Over lotsbestemming, tijdlijnen, keuzes en zielenpad


Voor vele een mysterie, voor mij het ontdekken van dagelijkse realiteit. Voor anderen onder ons nog even een ver van mijn bed show om te mogen zien. Ik mag het delen en ben daar dankbaar voor. 

 

Dus

De wegen van een aantal levens kruizen elkaar zich altijd in het bijzonder. Er gebeuren bijzondere dingen in deze tijd.

Vaak lijken dingen die gebeuren toeval, of te mooi om waar te zijn. Maar er zijn een aantal zaken die in jou leven vast liggen, sterker nog soms denk je een keuze uit vrije wil gemaakt te hebben maar alles blijkt onderdeel van een groter plan te zijn. Dat kan behoorlijk schrikken zijn. Ik heb zelf recentelijk een openbaring mogen ontvangen waar ik gewoon boos om werd, eventjes maar, want eigenlijk ontdekte ik dat het geschenk wat ik er voor zou krijgen onbetaalbaar zou zijn.

Alle keuzes leiden jou naar een bepaald pad waar je moet zijn op een bepaalde dag, op een bepaald moment. Naar bepaalde personen toe, naar bepaalde gebeurtenissen die jij gewoon hoe dan ook mee moet maken omdat ze onderdeel zijn van jou zielenplan. Hier zul je nooit onderuit komen, hoe vrij je ook denkt te zijn.

 

Je levens lopen op een tijdlijn een vast omliggende lijn van verleden, heden en toekomst. De reden dat ik voorspelling vooruit kan maken is omdat er op die lijn dingen vast liggen. Andere vragen of bepaalde details kan ik dan bijvoorbeeld niet zien omdat die afhankelijk zijn van keuzes die gemaakt worden en andere zaken die er om heen een rol spelen. Dus grove lijnen zijn te overzien.

Keuzes brengen je vervolgens dichterbij of verder van dat doel af, als je een verkeerde keuze maakt zal je nogmaals op dat punt terug moeten komen wat jou wel dichterbij dat doel brengt. Je bent zelf de schakel tussen het plan en het wanneer.

Hierin zal je gestuurd worden door je gids en de spirits om je heen die je proberen op jou zielenpad te zetten of te houden. Of niet, dan zal je even heel hard vallen, maar alles is een les in het leven. Zelfs de keuze of je vandaag besluit te wandelen, die wandeling kan je leven veranderen, die trein of dat vliegtuig wel of niet halen ook.

 

De spirits weten wel vooraf of wij een keuze maken gaan in ons leven ook, soms zelfs wanneer. Zij laten ons kiezen uit vrije wil, maar ook wij mensen zijn heel voorspelbaar ook al denken wij soms van ons zelf dat wij het niet zijn. De gidsen die dichtbij je staan zullen langzaam dingen bloot geven op je pad te lopen, maar soms liggen zelfs jou keuzes allang vast. Soms of altijd, net wat het plan voor jou is.

 

Wanneer het jou lotsbestemming is om bijvoorbeeld volgende maand op de Bahama's te gaan wonen dan zal dat gebeuren. Hoe dat gebeurd? Misschien win je een maand vooraf de loterij, of je krijgt een baan aangeboden, dat zie je dan bijvoorbeeld niet.

Vervolgens is het zover, die maand vooraf en je krijgt meerdere keuzes voor gelegd; 1. Een scheiding van je vrouw en kinderen omdat je vrouw niet meer van je houdt 2. Een nieuwe baan, tijdelijk op de Bahama's 3. Of hier blijven in al je vaste zekerheden en een vechtscheiding doormaken.

Dit is een realistisch scenario toch? Dat je die keuze moet maken over hoe je dit gaat aanpakken ligt dus ook al vast.

Je laat je ex in de steek en kiest dus voor die tijdelijke baan en onzekerheid, achterliggende reden; lekker uit je huidige leven willen stappen en even tot rust en tot je zelf kunnen komen, op de Bahama's. Wat niet hoeft te betekenen dat je er de rest van je leven voor kiest, echter dat moment wel. Dat wisten de spirits vooraf omdat ze allang wisten dat jij dat nodig zou hebben na je scheiding. Zo klaar als een klontje, vervolg is aan jou.

En als dan inderdaad blijkt dat je de rest van je leven op de Bahama's zal blijven wonen, dan is dat zo, voor dat moment.

Jij beslist op dat moment om op de Bahama's te verblijven en alles in Nederland achter je te laten.

 

Maar als het plan voor jou is om op een gegeven moment weer terug te moeten naar Nederland, na bijvoorbeeld twee jaar en het ligt niet in jou lotsbestemming om daar oud te worden kan er weer iets nieuws gebeuren, je krijgt namelijk weer een keuze voorgelegd.

Nu kan het bijvoorbeeld zijn dat je contract niet wordt verlengt als je daar een baan hebt, of dat iemand in je familie bijvoorbeeld erg ziek wordt en overlijdt, wat jou automatisch weer terug brengt naar Nederland.

 

Als het de bedoeling is in jou leven, dat jij bijvoorbeeld dingen los leert laten. Zal je allemaal dingen meemaken die dat thema in zich mee dragen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je meermaals in je leven met mensen een band voelt en er vervolgens iets gebeurd waar door jij die persoon weer moet loslaten. Dit zal je achtereenvolgens net zo vaak overkomen, totdat jij inziet wat JIJ moet veranderen. Pas daarna zullen die situaties ook een andere wending gaan nemen.

 

Als jij moet leren voor jezelf op te komen of jezelf bloot moet leren geven, zul je daar zeer vaak toe getriggerd worden, ook weer net zo lang tot dat jij inziet wat JIJ anders moet gaan doen om in een bevredigende situatie achter te blijven. Het kan dan bijvoorbeeld zijn dat jij vaak mensen tegen komt die jou irriteren of ergeren, waarom ergeren ze je? Wat van jouzelf zit daarachter?

De trigger is de ergernis of irritatie, omdat JIJ dat ook meedraagt. Maar hoe ga jij daar zelf mee om?

Dit spiegelen is belangrijk om vooruit te kunnen.

 

Het idee hierachter is, om tot je eigen ziel te komen en zo je zielenplan te ontdekken. Je dient eerst te leren wie jij bent en al deze gebeurtenissen sluiten weer aan op het einddoel.

 

 

Keuzes en vrije wil

Hoe zit het dan met keuzes? Hoor ik je denken. Die heb jij altijd!  Alleen veel keuzes die je maakt, als je vanuit je hart kiest zul je merken dat het jou altijd naar iets toe leidt wat je juist op dat moment zo hard nodig hebt. Of juist niet, dan ga je even op je bek, maar dien je hier iets uit te leren en zal je na een bepaalde tijd, weer een soortgelijk scenario meemaken.

Vaak denk je te kiezen uit vrije wil, maar veel wat wij kiezen is gebaseerd op onbewust leiderschap van boven. Onbewust, in die zin dat jij er onbewust van bent.

Ik kwam er achter dat heel mijn leven geleid was, alles! Elke situatie droeg namelijk een boodschap in zich en bracht mij weer verder. In mijn leven lukte veel dingen vaak juist net niet. Omdat het met een reden net niet gebeurde, het mocht niet zo zijn. Maar juist die teleurstellingen brachten mij weer verder. En zo ging het ook met mijn relaties, alles heeft een reden, gebeurd met een reden tot in de kleinste details!

Maar zolang je dit niet ziet, of niet wil zien of niet begrijpt komt het niet tot je.

Pas wanneer je bereid bent in volledige overgave te gaan en te zien waarom jou dingen overkomen zal dit langzaam maar zeker duidelijker worden. Vrije wil is er wel, maar zij weten allang al wat jij kiest. Of je nu wil of niet.

Toch kunnen veel mediums niet weten hoe bijvoorbeeld jou verre toekomst eruit ziet, het is onzin dat men dat kan zien. Tenzij het de bedoeling is dat zij iets van jou zien omdat ze jou moeten geleiden naar dat pad. Maar ook dan zullen er stukjes worden gezien, deze stukjes zijn 'mogelijke scenario's' deze vragen om zelf de schepping te creëren tot dat bewuste moment.

 

Schepping in tijd

Wij lichtwezens, wij mensen. Hebben ook een scheppingskracht, dat wat men god noemt. Dat zijn wij zelf, we creëren met gedachten. Maar dus ook met de onderliggende onbewuste gedachten!

Datgene wat achter een idee ligt, is vaak de angst dat iets niet gaat lukken bijvoorbeeld, dan lukt het dus ook niet. Dan kun je doen wat je wil, maar zolang je jou onbewuste lagen niet op orde hebt presteer niks naar buiten toe.

Schepping is wat wij met ons hart de wereld in brengen, alleen daarmee is een tijdlijn van het leven te beïnvloeden. Je ziet misschien een toekomst, maar dat is een resultaat na het doen van bepaald werk in je leven. Dan bedoel ik geen 'werk' van 'werken' maar werken aan jezelf en aan je zelfbeeld en zelfvertrouwen. Alleen zelfreflectie en het bewustzijn van elke gedachten die je bij je draagt kan de schepping volledig maken. Je kunt niet passief gaan zitten wachten tot dat eindelijk eens gebeuren gaat, want zo werkt het nou eenmaal niet. Als jij iets wil moet je het zelf creëren met je hart en ziel. Bedrijven die bijvoorbeeld niet vanuit het hart worden geleid door de eigenaar, gaan op een dag ten onder. Jou leven gaat ten onder aan het niet je hart volgen als je het niet doet. Dan krijg je ziektes en kwalen die je in de weg zitten, je wordt sneller oud en voelt je nutteloos of misschien zelfs depressief. Dit moet een signaal zijn dat je niet op het juiste pad zit.

 

 

Zielenplan en synchroniciteit

Zodra je de juiste richting in loopt zul je merken dat dingen als vanzelf gaan, daartegenover zul je ook zien dat je moeilijkere situaties in je leven te verwerken krijgt. Dat gaat hand in hand omdat je moet leren om gaan met de realiteit die in je hart speelt. Wanneer je je op je zielenpad bevind volgens plan, staat naast het gemak en het geluk dat je oplevert je vaak zeer moeilijke keuzes te wachten. Omdat je nu echt met je hart moet leren luisteren, zul je ook signalen opvangen die jou duidelijk proberen te maken wat je moet doen. En als het subtiel niet lukt zal het je net zo lang over komen tot het harde aan toe tot dat je ziet dat je echt niet anders kan.

Wanneer je op het pad loopt zullen veel dingen synchroon gaan lopen, je krijgt wat je nodig hebt, precies op het juiste tijdstip, je ontvangt boodschappen van boven die jou verder helpen, ideeën en mensen die op je pad komen of juist verdwijnen met een reden.

Je uiteindelijke zielenplan ligt al lang vast, er is ook altijd wel een plan B als jij daarvan af dreigt te wijken. Dit is namelijk allang besloten voor jij ter wereld kwam, er is geen ontkomen aan.

De synchroniciteit ligt het vaak juist in die kleine dingen, die kleine momenten die dan 'toevallig' lijken maar opeens een hele nieuwe verrassing met zich mee blijken te dragen. Het tegen komen van iemand, voor de zoveelste keer. Een wandeling maken en iemand kunnen helpen. Wel of niet in dat vliegtuig stappen, wel of niet iets besluiten te beëindigen. Alles draagt een boodschap voor jou mee en als je die leert te zien zal je ook de synchroniciteit van je eigen leven gaan zien. Niks is namelijk toeval en alles berust in een zeker pad te lopen.

En alles wat je leert onderweg op deze route zal jou brengen naar die eindbestemming, jou lot waar je dient te eindigen. Als jij echter niets oppikt, zal je eindigen zoals je bent begonnen en in een volgend leven een nieuwe kans krijgen. Als je nu wel wilt veranderen zal het nu veranderen.

 

Door nu keuzes te maken richting je hart, voor jezelf. Kom je vanzelf in de goede richting terecht. Echter elke twijfel, angst of onzekerheid brengt jou weer van dat pad af. Maakt trouwens niets uit of je je hier bewust van bent of niet!

Dus werk aan het zelfbewustzijn door dit soort dingen in te zien bij jezelf.

 

Naast dat het zielenpad alles vanzelf laat gaan, zal je ook meer dingen te verwerken krijgen. Hoe heftiger jou keuzes zijn die je dient te maken, hoe meer je over jezelf leert. Deze lessen zijn nodig om jou te krijgen waar ze jou willen hebben, dat wat jij koos, maar bent vergeten, voor je hier op aarde kwam.

Deze keuzes brengen ons in eenheid met onszelf en wie wij werkelijk zijn. En zodra wij zijn wie wij dienen te zijn om onze lotsbestemming te mogen leven zullen wij daar inderdaad toe komen. Door het werk zal de synchroniciteit zich aandienen in het leven en het leven met anderen en je zult zien hoe vrij het is, ondanks dat zij al jou keuzes al kennen.

Je bent pas vrij in het leven wanneer je dit mag doorzien en zien, ondanks dat het vast ligt zul je het leven met volle teugen kunnen omarmen. En dat is leven vanuit het hart.

 

Tijdlijnen en dimensies

Jou tijdlijn, jou levenslijn, de lijn die je loopt om tot je lotsbestemming te komen is er. Die is er nu, heden en verleden en dat is er allemaal al.

Ook in dimensies ben jij, jijzelf bevindt je namelijk tegelijkertijd op meerdere plaatsen. Daar waar jij bent geweest en waar jij heen gaat.

In deze tijdlijn kun je vooruit of achteruit, je kunt kijken door de tijden heen en dimensies heen, wat gebeurd daar?

Aan de hand van al deze gebeurtenissen kun je voorspellen waar jij nu staat, wat jij aan jezelf dient te verbeteren en het heeft invloed op jou toekomst maar ook jou heden en verleden.

Keuzes die jij in dit leven maakt, maak je aan de hand van ervaringen uit vorige levens, aan de hand van dat baseer je je toekomst ook. Als jij namelijk in het verleden verkracht bent bijvoorbeeld kan het zijn dat je nu uit angst geen nieuwe partner kiest. Of het kan zijn dat die persoon in jou vorige leven jou verkracht heeft en jij daarom nu niet voor die persoon kiest. En zo bepaald alles wie wij vandaag de dag zijn.

 

Ook kun jij in vorige levens bepaalde beslissingen hebben genomen die nu nog steeds uitwerking op jou gedrag hebben. Als het vast ligt dat jij in dit leven dit allemaal oplost, dan zal dat gebeuren, hiermee pleit je een geest in feite vrij van alle oude belemmeringen.

 

Als alles is, puur wat het dient te zijn en je dit kunt aanvaarden zal je begrijpen dat jij jezelf in alle richtingen van tijd, ruimte en energie zult kunnen bewegen. Vanuit die positie kun je weer doorzien waarom jou leven nu is wat het is en zo kun je mede door het doorzien van je verleden je toekomst scheppen. Want alles ligt vast en is beïnvloedbaar met de juiste methoden en zuivere intenties is er veel te maken en te scheppen. Zelfs iemand leven is hiermee te verlengen of te verkorten! Dit betekend echter ook een zeer grote verantwoording als je deze krachten bij je draagt en je snapt dat niet iedereen tot zover zal komen.

Gebruik daarom de kracht van gedachten als beginpunt en schep daarmee jou lotsbestemming.

 

Ik hoop hiermee wat meer duidelijkheid te hebben geschept over hoe dit precies werkt, allicht zal je meer vragen hebben. Maar ieder die in een transformatie zit zal dit herkennen en in zichzelf tevens ontdekken of al ontdekt hebben.

 

 Terug naar artikelen pagina

 

Gerelateerde artikelen:

Reincarnatie en invloed op nu

Reincarnatie en zielenpad

Tweelingzielen

Omgaan met heldere vermogens

Zelfreflectie

Alles over transformatie

 Kracht van het nu

 

Gerelateerde blogs:

Over de ziel

Sjamanistische healing

Het ware zelf en ontwaking

Over karma en karmische lessen

Wat is het hoger zelf?

Wat is spiritualiteit?

Zielcontracten