die heel lang nodig heeft zich te stabiliseren in je leven.

 

 

Fase 2; Hoofdverlichting

(fase 1 kan ook fase 2 zijn en andersom, verschilt per persoon)

Het hoofd verlichten betekend in feite vrij zijn van gedachten wanneer jij dat wilt, volledige controle hebben en meditatief leven. Meditatief leven is noodzaak om goede en zuivere boodschappen de wereld in te sturen. Ik schrijf mijn artikelen vanuit de meditatieve toestand, simpelweg omdat als ik hierover na ga denken ik hele onlogische dingen op papier zou zetten. Ik laat de tekst door mijn vingers vloeien en ben zeer bewust van elke tik die ik op mijn toetsenbord doe. Je kunt zeggen, je laat je leiden. Dat klopt, dat doe ik ook.

Hoofdverlichting is een zuivere verbinding vanuit het kruinchakra naar de hemel, wanneer dit volledig is geopend en het zuiver helderhoren is geactiveerd kun je wel 24/7 achtereen helder horen en communiceren met boven en/of andere personen op aarde (als je zo gelukkig bent dat je dat mag ervaren) Telepathisch is veel mogelijk, maar zonder meditatief besef kom je nergens. Zodra je zelf in je hand hebt wanneer je nadenkt en wanneer niet heb je de kracht en controle over of je zuiver van boven wil horen, of gewoon even met jezelf bezig wilt zijn.

Wanneer je meditatief leeft, eet wanneer je eet en elke hap goed proeft. Geniet van het moment in het nu en alles zuiver helder voelt wat er op dit moment gaande is ben je goed op weg.

Hoofdverlichting voelt soms een beetje licht in je hoofd, door even bewust naar je navel te ademen aard je weer meer in je gevoel. Het is helemaal niet erg soms een beetje te zweven, hier door weet je dat je op de goede weg bent. Je kunt ook aarden door met aarde en plantjes te werken of door simpelweg even met je voeten op de grond te stampen. Blijf je bewust van het feit dat verlichting niets anders is als meer openheid naar de andere werelden en naar een hoger energieveld, een hoger bewustzijn. Zowel bij het hart als het hoofd wordt je geleid naar een hoger bewustzijn, iets wat juist heel erg hard nodig is om de wereld vanuit een ander perspectief te zien en het bewustzijn van andere mensen weer te vergroten. Dit kan niet als je het niet ziet vanuit de “whole view” , dit kan alleen maar vanuit het 'hogere zelf' de hogere sferen en een hogere energie vibratie.

Daarom is verlichting een noodzakelijk goed als jou taak ook in dit vlak ligt. Je moet eerst zelf leren 'zien' voor je anderen kunt leren 'zien' .

 

Fase 3 – Volledige samensmelting, devotie

Echte devotie, volledige samensmelting met het hemelse zodat hemel en aarde in jou eenheid wordt kan op een enkele manier, wat hier voor nodig is zijn drie ingrediënten.

 

  1. Hart en hoofdverlichting

  2. Tweelingziel ontmoeten, beide aan hereniging en herstel toe zijn

  3. Het moet je laatste leven hier op aarde zijn (en dus een hele hele hele oude ziel)

 

Dat zijn nogal wat eisen zoals je ziet. Volledige devotie is niets meer dan klaar zijn met alle levens en het mogen af maken met onvoorwaardelijke eeuwige liefde. Dit vraagt veel werk. Mocht je een gelukkige zijn je tweelingziel te treffen ben je nog niet klaar. Ook hierover zal ik nog een apart artikel schrijven want dit veel ingewikkelder en complexer dan veel mensen denken of weten. Bovendien, het aan hereniging toe zijn betekend dat je al vele levens hard en goed werk geleverd hebt. Als je hier bewust van bent zelf dat het zo is bij jou, geen tijd om te rusten maar hard aan heel werk te gaan waarschijnlijk naar je tweelingziel deel. Tenzij je de man van de twee bent, ontvang je vrouw maar en laat je verrassen wat er gebeurd de komende jaren in je leven.

Volledige devotie is onvoorwaardelijke liefde tot het diepste niveau van de ziel en hier is ontzettend veel mogelijk. Volledige hereniging is gemeenschap hebben met je tweelingziel, dan pas ben je klaar, nou ja eigenlijk niet je hebt nog een lange weg samen te gaan om de wereld iets te leren. Devotie is dat magische moment, wat volgens mij de bijzonderste ervaring is die je hier op aarde mag ontvangen. Voel je gezegend, voel je gelukkig als jij weet dat jij een van die vele tweelingzielen bent die nu mag herrijzen en herenigd mag worden. Want dit is een geschenk wat je letterlijk hemels mag noemen en ook zo zal ervaren. Je werkt er hard voor, maar je krijgt er oneindig veel voor terug.

Dit heeft ook als doel om de wereld meer liefde te brengen, er niets mooiers dan onvoorwaardelijke liefde mogen ervaren en voelen, toch? En wie kunnen dat beter uitdragen dan degene die het zelf ervaren. Precies niemand.

 

En daarom is verlichting een zeer groot goed en nu zo belangrijk op deze wereld. Werk daarom hard aan jezelf en verbeter alles aan je leven wat je kunt verbeteren zodat je inziet waar je nu staat en misschien wel wat jou weg te gaan is. Misschien is het dit leven niet jou tijd voor devotie, maar elke goede actie brengt jou er ook dichter toe, je doet het altijd om je ziel te helen. Waar je ook in je eigen ziel – evolutie zit nu op dit moment.

 

<<< Terug naar artikelen pagina

 

Workshop Ware Zelf

Lezing reincarnatie en verlichting

Lezing Alchemie