Alles over chakra's

Inleiding


Wat is een chakra?

Een chakra is een lotus vormige energetische draaikolk van energie. Deze “Lotus” is verbonden met je energetische veld, je lichaam,je geest, ziel en staat ook in direct verbinding met enkele organen.

Deze energie beïnvloed onze gehele lichamelijke en energetische systeem. De kleuren die het meest stromen zijn weer terug te zien in het aura- veld en te voelen ook.

De taak van elk chakra is de balans bewaren in lichaam geest en ziel, wanneer er één of meerdere chakra's zijn verstoord door bijvoorbeeld een lichamelijk probleem en/of een geestelijk probleem ontstaat er een verstoring. Wanneer een enkel chakra verstoord is zullen de nabij liggende chakra's harder moeten werken om de energie in balans te kunnen houden.

Het is niet geheel bijzonder als meerdere chakra's boven elkaar uit balans zijn, het ene compenseert het ander.

 

Je begrijpt ook, dat als je bij een healer komt en deze alles in balans brengt, maar de oorzaak van die onbalans niet weghaalt, je binnen een week er weer net zo aan toe bent als voor de behandeling.

Wanneer je bijvoorbeeld een lichamelijke verstoring hebt, maar deze niet verholpen wordt maar wel het chakra waar het bij hoort uit balans brengt en die er boven of onder heeft het natuurlijk weinig zin om chakra healing toe te passen. Wel kan het zin hebben als het lichamelijke probleem wordt geheeld of anderszins wordt genezen om alsnog de chakra's in balans te brengen.

 

 

Een chakra vertegenwoordig daarnaast een aantal stereotype gedragingen die laten zien of iemand geestelijk in balans is, of dat deze juist verstoord is. Of iemand handelt uit angst of uit zelfzucht en welk chakra dan uit balans is.

Een chakra functioneert in positieve, dan wel niet in negatieve zin. Dit heeft te maken met de staat van bewustzijn van persoon. Een zeer zelfbewust persoon kan zelf al deze gedragingen doorzien en bewuster worden van zijn/haar eigen gedragingen. Een persoon heeft altijd schaduwkanten, ofwel blinde vlekken, dit is omdat het ego hierin ook een zeer grote rol speelt.

Het ego staat voor de negatieve gedragingen in elke chakra, dit zijn de zogenoemde demonen, de demonen kunnen als je ze herkent volledig worden verbannen. Dan pas ben je in balans met wie jij bent.

Ik zal in opvolgende artikel per chakra alle positieve en negatieve punten en veel praktijkvoorbeelden en gedragingen en de tegenpolen waarop ze geheeld worden omschrijven. Zo krijg je een helder beeld van jezelf maar ook van andere mensen om je heen. Zo kun je zelf al veel toepassen in je dagelijkse leven en je eigen gedragingen herkenning gaan geven. Veel mensen in transformatie hebben ontzettend veel aan deze informatie. Ik heb zelf pas geleden een workshop gevolgd en het heeft veel voor mij opgehelderd. Deze informatie koppelen aan jezelf is van onschatbare waarde om een goede transformatie te mogen doorleven en te begrijpen waar je mee bezig bent.

 

Het nieuwe chakra systeem 13

Sinds de nieuwe tijd is ingetreden hebben wij 13 chakra's gekregen, omdat wij anders niet goed kunnen resoneren met de nieuwe energie van deze tijd. Langzaam reikt ons bereik hoger tot de hemel opdat wij onze communicatie kunnen verfijnen. Met het hemelse, maar ook met onszelf. De trilling van de aarde is minstens verdubbeld de afgelopen jaren vanaf 2012. Ons lichaam dient zich aan te passen en ons energetisch veld ook. Hogere trilling gaat gepaard met hoger bewustzijn. Momenteel lopen zeer veel mensen ook met klachten die lijken op griepverschijnselen, hoofdpijn, misselijkheid, duizelig zijn of gewoon echt heel ziek worden. Dit komt mij inziens vooral bij mensen voor die nog niet in staat zijn volledig tot hun hogere bewustzijn te treden. Het lichaam reageert met klachten omdat het moeite heeft zich aan de nieuwe trilling aan te passen.

Aan die klachten is wat te doen, het achterhalen en bewust worden waarom je deze klachten precies hebt is een eerste stap, eentje die zelfreflectie vraagt. Door hier bewust van te zijn, kan het al genezen. Maar je kunt hier slechts bewust van zijn, als je niets voor jezelf ontkent.

Verder is het belangrijk te weten dat het lichaam roept om rust, schreeuwt om rust. Anders wordt je niet ziek. Als jij grenzen stelt en op tijd voor je zelf zorgt hoeft er niets aan de hand te zijn. Dit is een onderdeel van zelf liefde. Uiteraard kom ik hier op de juiste chakra op terug.

Ook resoneert elk chakra met een kleur en een klank, deze worden ook vaak voor heling gebruikt. Ik zal trachten alles per chakra zo verfijnd mogelijk te omschrijven.

 

 

Tot zover de inleiding. Per pagina kun je een uitgebreide uitleg per chakra vinden, klik op de juiste pagina om het chakra te bekijken.

Hieronder het nieuwe chakra systeem afgebeeld.