Over reincarnatie & Zielenpad

Er bestaan veel misverstanden over reïncarnatie en de interpretatie hierin. Ik heb door diverse ervaringen enkele van mijn vorige levens mogen waarnemen. Hierdoor is mijn inzicht hierin vergroot en ben ik in staat te vertellen hoe dit werkt.

 

Ik zal beginnen bij de bron van ons bestaan;

 

De Bron

Ieder mens heeft een ziel, een ziel staat los van de geest die men heeft in leven. De ziel legt een reis af gedurende vele levens gedurende vele eeuwen.

Elke ziel behoort hierin tot een groep, dit is jou 'zielengroep' en elke zielengroep bestaat uit ongeveer 120 verwanten per groep. Elke groep vertegenwoordigd een doel of een missie.

Naast de verwanten in de groep is ook elke ziel nog een keer gesplitst, deze splitsing heeft elke ziel, daardoor is de ziel in wezen in vele levens niet compleet.

Deze splitsing brengt een zoektocht in de mens teweeg, naar liefde en compleetheid en dat is mede de reden waarom veel mensen geobsedeerd zijn in het vinden van de juiste partner. Deze weg brengt je tot je tweelingziel, jou tweede deel in feite die dus meer jouw is dan elk ander verwant uit de zielengroep.

De bron van dit ingrediënt in leven is er om ons te laten ondervinden waar ons zielendoel ligt, dit zieldoel is alleen maar binnen bereik wanneer je bereid bent om jou essentie te vinden. Jou essentie, jouw oorsprong en werkelijke 'zijn' brengt je dichter tot jou gesplitste tweede deel.

Hieruit kun je opmaken dat elke ziel een zoektocht vertegenwoordigd en naast het vinden van de 'ware liefde' die je uiteindelijk vindt in jou tweede deel zijn er vele lessen te leren en veel karma op te lossen en te helen. Dit is een zeer lange weg te bewandelen en elke ziel maakt een reis door vele lessen, in een loop-effect. Dit loop-effect loopt als een rode draad door alle levens heen die je gaat.

 

Alle zielen zijn verbonden met De Bron, de schepper die als bedoeling heeft ons te laten ondervinden en te onderzoeken waar het leven toe dient.

Liefde en schepping is de weg naar vredig leven.

 

Loop-effect en vicieuze cirkels

Elke ziel legt zijn eigen revolutie af, tijdens je vele levens kom je veel verwanten tegen meermaals in ook veel dezelfde levens. Deze zijn vaak zeer goede vrienden van je, begrijpen elkaar heel goed en soms kan er zonder woorden gesproken woorden. Deze mensen vertegenwoordigen eenzelfde doel als die van jou. Je verwanten zijn je helpers op je pad, verder heb je ook vijanden en ook deze kunnen terugkeren.

Een ziel heeft veel te leren over mededogen, vergankelijkheid, vrijheid en uiteindelijk de liefde maar dat is niet mogelijk zonder de tegenhangers. Oorlog, haat, jaloezie, egoïsme, macht enzovoorts.

 

Het kan bijvoorbeeld zijn dat je in dit leven vaker bent opgelicht, je kunt dan zelf heel hard roepen dat je dit niet verdiend etc maar dit kan heel goed met je karma van een vorig leven te maken hebben. Misschien was je zelf wel een oplichter.

Ook kan het zijn dat je bepaalde mensen aantrekt in dit leven die jou meenemen in slechte dingen zoals drugsverslaving of criminele activiteiten, maar wat je bent trek je aan. Het kan zijn dat jou ziel in een vorig leven veel anderen heeft misleid tot slechte daden. Vaak blijft dit terugkeren, vele malen net zolang tot de ziel heeft geleerd en zijn leven gaat beteren. Slechts inzichten en levensbedreigende situaties kunnen deze zielen op andere ideeën brengen, soms werkt zelfs dat niet.

 

 

Zelf heb ik gezien hoe eerdere fysieke gevangenschap invloed had op een leven nu, na gevangenschap werd een moord pleegt terwijl de persoon in kwestie op dat moment blind van woede was. Blinde woede vanuit liefde, gescheiden van wie hij zo hield.

Wat had dat nu voor invloed?

Heel eenvoudig werd de gevangenschap nu psychisch ervaren door in een situatie te leven waar hij nu niet in wilde zijn maar eerst niet de kracht had zich vrij te vechten. En onverklaarbare boosheid stak ook vaak de kop op.

Door middel van vele helingsessies op afstand heb ik dit karma uit weten te wissen en zijn vrijheid opnieuw terug gegeven, dit betekend dat dat karma van dat leven nu is opgelost.

Ik voel mij bevoorrecht om dit te mogen waarnemen en zo mensen te mogen helpen.

 

Zowel in leven als dood gaat dit effect door. Wanneer je sterft maar je bent gestorven in angst of in een waanidee hang je daar nog steeds in als je dood bent gegaan.

Mijn opa was bijvoorbeeld altijd heel bang voor de dood, toen hij eenmaal stierf heb ik hem moeten begeleiden naar het licht. Dit proces heeft al een dikke twee jaar geduurd, maar omdat hij gestorven is tijdens een delirium was hij al in de war.

Hij is nu bij het licht dankzij engelenwerk, maar hij is nog niet klaar. Hij denkt nog steeds dat hij gewoon ziek is, maar hij is niet meer wie hij op aarde was. Hij hangt nog steeds in zijn waanidee vast en dat hij dood is accepteert hij echter nog steeds niet. Ik weet dit omdat ik regelmatig een uitstapje mag maken naar daar. Zijn eerste stap naar bevrijding is acceptatie van zijn dood.

De dood is niet per definitie beter dan leven, het is hetzelfde als wat jij in leven doet met je bestaan. Je leerproces gaat daar gewoon door. Veel geloven zeggen dat de dood verlichting betekend, vele misvattingen bestaan hier ook over.

De eerste stap naar vrijheid en geluk is nog altijd acceptatie hoezeer je het ergens ook niet mee eens bent, accepteer nu het huidige, anders kun je niet door.

 

 

Over verlichting en devotie, wat is het eigenlijk?

Het grootste struikelblok in alle religie en onwetendheid van de mens is wat verlichting is. Boeddhisten houden vast aan de weg van het sterven is de weg van het leven. Daarmee bedoel ik, als je in leven meditatie beoefend zal de overgang naar de dood zo vredig mogelijk zijn.

Dit is inderdaad waar, maar je hoeft hiervoor echt geen klooster in om alleen maar meditatie te beoefenen. Het bewust leven, dus je bewustzijn vergroten, op zoek naar jezelf en je zielendoel brengt je tot niet alleen een vredige dood maar ook een vredig leven.

 

Wie verlicht wordt voelt zijn hartchakra altijd gloeien, het voelt een beetje als verliefd zijn. Alles is mooi en je voelt liefde voor alles wat leeft om je heen. Dit is de eerste stap in het verlichtingsproces, het proces is een heel proces wat je niet zomaar cadeau krijgt. In het volledige verlichtingsproces wordt je diep door het slijk getrokken en je dient veel karma op te lossen van dit leven en vorige levens, dit gaat gepaard met zeer diepe zielenpijnen van oud zeer en nieuw zeer. Dit is de volgende stap nadat je je 'essentie' je ware zelf hebt gevonden. In dit proces worden alle lades open getrokken van vorige levens, je dient vrede te sluiten met alles wat voorbij komt maar ook veel dingen te accepteren waar je eerder het bestaan niet vanaf wist.

Er zijn drie stappen die tot volledige verlichting en devotie leiden;

  1. Verlichting in het hart, van jezelf houden, in je eigen essentie zijn.

  2. Verlichting in het hoofd, stilte kunnen ervaren, zuivere verbinding met je gids en al daarboven.

  3. Verlichting in de onderbuik, de eeuwigheid erkennen, acceptatie van de eeuwigheid aannemen, erkenning van het al. (na het helen van alle nodige karma die daartussen stond)

 

 

Verlichting is niet zweverig en geaard ben je in feite altijd wanneer je je onderste chakra's blijft voeden. Verlichting betekend dat je naar de hogere energievelden en lagen kan en mag reiken en energie uit de hoogste bronnen mag gebruiken voor heling, zie het als een uitverkoren positie.

 

Devotie en verlichting verkrijg je dus door al je karma op te lossen, je volledige leven te herzien. Maar ook al je vorige levens die ertoe doen om jezelf te beteren.

 

Dus of je nu dood bent of leeft, alles is de weg naar verlichting en eeuwige liefde. Wanneer je op dit pad begint te lopen lijkt alles in je leven ineens vanzelf te gaan. Je krijgt dingen toegeworpen wanneer je ze nodig hebt, je komt in de flow van het universum. En vanuit daar wordt je dus geleid naar jou werkelijke doel, jou zielendoel wat je dus ook tot de verlichting leidt.

Wat je dus alleen kan vinden als je leert leven in de flow en innerlijke rust en vanuit acceptatie van jezelf en het houden van jezelf, dit blijft de eerste stap. Of je nu in het hiernamaals bent of hier, het verhaaltje blijft hetzelfde en wordt gewoon voortgezet.

 

 

Het doel van hereniging en heling

Het uiteindelijke doel van de verlichting en hereniging naar jou tweede deel, waar je in vele generaties al naar op zoek bent is uiteindelijk een zeer liefdevolle wereld.

De wereld van vandaag is al bezig in te storten, juist door het herenigen van tweelingzielen wat sinds 2012 langzamerhand is begonnen wordt er veel liefde over de wereld verspreid. Deze zielen zijn oude zielen met zeer belangrijke kennis op zak, deze kennis dient uitgedragen te worden om mensen bewuster van zichzelf te maken en van wat er gaande is op deze wereld.

Heling van zielen in hun splitsing, samenkomst van de volledige groepen zullen de energetische vibratie van de wereld omhoog brengen. Door hogere energie in grotere aantallen te laten toenemen, het uitdragen van bewustzijn zal in de toekomst de wereld worden gedragen door mensen als wij, wij die uitverkoren zijn dit uit te mogen dragen. Vergroot je bewustzijn, leef bewust en verdiep je in alles wat je hierin trekt. Het zal ook jou brengen waar je dient te komen. Heling van deze wereld zal uiteindelijk de vrede brengen, maar er is nog een lange weg te gaan. Ga dus op zoek naar de ware liefde in jezelf en je zult vinden.

 

 

<<< Terug naar artikelen pagina

 

Gerelateerde artikelen:

Zelfreflectie

Omgaan met heldere vermogens

Lotsbestemming, tijdlijnen, zielenpad

Tweelingzielen

Transformatie

 

Gerelateerde blogs:

Zielcontracten

Missie aarde

Ontwaking in het mannelijke en vrouwelijke

Het ware zelf

Sjamanistische healingen

Karma in transformatie

Hoe karma werkt

Waaruit bestaat een ziel