Omgaan met heldere vermogens

Je weet je bent helderziend, helder-wetend, helder-horend, helder-voelend of allemaal, in de volksmond hoog sensitiviteit of afgekort hsp genoemd.

Sommige ontdekken dit al heel vroeg in hun leven, andere pas veel later. Hier een klein lesje ontwikkelen en omgaan met je vermogens.

 

Blokkades

Heldere vermogens werken alleen zuiver als ze zuiver zijn en vrij van blokkades. Ze kunnen door healing vrij gemaakt worden van blokkades, healing in de volle zin des woord. Dus door zelf ontwikkeling, zelfreflectie en het inzien waar je eigen blokkades liggen of het hulp zoeken daarbij. Deze heldere wegen komen nooit zomaar in zijn geheel vrij, je moet er wel voor werken.

En daarnaast zijn gedachten altijd blokkades om te voelen en te horen, maar ook recente of juist hele oude emoties, ook deze kunnen je vermogen (tijdelijk) verminderen. Voor de rest kunnen blokkades berusten in je eigen gezondheid, je eetpatroon, je leefritme en hoeveel ruimte je dagelijks krijgt voor jezelf. Alles speelt hierin een rol, dus door zeer bewust te zijn van al deze facetten kun je jezelf doen groeien.

 

 

Als de weg wel volledig vrij is...

Dan begint het ontdekken pas. Waarschijnlijk al gepaard gaand met een deel verlichting ontdek je wat je werkelijk allemaal kunt. Onzekerheid zal je vaak de nek om draaien, maar blijf dichtbij je zelf en bij je gevoel. Neem iemand om de arm die je hierbij kan helpen, ga met iemand oefenen, verdiep je in dit soort boeken en teksten om er wijzer mee te worden. Groei is belangrijk om je vermogens te leren vertrouwen. Mij heeft het ook mijn hele leven gekost, maar door er volledig in op te gaan en daartoe de ruimte te creëren voor jezelf zullen je ervaringen en daarmee je ervaring gestaag toenemen, je zult je moeten afzonderen van het 'gewone' dagelijkse leven, of dan wel niet een dagelijks ritueel hebben in de avond voor het slapen bijvoorbeeld. Hiermee kun je dagelijks je vermogens integreren in je leven. Vindt ook manieren om bevestiging te krijgen als je iets denkt te weten, ga op zoek naar de fysieke antwoorden van je bevindingen. Of vraag wanneer je ze kunt verwachten.

 

Nadelen

Zoveel voelen en weten heeft ook veel nadelen, je krijgt veel prikkels binnen de hele dag ook van mensen en energie waar je helemaal geen zin in hebt. Je kan sneller vermoeid zijn of een depressief gevoel krijgen of het gevoel hebben dat er zoveel op je af komt dat je even helemaal gek wordt.

Blijf dan rustig, adem even diep en zet je zelf op dat bewuste moment volledig in wit licht. Als je weg kunt uit de situatie zoek dan de rust op, kun je dit niet op dat moment sluit je ogen en keer even een paar minuten heel bewust in jezelf. Wit licht zal rust geven en bescherming. Oefening baart kunst, doe het regelmatig tot het je gewoon is.

 

 

Helder voelen

Helder voelen is eigenlijk alles wat je voelt vanuit je hartchakra en zonnevlecht, soms ook meerdere chakra's tegelijk. Je krijgt een bepaalde emotie of een 'knoop in de maag' bijvoorbeeld, hier door weet je dat er iets aan de hand is met een persoon of een situatie die gaat komen. Vroeger heb ik het alleen met voelen moeten doen, de andere vermogens waren nog niet zo heel sterk ontwikkelt. Voelen heb ik altijd zeer zuiver gedaan, maar vaak had ik twijfels. Echter het gevoel wat er was klopte altijd. Keer met je aandacht in je hart en voel wat je voelt, wat je voelt komt direct vanuit je ziel en er is niets zuiverder te ontvangen. Echter pas op voor vervuiling van je eigen emoties en gedachten! Ook die beïnvloeden gevoel heel snel, let op het eerste directe gevoel voor de vervuiling van je gedachten, dat is de juiste.

Je kunt je voelen opschonen door je eigen energie op te schonen, dit kan met engelenmethodes zoals koorden doorsnijden heel goed werken. In een drukke ruimte geweest? Koorden doorsnijden van alle mensen die je tegen bent gekomen werkt uitstekend. Na de opruiming is het net alsof alles weer verder open staat en je krijgt letterlijk lucht. Verdiep je even goed in methodes om je eigen energie te reinigen. Of ga naar iemand toe met kennis van zaken die je hier meer over kan leren en tools kan geven.

 

 

Helder weten

Het helder weten is een bijzonder fenomeen vindt ik. Het weten wordt geleid door je gids, alles uiteraard maar het weten is een hele directe verbinding met je gids zo heb ik mogen ondervinden. Alles wat je gevoelsmatig uitspreekt is het weten, alles wat je boem opeens voelt, weet, doet is het weten. Ik wordt vaak overvallen door een waterval aan wetenswaardigheden, dat is heel erg fijn op de momenten dat het nodig is. Soms weet ik ook opeens iets wat minder leuk is. De kunst is te leren wanneer je wel of niet uitspreekt wat je weet. Je draagt een grote verantwoording met je mee, ga hier zorgvuldig mee om. De impact van dingen die je zegt naar buiten is groot. Gooi geen steen in het water als je niet zeker weet hoe groot de kringen er om heen gaan worden, sterker nog, blijf bewust van je bereik en je eigen kracht om je impact beheersbaar te maken.

Ik weet bijvoorbeeld meer dan ik in artikelen zeg, sommige dingen zijn nog te vroeg om de wereld mee wakker te schudden. De nieuwe tijd is nog maar net begonnen, laten we niet meteen grootse uitspraken gaan doen als we niet zeker weten wat het precies doet. Ga heel bewust om met deze gave, je kunt ook wel alles van iemand weten maar niet iedereen zit erop te wachten dat je iemands leven bloot legt terwijl diegene er niet om vraagt. Voel heel goed aan, wat wel of niet kan in welke situatie, dat is je verantwoording.

 

 

Helderziendheid

Helderziend zijn is heel erg mooi, of heel vies of heel lastig. Net wat je te zien krijgt. Helder zien is leuk. Ik kan door te zien iemands leven doorzien, ik krijg beelden te zien voor mijn geestesoog en daar wordt een kort filmpje afgespeeld, het gevoel wat er bij hoort komt er automatisch bij. Je kunt ook opeens iets zien, waar je niet om vraagt. Je kunt ook door te visualiseren, wat in feite ook een beetje helder zien is, de verbinding met de toekomst aan gaan en zo je toekomst scheppen.

 

Helder zien zijn beelden achter het oog, maar aura zien, dus buiten het oog is ook helder zien. Het is een bepaalde manier van kijken, makkelijkste in het donker. Geesten en aura's zijn die dimensie die naast ons is en 'leeft' en dat kunnen wij gewoon zien.

 

Meestal komen deze dingen heel plotseling als je het het minst verwacht. Ik heb vaker ineens beelden gezien waarvan ik meteen weet; oke dat staat mij dus te wachten. Of 'mogelijk' te wachten.

Want ook dat kan, soms krijg je een mogelijk scenario te zien, pin je hier niet op vast. Je bent zelf de schepper, als je dat wilt zal je er zelf wat voor moeten doen.

 

Als ik iemand moet helen en ik zie beelden van zijn/haar leven dan vraag ik gelijk of het klopt wat ik zie. Als het iemand is die niet bij me ligt maar elders, kan ik niets vragen. Alleen aan mijn gids. Die dan altijd bevestigd dat klopt wat ik zie, hoe ongeloofwaardig sommige dingen soms ook zijn, vertrouw het, vergewis je er altijd van dat je het zelf niet bedenkt voor je er op door gaat. Gevoel en fysieke waarneming kan veel bevestigen, maar heb oog voor subtiele veranderingen dan kun je veel ontdekken. Mensen kunnen mij niet voor de gek houden, al proberen ze dat soms wel. Ik vertrouw inmiddels 100% op mijn waarneming en weet hoe ik het moet interpreteren, soms zijn dingen cryptisch, symbolisch in beelden geschept probeer dit voor je zelf te onderscheiden van wat werkelijk de fysieke uiting is van een gebeurtenis. Zo leer je hoe je je eigen waarneming moet interpreteren en leer je er mee te werken.

 

 

Helder horen

Helder horen is heel verwarrend voor veel mensen, zo ook voor mij. Maar JIJ bepaald wat je wilt horen.

Ik kan mijn gids waarnemen, mijn overleden oma en over groot oma, wie ik wil....

 

Dat is veel, ik kan ook gedachten horen van mensen die dichtbij mij staan wanneer dat de bedoeling is althans. Ik weet dat dit nu in ontwikkeling is en later beter zal worden.

Ik werd bijvoorbeeld geleid door mijn overgroot oma heel erg lang, maar later in verbinding met mijn werkelijke gids gebracht, ik kon die twee in de overgang bijna niet onderscheiden. Vergeet niet dat degene die je hoort, zich ook kunnen voor doen als iemand anders!

 

Vraag dan heel nadrukkelijk wie jij wil waarnemen, ze dienen jou vraag te beantwoorden. Het meest moeilijke is het zeker weten wie je nu precies hoort.

Zuivere verbinding met je gids is noodzaak voor zuivere informatie, alles wat zich voor doet 'als' niet.

Ik kan soms helder de stem horen van met wie ik verbinding heb, ik kan mijn oma horen zoals ze in leven was, ik kan met die ik telepathisch verbonden ben dit ook horen. Naast stemgeluid waarnemen kun je ook de energie van degene die aanwezig is voelen. Subtiele tinteling in mijn rug betekend dat mijn gids in mij komt, als ik een hartverbinding voel weet ik dat ik telepathisch verbonden ben. Subtiel gevoel duid aan met wie ik te maken heb.

Horen is dus heel lastig, maar vraag wat je wil en je krijgt wat je wilt. Je moet zelf de boel aansturen en duidelijk aangeven dan kan je heel erg ver komen, jij bent de baas.

 

 

 

Samenwerking alle kanalen

Je ziet al dat ik bij alle genoemde kanalen voor bevestiging automatisch ook terecht kom bij een ander kanaal. Helder voelen kan niet zonder weten, horen kan niet zonder voelen en voelen ook niet zonder helderzien. Alles werkt nauw met elkaar samen. Iedereen begint met een sterker ontwikkelde weg, bij de een is dat voelen, bij de ander bijvoorbeeld horen.

Als ik bevestiging wil op wat ik zie, duik ik gelijk op mijn gids want horen kan ik tegenwoordig altijd goed. Ik doe dit om dingen via elk kanaal zuiver te krijgen en zo weet ik zeker of iets waar is of niet. Ik kan ook soms iets vragen en dan al een weerstand in mijn hart voelen, dan heb ik het antwoord nog niet eens binnen maar het gevoel wel en dan weet ik dus dat ik iets beter niet kan doen.

En zodoende leert men, oefen hier mee op mensen en op je omgeving en verdiep je er in. Je kunt alle kanalen zuiver leren gebruiken en samen laten werken.

 

Succes met het omgaan met je nieuwe ontdekkingen! Ze zullen je leven verrijken en oefening baart kunst!

 

 

<<< Terug naar artikelen pagina

 

Gerelateerde artikelen:

Eigenwaarde erkennen

Zelfreflectie

Transformatie

Lotsbestemming, tijdlijnen en zielenpad

Kenmerken entiteiten bij je dragen

Reincarnatie en invloed op nu

Reincarnatie en zielenpad

 

Gerelateerde blogs:

Belang van energetische reiniging

Over entiteiten, wat niemand vertelt

Over Sjamanistische healing

Waaruit bestaat een ziel

Het ware zelf

Wat is spiritualiteit?

Wat is het hoger zelf?

Over telepathie