Stille nacht, (innerlijk) kindernacht

Wanneer zelfs de priester spreekt over ons innerlijk kind in de kerstnachtmis. Het kindertje Jezus symbool staat voor ons innerlijk kind, klein blijven mag, leef zonder angst en vrij. Wanneer hij spreekt over sociale media te laten voor het is, ons niet langer laten verleiden tot wat ons juist uit verbinding met elkaar vandaan haalt.

 

Herboren worden, wakker worden uit The dark night of the soul, gedragen worden naar licht en daarmee verlichting en bevrijding in ons zelf. De diamant in jezelf zien blinken, de liefde in jezelf erkennen wie jij bent, je weer als een kind voelen zo vrij en spelen in de speeltuin in de sterren. Ons innerlijk kind, die kleine jongen of meisje, opgevoed door de moeder of vader in ons. De scheppingskracht van ons wezen die de kinderen hebben leren volwassen worden, als ze zo ver waren.

 

Na mijn zonnewende 21 december, een dag waarop elke sjamaan zich terug trekt zonder eten en slaap voor 24 uur stilte opgesloten in een kamer. Bracht mij helderheid, bracht mij kracht. Verlicht en herboren kwam ik tevoorschijn uit een diep afzien, maar ook humor, heel veel liefde en contact met overledenen die verder mochten gaan die een band met mij hadden/hebben.

Mijn opa die angst voor de dood had eindelijk bevrijd uit zijn angsten om verder te gaan, eindelijk het inzicht ontvangen om volledig naar het licht te stijgen. Afscheid genomen van alle duister die mij tegenhield om mij te zijn, laat ik een duisternis achter me. 

 

Opeens aanvaard ik moeder energie, het zijn van de moeder van de kinderen van de aarde en misschien wel ooit mijn eigen kinderen. Kracht gevonden om te zijn wie ik werkelijk ben in mijn Sjamanen- zijn. Vlinders in mijn hart en buik, af en toe wat tinteling en soms wat licht in mijn hoofd maar altijd goed geaard en in verbinding met de moeder aarde die ons draagt. Ik ontvang licht vanuit de maan, licht vanuit de sterren. Het is vannacht een stille en heilige nacht, heilig licht vervult alle zielen op aarde die in duisternis zitten zodat ook zij weer licht mogen zien in hun leven.

Na een jaar afzien voel ik me herboren en licht, soms nog wat struggle maar ik weet nu wat mijn rode pad is, mijn bestemming is voor komend jaar en ook vele jaren er na.

Dankzij een intens proces van enorm veel afzien, discussies, afwijzingspijn en toch ook ontzettend veel liefde en mensen die in mij geloofd hebben die ik enorm wil bedanken, lieve mensen die ik heb ontmoet en mensen die mij enorm hebben gespiegeld en mij een diepe confrontatie gaven, het kon ook niet anders.

 

Ik wil niet groot zijn, maar vooral heel klein en nederig zijn. Ik ben geen haar beter dan jou of jij dan mij, we zijn allemaal gelijk. Ik wil niet meer strijden om een plekje, ik ken namelijk mijn plekje. Ik ken mijn doelen, ik ken de zielen om mij heen die er zijn, altijd. Ik weet wie aan mij denken, mij zorgen en ik voel me geborgen en veilig. 

Zelf in de schoot van moeder aarde gekoesterd, mijn zeer liefdevolle mooie spirits die ik niet altijd voldoende erkend heb gekoesterd. Ik zie nu in wat ze mij hebben gegeven, juist door het pijn lijden en het niet zien van een uitweg, verscheen die uitweg. Juist door me er bij neer te leggen dat dingen nu eenmaal zo zijn werd mij een nieuwe weg getoond.

 

Vannacht ben ik weer een momentje stil, even bij mezelf om mijn spirits te ontvangen en te bedanken voor wat ik wel heb. Ik voeg me bij wie mij hebben geholpen, wie er voor me waren en stuur liefde. Ik ben liefde, ik ben spirit en ik ben die vrouw die ik lang heb ontkend te zijn, bang voor was om te zijn.

En die vrouw is nog maar net geboren, dus als een kindje zal zij opgroeien en opnieuw weer volwassen worden in de volgende fase van haar leven. Op eigen kracht en onafhankelijk zal ze voor zichzelf leven en staan voor wat zij is, niemand kan die vrouw nog ontkennen als vrouw. Zij zal daar staan, met haar kinderen aan de hand en haar wederhelft ineen gesmolten. 

Liefde zal zij verenigen in ieders harten. Dit jaar geen wensenbrief voor 2019, maar een groet naar 2018 en een omarming naar 2019. Blij met wat ze heeft bereikt.

 

Ik verenig de energie in mij, ik ben de bron van de schepping. Mag mijn krachten leren kennen en mezelf in een nieuw daglicht neerzetten, licht is mij meester, licht is mijn vrijheid, licht is mijn onafhankelijkheid. En mijn innerlijk kind is wakker geworden uit een lange angstige winterslaap. Blijf geloven in magie en in het kind in jezelf, het kind is de vrijheid en de liefde in zijn puurste vorm.

Ook het kind in jezelf zal altijd leren, wat werkelijke verbinding is.

Wees bereid herboren te worden, om weer kind te zijn.

 

Stille nacht wijst me de paden,

in stilte zal ik de paden vinden.

Licht geeft mij overvloed om in te baden,

liefde is wat ik ben, heb moeten hervinden.

 

Moeder aarde draagt mij in haar schoot,

de maan licht mij bij wanneer het donker is.

Mijn kwetsbaarheid aan de wereld ontbloot,

geen eenzaamheid meer, geen gemis.

 

Wel een trouw en een diep vertrouwen,

in alles wat mij toe zal komen.

In 2019 zal ik mijn leven mogen herbouwen,

het jaar van werkelijk wordende dromen.

 

Nog even een terugblik op een jaar vol pijn en geluk,

dat ik mocht ervaren wie ik werkeljik ben.

De moeder van de kinderen die ik ooit zal baren,

liefdevol van het mooiste en liefste wat ik ken.

 

Ik dank de spirits voor deze mooie ervaringen. 

Ik weet niet wat nu komen gaat en accepteer wat het verleden is,

het is goed zo.

 

Goodnight lovely souls

Wake up your inner child and heal the pain

Liefdevolle kerst toegewenst aan  iedereen.