Met jezelf zijn

Alleen zijn, alleen met jezelf volledig in het nu. Zonder gedachten aan morgen of wat je nog "moet" doen. Alleen zijn met alleen maar jezelf en jou essentie, jou licht, jou ziel. Alleen zijn met je jezelf, jezelf als enige kunnen aan kijken, niemand om je heen.

 

Het kost je de grootste moeite om stil te zijn, jezelf terug te vinden in de wirwar van jouw leven. Je hebt altijd dingen te doen en je leven staat nooit werkelijk stil, sta je stil bij wat je hebt? sta je stil bij wat je voelt? Sta je stil waarom je hier nu op aarde bent? weet je wie jij bent zonder je identiteit met je werk of partner te linken? kun jij zeggen wie jij bent als alles om je heen weg valt en er slechts een lege huls over blijft?

Als jij nu alleen achter zou blijven, zou je dan gelukkig zijn? of zou je spijt voelen van het leven wat je hebt geleefd, de mensen die je voor jou gevoel te kort hebt gedaan? of zou je tevreden zijn? had je er meer uit willen halen?  Ben je eenzaam? voel je je begrepen, of juist niet?

Heb je nog dromen? wensen van dingen die je ooit eens zou willen beleven? Waar doe je jezelf nog tekort?

 

Uitwegen worden gezocht in gezelschap van vrienden waar wel of geen binding mee is, mensen die je in een keurslijf duwen en jou wegduwen als je ze niet meer nodig hebt. Of heb je echte vrienden die er echt voor je zijn als je het zwaar hebt?

Ervaar je emotionele steun van de mensen om je heen of ontdek je slechts lege hulsen?

 

Leegte komt en gaat, van mensen, van dingen die we dachten dat we ze "hadden" maar die uiteindelijk niets waard bleken te zijn.  Veel mensen zijn bang voor de leegte in zichzelf. Bang voor het voelen van emotionele pijn en blijven maar weglopen van de ware aard van hun problemen. Bang voor de stilte in zichzelf, de leegte van het niets en het alles tegelijkertijd, bang voor zichzelf, angst om te zien wie ze werkelijk zijn.

Het alles en het niets tegelijk, erkennen, jezelf erkennen, je licht erkennen. Wie ben jij als je puur naar alleen jou kijkt? wie is die man of die vrouw die deze tekst leest? wie ben jij nu?

Heb je je verscholen achter mooie praatjes of laat jij de wereld zien in kwetsbaarheid wie jij bent? wat je voelt? wat je innerlijk beleefd? of kruip je weg in je eigen schulpje als angst voor kwetsing van andere mensen?

Ben jij zo moedig dat je jezelf durft te zien wie jij in essentie ben? wat jou bind met de natuur, de schepping en wie jij bent? Durf jij je te verbinden, opnieuw met je eigen hart en je verlangens die diep binnenin broeien? de liefde die jij in je hebt aan de wereld te tonen?

 

Kruip naar binnen, confronteer jezelf met je eigen hart, je verlangens, je dromen. Kom naar buiten toon je emoties, je pijnen, je verdriet, je angsten en geef ze de ruimte om te groeien naar wie jij werkelijk bent in essentie. Jou pure zijn is wie de wereld nodig heeft.

Duw jij mensen weg die zich kwetsbaar en open naar opstellen?  of laat je het achterste van je tong zien? Durf jij jezelf aan de wereld te tonen ook al kan je gewetst worden? durf je open te staan voor het onbekende en de wereld met nieuwe ogen te bekijken. Durf je te springen van die klif af, de diepte in om nooit meer terug te keren naar het verleden en voorgoed het beste uit jezelf te halen ongeacht wat andere van je denken? durf je gewoon te gaan?

Durf je te zien dat "werk" wordt gegeven voor het grote goed, zo ook geld, woonplek, liefdespartner, noem het allemaal maar op, er gewoon voor jouw zullen zijn? als je niet opgeeft en werkelijk in overgave durft te gaan.

Durf jij de liefde in jezelf aan te raken? met andere te delen? de liefde die je voelt gewoon te laten stromen?

Ook al haalt het veel pijn boven, je diepste angsten erin loskomen maar wetende dat je slechts de beste versie van jezelf over zal houden? Durf jij gewoon vol erin te gaan? durf jij je verlangens te volgen om nooit meer naar je oude leven terug te keren? er voor altijd voor te kiezen het licht en de liefde in jezelf te vinden, oftewel je ziel? Je daarmee alle oude issues, problemen en blokkaden gewoonweg van de kaart veegt en je eindelijk geluk ervaart met hemel en aarde in jezelf?  durf je het aan onafhankeijk en vrij te bewegen, weten dat je voorzien wordt en er geen weg meer terug is? 

 

Stilte in jezelf, met jezelf zijn, zonder uitvluchte en in media, andere mensen, middelen als drank/drugs en sport en wat er dan ook verslavend is, zonder te vluchten in werk.

Kun je je verbinden met een boom? in de stilte zitten met alleen maar jezelf. Kun je er gewoon 'zijn'  in stlilte en rust? Afstand nemen van alles wat je dacht dat belangrijk was?

Ruimte maken voor liefde in je hart en alles wat dat niet is loslaten? er gewoonweg 'zijn'  en vertrouwen, weten dat je "het" vind onder de sterrenhemel, kijkend naar de maan en je werkelijk niets nodig hebt om gelukkig te zijn?

Confrontatie met de leegte, het niets en alles tegelijk, niet opgeven maar doorgaan en springen. Er gewoon voor gaan, omdat je je hart volgt, je eigen verlangens serieus neemt, je gevoel volgt en in eenheid met je hart bent en meer in verbinding wilt zijn, omdat je naar huis wilt komen om daar de rust en stilte te vinden waar je al eeuwen naar verlangd hebt. De weg is vrij, baan een weg, vindt de moed en raap jezelf bijeen.

Volg nu je hart, laat je leiden door het niets en het alles, door dromen en door verlangen in rust en stilte.

Eenzaamheid vindt je alleen in een wereld van het ego, alleen zijn is geluk onder de sterrenhemel met een nieuwe kijk op een nieuw leven en voelen dat je verbonden bent met het AL en daarmee tot eenheid bent samen gesmolten.

 

Aho