· 

Het eigen licht voeden (Vanuit mijn gids)

Mijn passie en droom. Lekker buiten te paard, ontspannen. En ja, niet alles hoeft perfect, we zijn wie we zijn... ;)
Mijn passie en droom. Lekker buiten te paard, ontspannen. En ja, niet alles hoeft perfect, we zijn wie we zijn... ;)

We voeden ons eigen licht, mogelijk niet vanzelf. We worden begeleidt om te doen waar we voor op aarde neergezet zijn. We verlenen allemaal onze diensten aan moeder aarde, met duurzaamheid, liefde, healing en door verbinding te maken met andere mensen en dieren. We zijn niet alleen, iedereen heeft vele spirituele helpers in de vorm van gidsen, misschien overleden dierbaren die hun schulden nog bij je aan het inlossen zijn en in de vorm van hogere lichtwezens als engelen en ook de goden dragen een steentje bij aan ons innerlijk welzijn.

 

Veel mensen zijn vergeten wat ze hier komen doen, ze verlenen dienst door in de "slapende" maatschappij mee te draaien. Kennen geen vertrouwen in het  "goddelijke" wat zich altijd om hen heen bevindt.

En wie zich eenmaal in transformatie bevindt moet zichzelf vaak eerst behoorlijk kwijt raken in pijn, verwarring en hopeloosheid voor men weer met beide benen terug op aarde terug komt. Sommige mensen zoals ik draaien eerst finaal door in het spirituele om vervolgens te ontdekken dat de verlichting ook nog te vinden is in aardse voorheen "gewone" activiteiten die het hart voeden.

Alles kan naast elkaar bestaan maar we weten vaak zelf in onze eigen verwarring niet meer wat echt belangrijk voor ons zelf is, ik verzoop voorheen in de zorg van anderen om maar niet met mezelf bezig te zijn. Een aangeleerde gewoonte omdat mijn pony voor hij heenging zo ernstig ziek was dat dagelijkse perfectionistische zorg gewoon nodig was. Om dat dus later uit "gewoonte" in overdreven zorg aan een man te geven die prima voor zichzelf kon zorgen. Een overdreven angst voor verlies die je volledig jezelf doet verliezen in het leven.

 

Dat verlies is voor veel mensen helaas een normaal geaccepteert fenomeen, alsof het normaal is om met die pijn te leven. Omdat 'het toch niet opgelost kan worden'. En dat is niet waar, in principe kan je alles helen maar je moet bereid zijn om jezelf bloot te geven, open te zijn en aan een healer hoef je echt niet alles te vertellen. Jezelf helen is een groot goed, omdat je niet alleen jezelf helpt maar ook het collectief.

 

Je bent niet alleen, ook al denken veel mensen dat momenteel wel. Alleen doen hoef je het ook niet, wij zijn er voor elkaar.

 

Het eigen licht vinden is alleen te bereiken via de meest donkere wegen in het leven. Dingen loslaten die je eigenlijk het liefste niet laat gaan maar juist het loslaten van hetgeen wat we het liefste willen maakt ons vrij.

Krampachtig houden we vast aan relaties, mensen, dieren en wat we zelf willen dat we juist daarin in onze eigen doolhoven verdwijnen, geen overzicht meer hebben over het leven. Duisternis in de vorm van pijn vermijden we het liefste in plaats van er doorheen te gaan, we zijn bang voor confrontatie, terwijl na die confrontatie juist meer helderheid en verlichting volgt. En toch er tegenaan blijven hikken omdat je bang bent voor onbegrip, afwijzing of om nog meer te verliezen. Maar je bent niet alleen, vele lopen dit proces naast jou en het licht is altijd in ons diepere wezen aanwezig.

 

Iedereen heeft naast helpers op aarde in vorm van mensen (waar ook spirit doorheen spreekt) ook zijn eigen spirituele helpers. Men is vergeten dat via die weg waar alles flowt het succes en het geluk daadwerkelijk gevonden kan worden.

Spirits zijn overal en altijd en zijn vrij beschikbaar voor werk en dat mogen we weer herinneren, we mogen hen aan het werk zetten voor andere mensen om ons heen, voor onszelf om beter te worden en om verlicht te worden.

Niet dat zij de heling over gaan nemen, hoewel ze regelmatig best wat geven. sterke zielen zijn er nu op aarde, afkomstig uit Atlantis en Lemurie, slachtoffers van Atlantis kunnen en mogen eindelijk de schulden inlossen, worden bevrijdt van het eeuwenlange vastgehouden karma wat zich leven na leven bleef herhalen.

We hoeven niet meer te twijfelen aan het leven en mogen nu echt gelukkig worden, zij die vanaf de vonk samen zijn geweest mogen weer samen komen, onder de voorwaarden dat ze elkaar helpen met de schulden inlossen van Atlantis. Allen zijn we medeplichtig en verantwoordelijk voor onze eigen daden, iets wat we samen mogen oplossen. Nu de nieuwe tijd is aangebroken draait liefde niet meer om het 'zelf'  maar juist om anderen en om overgave.

We mogen eindelijk zijn wie we zijn zonder raar aangekeken te worden, niet begrepen te worden. We zijn allen een en voorbestemd om elkaar te helpen het karma in te lossen en in de praktijk alle oplossingen neer te zetten. Dienstbaar te zijn voor het grote goed en een steentje bij te dragen aan de nieuwe wereld waarin wij allen bestemd zijn om te leven. Uit te spreken wat we denken, voelen, niet begrijpen (maar een ander misschien wel), informatie naast elkaar te leggen en op elkaar aan te vullen. Te healen op grote schaal, oude oorlogswonden op te lossen en trauma ongedaan te maken in de vele velden waarin is geleden. Integer en eerlijk zijn naar wie wij zijn en naar anderen, ons eigen leven niet meer verloochenen vanuit het ego en de 'eigen wil'.

Meerdere levens leven we parralel naast het huidige, we hebben verbinding met onszelf om andere "fouten" kwijt te schelden, maar dan moeten we wel bereid zijn om vorige levens mee te pakken die er toe bij dragen dat wij ons zo gedragen zoals vandaag de dag. Herhaling na herhaling, leven na leven, lopen we maar in dat zelfde rondje wat ons geen steek verder brengt. Dat mogen we nu doorbreken en verder gaan op nieuwe voet. Ons niet meer gedragen als beesten maar gewoon als spirituele geevalueerde wezens met een open hart alle relaties aan gaan met mensen die we tegen komen. Iedereen is een spiegel, de ene persoon wat sterker dan de ander en we moeten het toch samen doen.

 

Moeder aarde staat in brand en wij mogen verbranden wat er niet meer toe doet. Dat betekend ons onbeschofte, verheerlijkende ego gedrag, smerige en walgelijke eigenschappen aan kijken waarom we ons soms als bitch en klootzakken gedragen. Gevoelloos en harteloos is de wereld vandaag nog steeds, zonder een greintje compassie doen mensen elkaar pijn en hebben geen enkel idee wat het effect is op een ander persoon. Genoeg is genoeg..

 

Met alleen de eenvoudige aardse dingen redden we het niet maar met alleen spiritueel en zweverig zijn ook niet, balans in beide, de middenweg, dat is de weg.

We hebben elkaar nodig om dingen te begrijpen, healers komen samen met mensen die bezig zijn met aardse dienstverlenende aspecten en niet zonder reden. De meer aardse mannen mogen ook gaan sparren met de meer "zweverige" mannen en mannen en vrouwen die veel verschillen hebben juist die aanvulling in een liefdesrelatie om dat goede voorbeeld te zijn.

We zijn er zomaar niet en relaties zullen niet meer zijn wat we er van gewend waren, we waren te vastgeroest in gewoonten naar elkaar en naar wat we zelf het liefste willen.

Echter, daar gaat het helemaal niet om. We hoeven niet te doen wat een ander van ons verwacht, we kunnen wel doen waar we zelf gelukkig van worden. Juist daar vinden we onszelf terug en ons eigen pad.

 

Ik heb paarden afgezworen tot de dag van vandaag, maar nu ik mij weer besloot te openen voor een paard, andere dieren en alles wat leeft sprankelelt mijn persoonlijkheid op. De wereld om me heen is weer licht en open, omdat mijn licht ook ligt in de meer eenvoud van het leven, een paard rijden. Telepathisch communiceren met dieren en ze op die manier helpen blijkt nu ook een kwaliteit van mij te zijn en ik zie zo een verlicht pad voor mij open gaan.

Ik voel me vrij en licht en het leven mag nu eenvoudig en gelukkig zijn, ik heb mijn eigen weg behoorlijk dwars gezeten door altijd dingen te willen die het universum duidelijk tegen hield en dus niet voorbestemd waren.

Flow en lichtheid, mijn zielenpad en dus missie is helder voor nu en genoeg is ook even genoeg. We beginnen opnieuw en ik weet nu dat als ik moeilijke dingen ervaar, dat slechts zelf veroorzaak, in een gevecht met mezelf.

 

We mogen herinneren wie we in spirit zijn om onszelf als een werkelijk blij mens weer in de wereld te zetten, ons ware zelf terug te vinden, onze passies te leven. Want door passie weten we weer wie we zijn, daar hebben we niemand voor nodig. Passie en dromen zijn een weg naar het zielspad, zowel dromen die in duigen vallen als dromen die wel werkelijkheid worden. Als iets in elkaar stort dan is het simpelweg de tijd daar nog niet voor of niet zo bedoelt.

Mijn dromen die ik had als puber maar met mijn vorige paard niet waar kon maken, worden weer springlevend en kunnen prima bestaan naast mijn zielenwerk. Waar ik overtuigd was dat ik het aan de kant moest gooien maar nu mijn hart weer open is, weet ik dat het nog steeds kan. Alleen de manier waarop ik het waar maak is anders, ik werk samen met hogere lichtwezens om mijn dromen te verwezenlijken en dat vraagt een enorm vertrouwen. Veel wat ik vraag gebeurd inderdaad, hoewel ik maar een deel werkelijk kan zien omdat ik ook een deel gebruik om andere mensen hun eigen pad op te leiden(niet alleen voor mezelf, mijn gaven deel ik met anderen om ze te helpen, voor zij die die connectie nog even missen om vooruit te kunnen). Daarvan kan ik alleen maar voelen of iets de goede kant op gaat en of mijn vragen worden ingewilligd, dat vraagt optimaal vertrouwen in hen en in mezelf dat het werkelijk aan komt. Een soort puntjes op de i verhaal.

 

Vertrouwen zijn de meeste mensen kwijt, in zichzelf, de wereld en andere mensen. Mede door de vele teleurstellingen, maar waar verwachtingen zijn zullen altijd teleurstellingen zijn. Vrij leven betekend niets van niemand verwachten en dat vergeten mensen nogal eens, ook als we iets vragen aan bijvoorbeeld engelen of de eigen gidsen, zoals jij het vraagt of bedacht hebt is wat jij er van maakt maar zij bieden alles nou net op een manier die jij niet ziet aan komen. Daarom worden boodschappen nogal eens over het hoofd gezien, het is een kwestie van interpretatie. Maar ook wat een mens wil zien, dat is nu net waar het om gaat. Zolang je alles voor je eigen gewin blijft trekken, zal er weinig veranderen. Het gaat niet om jou, niet in de zin van wat jij wil, spirits zijn meestal hele andere dingen van plan. Vaak ook veel beter dan jij kan bedenken, heb dan dat vertrouwen.

 

Als ik iemand moet healen krijg ik vaak wel globaal een plan te zien, maar wie zegt dat dingen niet veranderen? spirits tonen mij een weg zodat ik begrijp wat er gaande is en wat er mogelijk is. Zelfs als ik iemand aan de telefoon heb die alle klachten opnoemt zie ik meteen wat zo iemand nodig heeft, daaraan kan ik ook bepalen of ik iemand kan helpen of toch liever maar moet doorsturen aan mijn collega's. Het 'zien' van een plan is belangrijk om mensen goed te kunnen helpen, het eigen 'plan' zien kan een handicap zijn, voorspellen wat er komt kan ook lastig zijn. Mensen hebben altijd keuzes en ik zelf natuurlijk ook.

Als ik iemand dan uiteindelijk behandel kan het plan opeens halverwege veranderen, dit heeft er mee te maken dat iemand dan nog een bepaalde les moet leren bijvoorbeeld of andere keuzes heeft gemaakt. Dan kan zomaar opeens het hele plan veranderen en mensen kunnen dat soms moeilijk accepteren, omdat ze graag hun eigen leven in de hand houden en willen controleren. Maar juist dat belemmerd het zien van meerdere uitkomsten en mogelijkheden. Die controle zit zo vastgeroest en ook op DNA niveau, uit angst wil men de andere mogelijkheden niet zien. Terwijl als je de zaken objectief bekijkt de angst die volkomen onterecht is, want van bovenaf gezien lachen de spirits zich soms rot als het om onze acties gaat. En ja, als je niet naar ze luistert....soms zijn de boodschappen zo duidelijk te herkennen en worden ze nog niet gezien.

Juist wie spirit en licht is en daarmee in verbinding staat, zal zichzelf minder snel een dergelijke valkuil in wenden omdat je vooraf al ziet wat er mis kan gaan en je daarop in kan spelen door dan uiteindelijk anders te reageren. Op deze manier kunnen we ons karma oplossen, maar daarmee dienen we in meerdere lagen en levens met onszelf verbonden te zijn.

 

Dat is heel belangrijk omdat je bijvoorbeeld op een andere tijdlijn nog steeds op die manier reageert waardoor je jezelf nog steeds in de nesten werkt. Dat heeft uitwerking in het nu dat er nu nog steeds dingen mislukken waarvan je innerlijk voelt dat het echt de weg te lopen is, alleen je komt er steeds maar niet.

Dat dingen steeds niet lukken kan dus een kwestie van dimensies/vorige levens zijn waarin je eigenlijk nog steeds in jou oude gedragspatronen hangt en zo kan het ook zijn dat je met dezelfde persoon als in zo'n vorige leven een liefdesrelatie hebt gehad die steeds opnieuw stuk liep en nu in dit leven in een soortgelijk scenario, wederom stuk loopt.

Dit is karma (vaak ook karmische relatie) je hebt dan met deze persoon iets op te lossen, een les te zien en te leren.  Dit kan ook voorkomen in vriendschappen met bepaalde mensen of in familierelaties.

 

Maar ook kan het zijn dat je in een patroon gehouden wordt door een vloek of een zware entiteit die jou feitelijk het licht niet gunt. Het is dan belangrijk naast dat je dit oplost ook bereid bent die pijn aan te gaan. Als je dat patroon niet doorbreekt kan het van kwaad tot erger worden tot je ziel meenemen naar de donkere wereld aan toe. En het laatste wat je wilt is jezelf zo kwijt raken dat je niet meer uit het duister kunt komen. Duisternis is voor veel lichtwerkers ook een les, daarom maken zoveel mensen dit soort heftige zaken ook mee. Alles komt omhoog en mag gezien worden. Juist door het duister te leren kennen en daarmee onze eigen verborgen gevoelens en minder leuke eigenschappen vinden we weer de verbinding met onszelf terug.

 

Ons licht zal nooit doven, echter wel andere wendingen nemen. Zodra we weer weten dat de spirits naast ons staan elke seconde in het leven kunnen we ons eigen leven dragenlijker maken en verwezenlijken waarvoor we hier zijn.

Herinner je lief mens, waarom je hier nu op aarde bent gezet. Herinner je je voorgaande incarnaties en wees bereid om die pijn te zien en te transformeren naar licht.

Engelen zijn om ons heen, gidsen staan ons bij en overleden dierbaren vervullen een rol in het verbinden naar boven om onze gidsen te vinden en hogere dimensies te mogen aanraken en weer herinneren wie we zijn.

We hebben andere mensen met "spirit" nodig om onze eigen spirit terug te vinden, rust te vinden en weer te weten wat eenheid betekend. Dan kunnen alle mensen weer telepathisch communiceren met elkaar en met de planten en dieren, communicatie in energie is de weg voor iedereen op aarde vandaag de dag. Verspil geen kwaliteiten maar pak je volle potentieel om te zijn wie je bent, herclaim je bestaansrecht om in volle glorie jezelf sterk te maken voor je eigen visie, passie, dromen en licht zodat ook jij je rol en plaats op deze aarde kan gaan waarmaken. We doen allemaal mee....roep de spirits aan voor hulp, suggestie en heling en leef naar je hart!!!

 

'Wij zijn bij jullie, wees gerust om ons te roepen' Het is tijd om alle atlantis schulden in te lossen en met een schone lei te beginnen en om te weten wie jullie zijn in jullie licht zonder al die aangeleerde conditioringen die angst in het DNA hebben geimplanteerd.

 

Kom VRIJ

BEN het LICHT

 

AHE

 

Song; We are all related

 

Meer informatie over healingen aangaande dit onderwerp; op deze pagina

Tweelingzielen

Kenmerken entiteiten meedragen

Transformatie 1

Transformatie 2

 

Over Sjamanistische healing

Over zielcontracten

 

Even een grapje hieronder ;)