Eigenwaarde erkennen


Eigenwaarde erkennen

Bij de weg tot het vinden tot het zelf is de hoofdvraag, ken jij je eigenwaarde wel?

Wil je werkelijk bevrijdt zijn, in eenheid met universum en al wat is zul je vol vertrouwen in jezelf moet zitten.

Eigenwaarde is voor de meeste mensen het moeilijkste stukje in de spirituele groei. Herken je dat je veel voor en met andere doet? Maar jezelf steeds op de tweede of misschien pas op derde of vierde plaats zet?

Engelen op aarde maken het zichzelf soms extra moeilijk door zichzelf juist te vergeten. Maar hoe kun je voor anderen alles doen als je jezelf volledig wegcijfert?

Liefde is ook goed voor jezelf zorgen, een keer nee zeggen of liever maak er een gewoonte van in een nee te blijven en pas als je je goed voelt op een ja over te gaan.

Veel zeer liefdevolle mensen lopen zichzelf voorbij, zijn gauw opgebrand. Wanneer je werk berust in mensen helpen is het belangrijkste van alles dat jij in orde bent. Hoe kun je helpen als je zelf moe en opgebrand bent en met jezelf in de knoei ligt?

Al je cliënten, vrienden en zelfs je liefdevolle medemensen hebben veel meer aan jou als jij je eigenwaarde in acht neemt, beschermt en volledig bij je eigen kracht blijft. Dan kun je een beste therapeut (of gewoon behulpzaam) zijn, maar met deze regel in acht nemend een des te betere, juist dan werk je vanuit je volle potentieel..

 

 

Eigenwaarde erkennen, waar begin je?

Voel je hart, voel wie je bent en kruip naar binnen toe. Wat heb jij te geven aan de medemensen? Dit kan een simpele glimlach zijn, een maaltijd koken, troost, steun, liefde noem het maar op. Maak desnoods zelf een lijst en vertel wat jij hebt te bieden.

Van de week heb ik een cursusje gevolgd over overvloed creëren in je leven, op alle vlakken. Ik ontdekte dat ik juist de kleine goede dingen van mezelf vergat. Een glimlach, een lieve blik naar iemand toe kan al verlichting geven. Ik heb snel de neiging alleen naar het grote te kijken en daarmee het kleine te vergeten. Ik ben een healer en denk dan daar alleen aan, dan vind ik mezelf nooit goed genoeg. Ik heb daar ook nog veel te leren, ik ben namelijk nog maar een jaar er mee bezig dus haal ik mezelf weer naar beneden omdat ik het misschien niet goed genoeg doe. Maar dat is je ego, die altijd je eigenwaarde naar beneden haalt en je dat gevoel geeft van niet goed genoeg zijn in dat wat je doet. Maar dat is natuurlijk onzin, want alles wat je met je hart doet en dus met liefde is altijd goed, hoe klein het soms ook is.

 

Onthou altijd dat het ego een grote spelbreker is, je aan het twijfelen zet over alles wat je doet en onzeker om bepaalde stappen in het leven te zetten. Volg je hart, niet die nutteloze neerhalende gedachten dat je het allemaal niet goed doet, negeer dat! Hervindt kracht in alles wat je voelt.

En het lullige is ook, hoe dichter je tot je hart gaat leven hoe hardnekkiger het ego je ook van je pad probeert te brengen.

 

Zie dus wat je wel kunt, bedenk dat eens voor jezelf. Denk niet groot, begin klein. Simpele dagelijkse dingen kunnen al van grote betekenis zijn in een leven van een ander, maar ook van jezelf.

Je leeft! Je bent gezegend hier te zijn en stap uit je comfort zone, ontdek wie je werkelijk bent door dingen te ondernemen die je eerder misschien nooit zou doen. Trek je niet terug met een smoes als; 'Ik heb geen tijd' , 'Dat kan ik toch niet' , 'Ik weet het niet of dat wel wat voor mij is'

Als je een drang tot iets nieuws voelt en het voelt alsof het van jou is, doe het dan! Tijd maak je, je kunt alles en alles waar je je toe voelt aangetrokken is voor jou bedoeld.

Soms om het slechts te ondervinden, soms om er mee door te gaan, soms ook gewoon om je leven te veranderen of een duwtje een andere richting op te geven. Alles heeft een doel, probeer dit te doorzien als je beslissingen neemt die vanuit je hart komen.

 

Wanneer je inziet wat je waard bent, doorziet wat jij de wereld te bieden hebt. Kijk nu eens naar jezelf! Dan ben je toch een prachtig waardevol iemand die er mag zijn?

Niks geen smoezen, gewoon oprecht in je eigen puurheid.

 

Mens, wat ben je mooi als je doorgaat

Mens.
Kijk eens naar jezelf.
En bewonder
hoe bijzonder je eigenlijk bent.

 

Met je drang.
Je plan.
Je ‘tevreden, maar nooit lang’.
Omdat het altijd beter kan.
Beter dan.

 

Mens.
Wat ben je mooi als je lacht.
Om jezelf.
Om de ander.
Ongeacht.
Harder dan gedacht.
Of soms gewoon stiekem.
Zacht.

 

Mens.
Wat ben je mooi als je doorgaat.
Tegen de tegenslag in
jezelf verslaat.
En daar dan oprecht
verstelt van staat.

 

Mens,

wat ben je mooi als je de onmacht

eventjes ontkracht.

 

Dus kijk naar jezelf.

En besef.

Je bent als geen ander.

 

Uniek.

Toch net als iedereen.

Een mens.

Mens, wat ben je mooi.

 

Stukje persoonlijke zelfreflectie

Ik mezelf erkennend als lichtwerker heb ook tijd nodig gehad om te zien wat ik waard ben, wat ik te bieden heb. Bovenstaand gedichtje van de zorgreclame, heb ik bijgevoegd omdat dit mij altijd heeft geïnspireerd, die tekst raakt mij enorm zoals deze wordt voorgedragen.

Het is waar, mens je bent mooi, wij allemaal zijn mooi.

 

Zelfs nu ik al vrij ver in een transformatieproces zit, betrap ik mezelf nog steeds op terughoudende gedachten die mij aan dingen doen twijfelen. Het is de kunst om hier bovenuit te stijgen, je bewust te zijn van wat je wel kunt en goed te beseffen wanneer je rust voor jezelf moet nemen. Nu heb ik het geluk mijn eigen tijd zelf te kunnen bepalen. Ik heb geen werk, althans niet in loondienst ik heb dat ook nooit gewild. Voorheen zeven jaar als postbode gewerkt. Toch heb ik een uitweg gevonden en mag nu vrij leven. En ik heb het vrij druk, eigenlijk bestaat dat momenteel vooral uit ontwikkeling in mezelf waar ik het druk mee heb, maar ook andere helpen in hun ontwikkeling.

 

Ik zeg weleens nee, ik spreek mensen vanuit mijn hart, wat inhoud dat ik mij niet anders voordoe als dat ik ben. Ik ben gewoon open en punt.

Vroeger had ik nogal eens dat ik bij bepaalde mensen bepaalde onderwerpen niet besprak of ging bedenken hoe ik iets tegen iemand moest zeggen. Waarmee je eigenlijk, wie jij bent een beetje weg schuift. Een beetje schaamte voor wie ik was, uiterlijk, naam, noem het op.

Het feit dat ik gepest werd om die feiten, maken dan ook gewoon dat je bepaalde dingen niet meer zegt.

Ik heb nooit mijn eigenwaarde van deze pesters laten afhangen, het deed wel erg veel pijn.

 

Ik vond mezelf sloom, lelijk, aanvaardde mijn lichaam niet (zat liever lekker in mezelf), ik voelde soms mijn lichaam niet eens. Ik heb weleens gewenst dat ik anders was omdat ik het niet meer volhield wat mij aan werd gedaan. Ik ben gekleineerd, in elkaar geslagen, door leraren geschoffeerd, onterecht beschuldigd voor heel veel, uitgejoeld, schaamte gevoeld voor alles wat ik was. En nu schiet ik even vol.... ik mag er zijn.

 

Ik ben sterk gemaakt, door dit en trauma's. Ik heb de dood in de ogen gekeken, niet van mezelf maar meer om me heen. Ik heb in de paardenwereld gezeten en daar ben ik hard geworden, maar ook veel gevoeliger. Ik heb lef gekregen maar ook is mijn fijngevoeligheid juist daar ook ontwikkelt.

 

Ik zie nu in, zelfs nu vergeet ik mezelf. Ik mag meer tijd nemen om bijvoorbeeld dingen te doen die ik voorheen nooit kon doen, mezelf eens lekker verwennen, iets lekkers eten, een lekkere hete douche nemen.

Ik gun mezelf het nu, waar ik het vroeger altijd een beetje liet liggen en andere verantwoordelijkheden voor gingen.

 

Voor ik een healing ga doen of weet dat er iemand op bezoek komt met een probleem gun ik mezelf eerst de rust vooraf en wat ik verder nodig heb. Anders kan ik die ander nooit goed helpen. Daarna neem ik alle tijd voor die ander om zo optimaal mogelijk te kunnen helpen.

Ik ben een mooi mens al zeg ik het zelf, ik heb bijzondere eigenschappen waar ik me gezegend mee voel. Ik hou van mezelf, beste lezer, ook van jou. Kijk naar binnen en zie wie je bent, gun jezelf de tijd en de rust die je nodig hebt. Anders kun je nooit als eenheid met het universum fungeren. De weg er heen is zwaar en je ego ligt op de loer, maar in je volledige bewustzijn is er altijd een uit weg door te beseffen dat het maar gedachten zijn die je willen misleiden.

 

Want jij en ik, wij zijn een mooi mens.

Laten we elkaar omarmen en samen verder groeien, we kunnen elkaar allemaal helpen. Ieder met zijn eigen kwaliteiten.

 

Succes

 

 

Gerelateerde artikelen:

Omgaan heldere vermogens

Zelfreflectie

Autisme en HSP

Alles over transformatie

 

 

<<< Terug naar artikelen pagina