· 

De energie van de lock-down wat leren wij hiervan? wat gebeurd er met de mensheid en de energie nu?

Ik heb me even stil gehouden maar ik voel nu dat het tijd is om iets te gaan delen, meer te delen en nog veel meer te delen met jullie allemaal. Iets wat belangrijk is, deels misschien al vaker is verteld en deels vanuit mijn eigen perspectief. Mijn eigen perspectief is dat wat ik samen met mijn gidsen waarneem en geheel zo objectief en onpersoonlijk mogelijk. En toch voor iedereen belangrijk.

In mijn vorige blog kaartte ik de objectie aan van wat er op facebook gebeurd, de mate waarin we online zijn en welke tweeledigheid ik onder de mensen waarneem op dit moment. Ook noemde ik dit moment in mijn voorspelling vorig jaar over de energie van 2020. Nu zal ik dieper ingaan op de energie van het 'nu' en de zeer nabije toekomst, de oorzaken en gevolgen voor ons allen. Wat er nu mogelijk is maar ook wat er gebeurd als bepaalde mogelijkheden niet worden opgepakt en aangegrepen worden in het nu.

 

Deel 1 - Het kaartenhuis valt in elkaar

Het meest miserabele deel waarin de meeste angst en paniek is ontstaan wat nu enigzins bedaard lijkt en nu een beetje vorm begint te krijgen. Ik praat over de spijlen waarop deze maatschappij nu functioneert. Het kaartenhuis wat nu in elkaar valt zijn zogenaamde funderingen op de samenleving die nooit echt funderingen zijn geweest maar meer illusionaire "zekerheden". Alles wat in dit kaartenhuis zit valt in elkaar omdat een kaartenhuis simpelweg niet sterk genoeg is om een toestand als deze te handhaven. We praten over integere relaties  tussen landen en werelddelen die in werkelijkheid niet echt integer zijn, we praten over papierwerk wat slechts bestaat om winst te maken, contracten die de killer zijn en oorspronkelijk zogenaamd bedoelt waren om de wereld op de been te houden. We praten over een "Europa", we praten over wurgconttracten van bedrijven, we praten over leugens die mensen elkaar eerder verteld hebben die uit komen, we praten over een wereldwijd karma waar iedereen wel min of meer een aandeel heeft. Het karma van de mensheid wat de mensheid zelf over zich heeft afgeroepen, middelen die voorheen werkte, werken niet meer. Niets uit deze egolagen komt ongeschonden tevoorschijn, waarheden die eerder al uitgekomen waren vinden nu in sneltreinvaart een uitgang. Er is geen ontkomen meer aan het feit dat de wereld letterlijk in brand staat, eigenlijk de wereld zelf niet die hersteld en gedijt heel goed onder deze lockdown en heeft eindelijk de ruimte om de natuur te herstellen. De mensheid doet zichzelf dit aan.

 

Wat betekend dit persoonlijk voor mensen?

De mensheid doet zichzelf dit aan, elke angst, elke ziekte en elk vergif wat hieraan kleeft is een gebrek aan bewustzijn. Vergif kleeft ook aan onze persoonlijke relaties. Zo heb ik vrij recentelijk de ballen gehad om een zeer giftige relatie (lees;narcistisch)  die al vanaf mijn kindertijd af en aan ging en weer mijn leven in, weer mijn leven uit. De energie voelde heel vertrouwd tussen haar en mij, tot ze mij iets flikte waar ik niet bij kon. Ik kreeg onterechte aantijgingen naar mijn hoofd geslingerd en het feit dat ik haar daarop wees en ze meteen in de aanval ging attendeerde mij dat het gebrek aan zelfreflectie het zo zou maken dat ik het nooit goed zou kunnen doen. Ik wilde haar graag helpen, maar soms moet je als mens voor jezelf kiezen. Hier bleek een eeuwenoud karma op te liggen, ik moest het wel afsluiten om mezelf nog goed te voelen. Ik zag deze kans omdat ik toch zelf ook symptomen van het corona heb en gelukkig een excuus had om niet weg te mogen.

 

Ik verwijs hiermee naar het feit dat dit veel van ons overkomt in deze tijd. Mensen ervaren dit veelal in liefdesrelaties maar ook in vriendschappen. Door zo dicht op elkaar te zitten leer je elkaar pas echt kennen, dan komt iemands ware aard pas goed zichtbaar naar boven. Juist narcistische mensen kunnen in nog meer angst leven, dit zijn mensen die eigenlijk alles voor elkaar krijgen door hun angst, want ze vinden zichzelf heel "zielig" dus jij moet alles voor ze oplossen. Alleen wij spirituele mensen moeten echt leren dat mensen die dit gebrek aan reflectie hebben gewoon niet altijd te helpen zijn. Momenteel heb ik ook veel mensen in de praktijk die hiermee te maken hebben en het lijkt een heel belangrijk onderdeel van onze lessen, van ons allemaal, niemand in het bijzonder. Om dit soort toxisch gedrag te doorzien en om ermee om te gaan, we moeten accepteren dat niet iedereen de mate van reflectie heeft om daarin zijn of haar healing te kunnen vinden. En trekken aan een dood paard is zinloos, we kunnen ze nog zo veel onderwijzen, niet elke ziel in deze tijd is zo ver om die switch te maken.

 

Mede om die reden zullen we nu veel (al) zieke mensen verliezen uit deze maatschappij, wie nu sterven, die is het op de ziel gekerft dat het nu zijn/haar tijd is. Ongeacht leeftijd, kaste, economische status beroemdheid of simpele klusjesman, de dood kent geen superioriteit.

Een deel zal terugkeren als baby in een betere tijd over een aantal tiental jaren. Dit zijn mensen die nu in hun eenalaatste leven zijn (geweest) deze groep zielen mag in betere tijden ons werk straks over gaan nemen en zal door ons weer opgeleid worden om ons gedane werk dan weer over te nemen. Ik weet bijvoorbeeld dat mijn overleden oma zo'n ziel is die ik zelfs weer als baby ga zien. De wonderen zijn echt de wereld niet uit.

Nu is het belangrijk om naar binnen te gaan, jezelf in en je eigen angsten te doorvoelen, te erkennen en te doorleven, hier kunnen we veel van leren.

 

Wat brengt je persoonlijk nu altijd die onrust? waarom werk je altijd zo hard? welke angsten zijn er waarom je niet stil durft te gaan staan? Juist het echte stilvallen, de echte rust vinden brengt je hoe pijnlijk ook pas tot een diepere en daarmee bewustere laag in jezelf en het is nu heel belangrijk, juist nu alle zekerheden wegvallen, je gaat onderzoeken wat dat met je doet en wat je daaraan zelf kan veranderen.

 

Juist de angst voor de dood, de angst voor emoties, verlies en zekerheden, weerhouden mensen om werkelijk te leven.

 

Deel 2 - Onderkennen dat het leven geen zekerheden heeft en controle een illusie is van de mind

Deze fase lijkt al aardig aan de orde te zijn, mensen rennen massaal naar de instanties die ons van geld voorzien omdat er miljoenen zoniet miljarden winst en inkomsten worden misgelopen.

Mensen rennen massaal naar de winkel om voor de gehele lock down voedsel in te slaan, wc papier? Echt serieus.

Allemaal angst; 'Ojeej we gaan misschien dood' , ojeej het eten is straks op, de winkels gaan dicht etc.'

 

Wat leren we nu? dat we niks te vrezen hebben en de wereld vol is van overvloed. Ongeacht wiens schuld dit zogenaamd is, wat als mensen bang worden moeten ze iemand de schuld geven (de mensheid op zichzelf is aardig narcistisch) dus gooien ze stront naar Trump, Rutte en meer mensen die zogenaamd hier een vinger in de pap hebben. Dan krijgen we weer al die complottheorieen, die misschien net zo min waar zijn als dat de aarde plat is. Het is altijd de schuld van iemand anders, maar zelf is men nooit bereid tot verandering, want dat is eng.

Het gaat erom dat mensen doorslaan in alles wat ze zien, maar ze zien niet dat ze zelf de scheppende gedachten zijn achter dit alles. Al eeuwen zijn er griep 'epidimieen', al eeuwen maken ziektes een onderdeel uit van de menselijke schepping, ziektes zorgen er voor dat de bevolking qua hoeveelheid gehandhaafd blijft en de wereld niet te groot bevolkt is.

 

Een epidemie (Grieks: epidémios, "over de (gehele) bevolking") is een verschijnsel dat meestal in ongunstige zin optreedt in een kleiner of groter gebied van mens of dier. Het begrip wordt in het bijzonder gebruikt wanneer een ziekte in een grotere frequentie dan normaal voorkomt. - Bron: Wikipedia

 

De grotere frequentie dient zijn doel, alles wat op de aarde gecreeerd is dient zijn eigen doel. Zo ook elk virus en elke ziekte die er rondwaart. Vroeger tijdens de pest zijn er meer mensen gestorven dan tijdens de eerste wereldoorlog, naast dat men kennis miste is een virus in de evolutie van de mens een noodzakelijk goed om de bevolking binnen de perken te houden. De aarde is op dit moment te groot bevolkt, als wij een gezonde aarde willen hebben zouden we moeten accepteren dat uiteindelijk 2/3e van deze bevolking het loodje zal leggen. Als het niet aan deze "griep" is dan is het wel een opeenvolgende ramp die gaat plaatsvinden. Deze epidemie is nog maar een opstartertje, dit is een begin van een grotere episode "rampen" die onderdeel uitmaken van de evolutie die de bevolking weer terug mag brengen naar het gevoel, zichzelf, innerlijke wijsheid, groei en wasdom van een ziel. De enige manier om de ziel wakker te schudden is haar bedreigen met de dood, het mensdom een jasje uit te doen trekken en bovendien een manier om de aarde weer uit te zuiveren. Zij doet gewoon haar werk, zij reinigt zichzelf. En zonder de dood in de ogen te kijken zal een ziel nooit leren wat leven is, want dat leer je pas als je echt in de afgrond bent geweest, hier ontspruit zich "massa-ontwaking".

 

 

Wat doet dit persoonlijk met je?

De muren zullen op ten duur op je af komen maar ook zie je weer de mooie en de fijne dingen in het leven. Je relatie komt onder druk te staan als je die hebt, je kinderen worden onrustig en je voelt opeens enorme behoefte tot dingen doen waar je eerder nooit toe kwam. Je gaat je huis opruimen, je neemt wat meer rust en gaat lekker lummelen. Maar op een bepaald punt ben je het zat, je gaat op zoek naar manieren om bezig te zijn, je zal je onbevredigd en onvervuld voelen.

 

Dat onvervulde gevoel is een ziel die gehoord wil worden, gevoeld wil worden, aangeraakt wil worden en uitgedaagd wil worden. Maar je leven wordt wel erg saai zo tussen vier muren, je ontdekt misschien dat je relatie met je partner is veranderd, of met je kinderen of allebei. Die confrontatie is nu een feit, je begint meer te voelen, de dagelijkse facade van werk en bezigheden valt weg waardoor je pure zelf op ten duur wel tot uiting moet komen. Dus elke vorm van ongenoegen dat in je leeft is bezig met opborrelen, je moet de dingen recht in het gezicht aan kijken, je kunt niet langer je diepste verlangens ontwijken.

 

Naast het fysieke deel gaat de onderliggende energie ook steeds sneller, dit betekend de aardse zachtheid wordt duidelijker voelbaar. Dit uit zich in dingen willen doen, meer onrust voor mensen die nog dieper in zichzelf mogen keren. Voor mensen die al heel diep zitten betekend het meer een rustpunt. Mensen die al vanaf 2016 zichzelf aan het healen zijn en aan het ontwaken/transformeren zullen aanzienlijk minder druk voelen dan mensen die nu net een beetje alles beginnen te begrijpen.

Het uit zich heel persoonlijk, net op welk vlak jij zelf aan het werk mag. Diepliggende karma's van vorige levens zijn op dit moment ook onoverkomenlijk, om verder te kunnen en om in frequentie te stijgen moeten we dit aangaan en dat kan behoorlijk veel pijn doen. Maar wat je nu niet oplost uit zich ook in ziek zijn, ofwel deze "griep" ofwel een combinatie daarmee met andere ziekten, met heftige gebeurtenissen, scheidingen, onverwachts vriendschappen die uit gaan, toxische relaties die doorzien worden de hele reutemeteut. Je moet het nu aan kijken, wat je nu niet doet komt misschien nog een enkele keer dit jaar terug maar dan is je keuze gemaakt. Ga jij voor het licht en de zuiverheid en wil je je hoogste spirituele potentie halen? of blijf je liever in je vertrouwde aardse drama? oftewel het donker. Geen middenweg meer nu, deze keuze beslist hoe jij verder zal gaan vanaf nu. En dat is heftig maar nodig, dat is ware zuivering.

Voor veel zielen is dit al vooraf besloten voor ze ter aarde kwamen, een deel heeft besloten een aandeel te dragen in deze gebeurtenissen (the big event) en een deel heeft besloten voortijdig uit het leven te stappen, weer een ander deel wordt de wijsheid toebedeeld om nu een keuze te maken welke richting ze willen nemen. De wet van de vrije wil zal hun lot bepalen, persoonlijke wijsheid leidt deze weg. Niet iedere ziel bezit dit wijze inzicht, vele zullen nog veel moeten leren om de gevolgen van hun keuzes te kunnen overzien. Dit kunnen we alleen maar respecteren. Welke cirkel blijf jij maar lopen?

 

Deel 3 - Massale ommekeer

Massale ommekeer in het alles is het uiteindelijke doel van (the big event), alleen zal er na deze heftige boost voor een deel (helaas) nog op oude voet worden door gedraaid. Omdat een enkele aanvaring niet voldoende is en mensen hardleers zijn, The big event is een evenement bestaande uit meerdere facetten, allemaal onderdeel van het karma van de mensheid. Een serie rampen op aards niveau die de mensen wakker moeten schudden. Reken niet op de zekerheden van nu dat die er in 2021 nog zijn, reken er niet op dat bepaald werk nog bestaat, reken er niet op dat de financieele molen maar blijft draaien en deze economie er binnen een jaartje er wel weer bovenop is. Reken niet op eeuwige zekerheid van deze overvloed aan voedsel of dat Nederland droog blijft, reken niet op je baas, reken niet op beloftes van de regering.

 

We moeten nu leren om op elkaar te bouwen en wat dat betreft stuurt Rutte ons nu zeker wel de goede richting in. De hogere pieven die eigenlijk zelf ook niet goed weten wat er allemaal gebeurd en ze zitten er middenin, de stakkers. Die hebben dus geen benul van een "cabal", maar we laten de complottheorie even achterwege. Waar het om gaat is dat wij mensen mogen leren om anders om te gaan met de middelen die de aarde ons geeft, de aarde geeft ons signalen dat we zo niet door kunnen gaan. Wat als de olie op is? wat als er geen groene wouden meer zijn? wat als alle landbouwgrond dood is en er niks meer kan groeien?  we vernietigen als mensen onszelf.

 

Iedereen  mag meer respect en medeleven leren, iedereen mag meer leren wat het is als iemand wegvalt, wie zou je nu het liefste willen omhelzen en willen zeggen dat je er voor die persoon bent? wie wil je vasthouden als het vandaag je laatste levensdag zou zijn? Denk daarover na, want het leven is niet zo vanzelfsprekend.

 

Ik weet dit wel, met wie ik nu het liefste in quarantaine zou willen zitten, maar helaas. Ik weet in mijn relaas dat ik nu even heel diep en stil mag zijn, maar me ook mag voorbereiden om mijn eigen definitieve ommekeer. Het is heel dubbel om de tijd vooruit te zien voor jezelf en mensen die je mag leiden, het niets doen terwijl je weet dat iemand emotioneel in de rats zit terwijl je weet dat je je hele trucendoos uit de kast kan trekken die de persoon gelukkig zouden maken en ook echt, dat is het ergste en dat bezorgt mij nu mijn pijn.

 

Maar mijn pijn verteld me dat ik leef, dat ik gevoel heb en oprecht zo veel van iemand hou dat ik gewoon niet anders kan. Dat brengt ook mij in mijn diepste karmische pijnen, maar ook dichtbij wie ik ben. Mijn kracht ligt juist in het zien van de 'ziel', van iemands gevoelsleven en pijn en met dat iemand leiden naar zichzelf terug, naar zijn of haar eigen kracht. Dat is mijn kracht, mijn kracht is om die pijn in goede banen te leiden, mijn kracht is om mijn liefde die ik voor iemand het meeste voel, om te zetten in daden waar andere datzelfde geluk uit mogen halen. Mijn kracht ligt in mijn puurheid, de mate waarin ik mezelf ben zonder een facade naar mensen op te houden, mijn eerlijkheid, ik wind er geen doekjes om, ik ben wie ik ben en mijn kracht, mijn zielkracht is het begeleiden van andere zielen met de diepste liefde die ik zelf in me draag.

 

Mijn kracht is het vooruit zien van mijn eigen verhaal en dat van anderen om het in goede banen te leiden, zodat het geheeld kan worden op de manier hoe het voor die persoon het beste werkt.

 

Ik bedoel iedereen mag hierin zijn eigen 'ik' terug vinden, zonder dat ego masker, het moet af. De hele ego maatschappij krijgt nu een optater, het is niks meer waard.

Alle bedrijven die niet vanuit integriteit zijn opgebouwd, alle intenties die niet zuiver zijn worden de kop in gesmoord. Bedrijfsbranden, ophef over duistere afspraken en winstbejag, hebzucht, lust, alles gaat over de kop wat met eigen gewin te maken heeft.

 

Persoonlijk zal dit voor sommige multimiljardairs betekenen dat hun zaakjes in rook op gaan, voor de farmaceutische industrie zal ook veel aan het licht komen.

 

Nieuwe wereld en onze persoonlijke inleg

Onze persoonlijke inleg is het stukje waarin we onze eigen verantwoordelijkheid durven te nemen voor onze gemaakte fouten. Wie dit niet onder ogen komt, nogmaals, de gevolgen zijn de gevolgen en je kan op een bepaald punt straks niet meer terug. Voor een evolutie is een innerlijke kering nodig van de zaken, de donkerste krochten in je eigen ziel, de smerigste rotzooi, de ranzigste geheimen de meest beluste valse beloftes, je zult met alles geconfronteerd worden. Vroeg of laat komt ook jou waarheid bloot op tafel, tenzij je doodgaat natuurlijk (hoewel zelfs dat niets uitsluit), maar je leest dit dus waarschijnlijk ben jij een van die snuggere "wijze" die nog even mag blijven en deze crises wel mag overleven om mee te bouwen aan ons nieuwe stekkie wat straks nog steeds 'aarde' heet en geen Mars.

 

Kortom; zonder dollen. Je moet aan de bak. Er zijn niet voor niks al vanaf 2016 een tig tal healers en persoonlijke coaches en sjamanenpraktijken als paddestoelen uit grond herrezen. Deze zijn er om de dwalende zielen van nu die niet meer onder deze smerige, pijnlijke krochten van zichzelf uit komen te ondersteunen en te helpen om dieper in hun ziel te komen en al die karmische ellende even goed onder ogen te komen.

We hebben elkaar nu nodig om iedere ziel die capabel is om frequenties te stijgen, niet zozeer alleen tot de 5e, welnee mensen, we stijgen tot 5e/6e/7e/8e/9e/10e/11e/12e zo hoog als je maar je kunt komen. Hoe verder je spiritueel ontwikkelt hoe verder je stijgt en een aardig groepje van ons is capabel om zo ver te komen, leven nu hun laatste leven en gaan straks vredig boven met de gidsen een kopje koffie drinken. Tenzij je zo'n mafkees bent die terug wilt :) (maar dat is misschien straks wel heel fijn)

 

Ik hou het graag luchtig maar dit is natuurlijk enorm complexe stof, die veel mensen al te boven gaat. Dit is iets waar niemand van ons onderuit komt. De overledenen boven beleven daar hun eigen groei en heling, alle werelden gaan mee in deze drastische onoverkomenlijke veranderingen. (Ik kijk eventjes omhoog en zie gewoon in elke dimensielaag wel iets gaande zijn, de hele belevingswereld van ons allen gaat meer diepgang krijgen).

 

De chaos is onvermijdelijk, om die chaos te overleven moet je leren hoe je moet "leven" in het oog van de storm. Je moet stil en aandachtig leren zijn voor je eigen behoeftes en elke zware, donkere energie, negativiteit en toxische activiteit of connectie die leidt tot meer disconnectie met jezelf en deze disconnectie zorgt voor vervreemding van jezelf en je ziel. Wie zijn ziel niet "ophaalt" komt nu in de problemen en zal het zware karma zich tot in het zieke blijven herhalen. Deze duisternis is de zijde van de angst en het negatieve karma die ons uit ons "ware zijn" halen. Wanneer we de karmische lessen onder ogen komen kunnen we hier pas uit.

Het is dus geen kattepis en de middenweg die je voorheen gewend was is nu weg, je moet dus kiezen voor angst en leugen en facade, toxische lage bewustzijn of het hoge, lichte, positieve, nuchtere stille bewustzijn in jezelf waarin je geen enkele "attachments" meer hebt met dergelijke mensen of situaties. En dat kan heel eenzaam zijn, maar de verbinding tussen lichte en zuivere mensen is nu sterker dan ooit. Ik merk zelfs sterker hoe meer men nu met een gelijk gedachtengoed is gaan leven, dat alles ook tegelijkertijd ontstaat en alles synchroon gaat.

 

Vanuit dit punt van hoger bewustzijn beginnen nu de eerste babystapjes naar onze nieuwe wereld. Maar die nieuwe wereld kan alleen bestaan als iedereen bereid is die healing aan te gaan voor zichzelf om al die oude ellende en shit nu eens voorgoed los te laten, te healen en dieper te bekijken.

 

De energie is dus keihard voor wie hardleers is en voor die personen geld een harde en duistere val dit jaar. Voor wie al een en al licht is en de meeste zware lessen heeft geleerd wordt het een makkie. Toch ook wel pittig maar veel krijgen nu informatie binnen over vervolgstappen en waar te beginnen. Ik begin tweede deel van dit jaar ook met een 'groter plan' waarvan ik al weet dat ik het met mijn zielengroep moet gaan klaarspelen. Ben er nu nog absoluut niet aan toe, maar er speelt ook ontzettend veel in deze chaos. Eerst moeten er nog dingen worden afgerond en nog 'even snel' worden geleerd en opgepakt voor ik ook verder kan. Ik zit ook vrolijk thuis, vrolijk want de wereld die aan me voeten ligt verteld mooi en goed nieuws. Ik kan niet wachten, deze zomer zal een lichte positieve kering zijn voor veel nieuwetijdsrelaties en ja nu echt... het is een vredig en mooi iets. Maar ook daarin is nog zo veel werk aan de winkel en de wereld in te brengen, ach ik hou er nooit over op. Ik heb het lief...

 

Binnenkort meer denk ik... :)

Ik voeg onderaan een mooie meditatiemuziek toe om jullie te helpen loskomen van alles

 

Have fun en vergeet niet jezelf goed te detoxen...na deel 3 komt er nog meer ;)  Ik hou niet meer op met praten...tot snel allemaal. <3

 

De wereld ligt nu in onze eigen handen...

 

Gerelateerde blogs:

Vorige blog over de tweeledigheid van de mensen en wat we eruit kunnen halen

Jaarvoorspelling 2020

Healer zijn; effect op de omgeving en andere mensen

Transformatie; wereld vanuit een ontwaakt perspectief

Sjamanistische healing

Waarom alles verliezen soms noodzakelijk is

Wanneer het ego sterft...

Nieuwetijdsrelaties; Spiritualiteit/seksualiteit

Nieuwetijdsrelaties; blik vooruit in de tijd