En nu even iets totaal anders; Over saamhorigheid, creativiteit, sociale media, verbinding maken en het grote goed

Vanuit mijn eigen lock-down wil ik nu even naar voren komen en mijn visie delen over wat er nu gaande is. De titel; 'En nu even iets totaal anders' wil ik als verwijzing laten dienen naar wat ik voorbij zie schuiven op facebook.  Ik ga even voor een zichtbaar verschil, omdat ik namelijk twee soorten mensen voorbij zie schuiven tijdens mijn ellenlange scrollen.De nadruk ligt nu erg op "het virus", waarvan ik juist graag het grotere plaatje laat zien.

En dat ellenlange scrollen brengt me ook bij mijn volgende verhaal, want dualiteit is nogal menselijk. Eigenlijk is dat ellenlange scrollen uit verveling een doorgang naar zelfdestructie, inspiratieloosheid- dus gebrek aan creativiteit (terwijl er nog zat ideeen in mijn hoofd leven), anderszijds geeft het voor mij juist een beeld over hoe mensen omgaan met het leven

en met een crises als dit. Maar goed, genoeg bla bla...

 

Het mondkapje

Japan prijst Europa een mondkapje aan en sturen een hele lading naar Europa omdat ze vinden dat wij niet voorzichtig genoeg kunnen zijn.

 

Japan kent de traditie van het mondkapje al van voor deze crises, het zit zo in hun conditioneringen gebakken dat ze niet beter weten. Net zoals Nederland zijn westerse gebruiken in landen als Iran, Irak etc proberen te manipuleren dat onze gebruiken toch echt beter zijn.

In Nederlandse termen betekend dit meer manipulatie;' Wij doen dit zo en het werkt volgens ons dus we vinden dat jullie dit ook moeten doen'

Dit is precies wat Nederland fout doet, namelijk het "opleggen" van dingen, om mensen in de greep te krijgen en te controleren.

 

Ze zeggen dat dit virus in China is ontstaan, andere zeggen dat ze van hogerhand dit virus gecreerd hebben om de bevolking in toom te houden en houden er tal van complottheorieen op na. De ene wetenschapper zegt dat het van een dier afkomstig is en weer een ander verkondigt dat dit gepland is.

De licht-liefde-zweef zegt alleen maar goeds over dit virus en de meer aardse mens benaderd dit als gewoon de zoveelste griepgolf waar we even doorheen moeten.

Misschien ligt waarheid wel in het midden? de hele ophef hierover en trouwens over alle "grote" rampen, is altijd veel dramatischer dan de ware blauwdruk dat het achterlaat. Dit klinkt nu misschien voor velen te "nuchter" maar vergeet nooit, een verhaal heeft altijd meerdere kanten. Ik denk dat beide kanten waar zijn, ik zie ze alletwee, dat is gewoon wat mensen doen, niets is niet waar. Het is maar net wie het beleefd en aan welke kant van de munt diegene zit.

 

Toen ik dat stukje over Japan zag kwamen er twee dingen in mij op, ik voelde net ook weerstand om dit op te schrijven maar ik ga het toch doen want blijkbaar moet dit verteld worden.

1. Conditionering vanuit Japan wat ik hierboven noem

2. Een kapje voor de mond als symbool voor het 'snoeren van de mond'  - oftewel anders vertaald, wij hebben niks meer te zeggen en worden als volk "kleiner gemaakt".

 

Manipulatie en grootsheid - versus "kleiner worden"

Manipuleren (uit angst om macht te verliezen, is typisch een reactie van een gekrenkt en gepijnigd ego wat zijn zin niet krijgt. Ik ben de laatste weken doodgegooit met kenmerken van narcisme en alles wat daarbij komt en manipuleren is nu precies wat een narcist doet. Over de rug van een ander er alles voor over hebben om zelf groter te worden, grootsheidwaanzin is typisch een trek die veel zeer "charmante" narcisten bij zich dragen. Ze maken een mooi verhaal en hebben grootse ideeen, maar gebruiken jou als nietsvermoedend zachtaardig persoon om iets te bereiken en laten jou vervolgens in de stront zakken.

Ik zeg het liever niet, maar de wereldwijde politiek tekent op dit moment een beeld van deze vorm van narcisme, ik heb zelf ook zeker het gevoel dat er achter de schermen een vuil spel gespeeld wordt. Anderszijds veel politieke leiders lijken dit bewustzijn niet te hebben, ze zien niet wat er achter hun rug gebeurd. En volgens mij is dat precies de bedoeling, deze worden betaald en onderdrukt door mensen die meer weten, maar niet meer zeggen. Dat is mijn gevoel, het hoeft niet de waarheid te zijn. Ik weet ergens diep binnenin dat er ergens in al die complotten zeker een vorm van waarheid ligt, ik denk alleen niet dat het is wat de mensen er allemaal van maken.

 

Het volk is daarmee een ondergeschoven kindje en er wordt zeker van alles gedaan om te zorgen dat wij er niet achter komen wat er daadwerkelijk gebeurd. Maar let wel, het lijkt erop dat dat bewustzijn in hogerhand ontbreekt. Dus misschien is het wel geen opzet? het lijkt mij meer een vorm van zeer grote onwetendheid, ik heb geen idee.

Mensen zijn zeer goed in grootse verhalen maken, meesters zijn ze er in. Deze verhalen krijgen op een gegeven moment pootjes en men ziet in alles wat ook maar naar die waarheid kan verwijzen een signaal dat het echt zo is (waanideeen). Als je beseft dat je als mens een creator bent van je eigen wereld om je heen, kan je je ook realiseren dat je met je gedachten en ideeen alles er zo naar kan scheppen dat het lijkt alsof jij gelijk hebt. Dat doet iedereen, op die manier worden onze levens in een vorm gegoten. Je doet het allemaal zelf, dus ook dit. Als maar genoeg mensen hetzelfde idee hebben wordt dat vanzelf de waarheid omdat een grote groep erin geloofd en dan komt het uit en dan zeggen ze; 'ja zie je wel het is waar.

Maar het is de eigen scheppingskracht, waar je geen weet van hebt als je volledig in je ego leeft, dan ben je je namelijk niet bewust van je eigen input in de wereld, zo simpel is dat.

 

Het ego wil dus alles groot, manipuleren, controle hebben over het leven en de natuur. Maar de les zit hem nou juist in het kleiner worden.

Wij mensen mogen kleiner worden, juist heel klein.

Niet door te beseffen dat het zo machtig is om naar Mars te kunnen vliegen, nee dat is niet de weg die we moeten belopen, dat is toch echt het laatste wat we moeten doen.

 

Kleiner worden betekend in dit geval de controle opgeven. Je realiseren dat het leven niet draait om het hebben van veel voorraad maar dat wat je nodig hebt nog steeds genoeg is, het is beseffen dat we elkaar hebben en in het leven alles goed voor ons geregeld wordt, dat er grotere machten zijn dan wij zelf en dat als we besluiten de controle te laten varen dat we ons veel gelukkiger gaan voelen. Als we in staat zijn alles door het grote goed, oftwel de spiritwereld te laten regelen dat alles prima op zijn pootjes zal vallen. Eigenlijk gaan we dan zien dat de dood maar iets relatiefs is en een suggestie van onze eigen mind, dat we leven en dood niet kunnen controleren en we het hier en nu wel met zn allen moeten doen. Nu, juist nu kunnen we tonen wat dienstbaarheid is. Dienstbaar zijn aan het grote goed dat is waar het nu echt om gaat.

Help je medemensen maar ook jezelf door je eigen verantwoordelijkheden serieus te nemen, ja luister dus wel naar de maatregelen, zij doen ook maar wat ze kunnen vanuit wat hun denken dat goed is.

Blijf altijd verplaatsen in een ander, leef mee en begrijp waar iemand staat voor je een oordeel over iemand velt. Je bent niet beter dan een ander, je leeft en beleefd misschien vanuit een ander perspectief dan de ander en dat is alles.

Natuurlijk niet dat je begrip moet tonen voor waanzin, maar leef je wel in in het feit dat er gewone primitieve mensen zijn die reageren vanuit hun primitieve brein en daarmee nu geen sympathie winnen. Maar deze mensen hebben niet het bewustzijn wat de mensen die alleen kopen wat nodig is, hebben.

Dienstbaar zijn is je openstellen voor een ander, voor het gevoel van een ander en wat jij daarin kan betekenen. Dienstbaarheid is met elkaar praten, iemand moed of kracht geven, een luisterend oor bieden. Dienstbaarheid is jezelf durven zijn wanneer andere het masker der ego op zetten omdat ze bang zijn, wees niet bang jezelf nu te zijn, leven vanuit je hoogste haalbare zielgevoel, je hart, alles!

Want nu, nu is dit belangrijker dan ooit.

 

Mensen die nu hun ego volgen, gaan voor meer winst, gaan voor relaties vol met pijn, gaan voor succes en grootsheid, die zullen nu allen vallen. Blijf daarom dichtbij jezelf, volg het spirituele pad der verlichting en laat je niet verleiden tot domme dingen. Leer je lessen en maak wijze keuzes, kies voor je ziel, je hart. De rest wat daar niet in past, laat je los. Nu in deze tijd...dat is wat kleiner worden is.

Leer je zielenpad nu kennen en volg het onverschrokken.

 

Massa ontwaking

Tijd voor zelfreflectie is een must om tot een goed spiritueel ontwaken te komen. Het is nu begonnen en nu genoeg tijd en ruimte om met jezelf te zitten, Yoga te doen, de natuur in te gaan en vind je weg in het leven richting verlichting. Zoek het oog in de storm. "Deze massa-ontwaking" is nodig. De film 'The Day the Earth Stood Still' , al eerder in mijn blogs genoemd verteld dat de mens pas gaat veranderen als ze niks meer zeker weten, pas als de ramp nabij is gaat men over tot verandering. Dit is dat moment, doordat alles wordt stilgelegd moet men wel, eindelijk tijd om dieper naar binnen te gaan en van binnenuit die verandering ook echt te maken. Anders om te gaan met moeder aarde, het moet.

Dit besef zal tot grotere veranderingen leiden die eigenlijk twintig jaar geleden al gemaakt hadden moeten worden, maar de mensheid was simpelweg nog niet klaar voor deze stappen. Juist nu komt men samen om alles vanuit hogere frequenties te pakken, degene die nauwelijks geraakt worden zijn mensen als ik en vele lichtwerkers die al een heel zwaar traject vanaf 2016 hebben gelopen om hierop voorbereid te worden.

In mijn blog over de energie voor 2020 valt het me ook op hoeveel er nu waarheid wordt van die voorspelling, hier terug te lezen. Ik noem daarin ook dat de lichtwerkers die voorbereid zijn hierop nu echt nodig zijn, nog niet beseffende wat ons te wachten stond. Zoals ik het voel gaat dit virus voorlopig niet weg en zullen de komende tien jaar onder andere hierdoor geteisterd worden, er komt nog meer, dit is nog maar een dingentje. We krijgen wel controle maar dat is puur door immuniteit. Zielen waarvan het nu hun tijd is gaan toch wel, die regel geld altijd, epidemie of niet.

Maar de mens heeft nog veel lessen te leren aangaande, leven en dood, incarnatie en reincarnatie, er is veel in te halen op dat gebied.

 

Sociale media - Saamhorigheid

Zoals eerder genoemd wordt er veel geplaatst op sociale media (en ik doe er altijd hard aan mee), soms roekeloos, soms ondoordacht en soms hebben mensen hele verhalen te vertellen. Ik lees veel in mijn uurtjes alleen nu, eigenlijk altijd wel, voor mij is er niks veranderd met deze lock-down. Ik ben het gewend om mezelf op te sluiten tussen vier muren en even lekker naar de wereld te kijken en naar mezelf, mijn plekje daarin en hoe hard de wereld rent.

Ik blijf me soms verbazen over de naieviteit van sommige mensen, bepaalde groepen lopen als schaapjes achter de commando's van de overheid aan omdat die 'wel gelijk zullen hebben'. Een andere groep vertoond keihard verzet en vindt alles manipulatief en onderdrukkend. De ene groep leeft nog in een slavernij tijdperk en beseft niet dat ze erin zitten en de andere groep is wakker maar slaat misschien wat door in de complottheorieen. Zoals eerder gezegd, ik denk zelf dat de waarheid hierin in het midden ligt. Het is goed dat mensen zelf gaan nadenken en niet als schaapjes achter de kudde aan hobbelen, helemaal niet nadenken is dat andere uiterste en maar alles geloven wat ze op televisie zeggen. Het is hierin belangrijk dat we zelf onze weg vinden, dat heet ook wel je eigen kracht vinden. Je eigen kracht is een eigen visie op de wereld, je verkrijgt dit door ervaring en door de angst los te laten dat anderen wat jou vinden, voor jou niet een belangrijk speerpunt meer is. Maar dat je moed en lef hebt om zelf te zeggen hoe je dingen ervaart en voelt en natuurlijk mag je dingen zeggen die misschien helemaal niet waar zijn voor andere mensen, want juist dat zet mensen in beweging tot nadenken, juist daardoor kan men een middenweg overwegen. Mits men ervoor open staat, maar je kunt dan toch een zaadje in iemand zaaien, wat voor innerlijke groei zorgt, vergeet dat niet.

 

Daarom sociale media, het is een manier om mensen te bewegen vanaf de luie bank thuis. Soms kom ik teksten tegen van mensen die echt weer even iets in mij aanraken waardoor ik er toch over na ga denken en dan hoef ik de rest van de tekst misschien niet eens interessant te vinden maar raakt net dat ene zinnetje mij.

En dat is wat we met elkaar doen, altijd, alleen nu worden we bewogen tot meer innerlijke reflectie ook hierin, wat voelt als kloppend? wat niet? bewandel daarin je eigen weg.

 

Samen uit, samen thuis. Juist nu hebben we meer contact, we kunnen krachten bundelen omdat iedereen deze crises voelt, niet alleen in de portemonnee maar ook qua instelling op het leven, afbreken van dagelijkse gewoontes.

We zitten altijd maar op dat schermpje te kijken naar de bla bla van andere mensen, dat is eventjes leuk maar na een tijdje moet je je eigen leven weer in gaan vullen. Er is genoeg ruimte voor creativiteit, uitvinden van andere manieren om toch nog wat geld te verdienen, om je leven aangenamer te maken. Je bent nu op jezelf aangewezen en er zijn veel mensen die elkaar helpen, die saamhorigheid brengt weer verbinding in een samenleving die op dit moment nog te ver van elkaar verwijderd is.

 

Ik wist dat dit ging gebeuren nu, niet dat het een virus was maar wel iets wat de wereld algeheel zou raken en dat vanaf dat moment alles zou veranderen, of althans een soort van poging van het universum om mensen bewuster te maken. Wat donker is wordt steeds donkerder, wat licht is ook lichter, dat is de dualiteit van deze tijd. Zie mijn voorspelling dus, dit betekend als we echt anders willen leven er nu echt knopen doorgehakt moeten worden. Wereldwijde karmische cyclussen komen nu boven water en zo ook bij mensen persoonlijk, het is nu gewoon tijd om die knopen door te hakken.

Tijd voor eenvoudiger leven, minder egoisme en meer liefde en verder zullen we allemaal hier doorheen moeten, in ziekte stil in onszelf keren ofwel keihard werken om mensen bewuster te maken van hun eigen schepping/vernietiging en dit om alle wereldwijde problemen een kans te geven om te helen. Dit gaat van heel klein naar heel groot, alles en iedereen telt hierin mee, alles heeft een reden en zo ook dat wij dit met z'n allen nu moeten rooien.

 

Niks doen is geen optie, alleen de groei van innerlijk bewustzijn en weten wie jij zelf bent in jou dienstbaarheid naar het grote goed. Geen gelummel meer dus eigenlijk, maar dieper door het donker heen om meer licht te verkrijgen.

 

Tijd voor stilte,

tijd voor saamhorig zijn.

Voor elkaar en met elkaar,

heel moeder aarde.

Heel jezelf...

 

En facebook is om bewustzijn te vergroten nu wel het medium bij uitstek, gebruik het voor zuiverheid.

Gebruik het niet om ellende te verspreiden, alleen op een eerlijke manier om mensen bewust te maken.

Laat het drama achterwege, stop met beschuldigen van mensen en kijk naar jezelf, pas reflectie toe op alles wat er in je leeft en om je heen.

Ook al weet je niet waarom dingen gebeuren, niet alles is te vatten voor het menselijk brein, je kunt er wel anders op reageren en beter mee omgaan.

 

Goede transitie gewenst aan iedereen :)

It is showtime

 

We zien elkaar gauw weer, maak gebruik van deze vruchtbare tijd om te doen wat je moet doen.

 

En nu even iets totaal anders....

 

Istvan Skye - Prayer to Mankind - go in Trance en feel it