Bewustzijn; Zo binnen, Zo buiten - De kracht van verandering

De kracht van ons denken, wordt onderschat. Door wie? door onszelf en wie wij zijn geleerd te zijn, om precies te zijn.

Mensen zijn wezens die hebben geleerd vooral met het hoofd de wereld om zich heen te scheppen, vergetende dat er ook vele onbewuste lagen in de mens liggen. Lagen met angst, frustratie, verdriet, boosheid, allemaal primitieve emoties, oer- instincten die zijn ontstaan om te kunnen "overleven" in een wrede harde wereld waarin mannen geen emoties mochten tonen en vrouwen werden misbruikt en gebruikt. Deze tijd, deze energie, vraagt om nieuwe inzichten en perspectieven. Ons bewustzijn dient te groeien, zodat we zelf kunnen veranderen. Allemaal lopen we uiteindelijk een weg naar het 'licht' , naar de verlichting en bevrijding van onze ziel. Maar zolang we onze eigen gedachten en gevoelens en dus energie van  onszelf niet kunnen begrijpen, kunnen we weinig veranderen. Daarover vandaag, alles, meer en verdieping.

 

 

Alles is energie

De term; alles is energie. Heb je vast wel eens in de wandelgangen voorbij horen komen. Het is waar, weet je dat water energie is? ons lichaam voor 98% uit water bestaat?

Water reageert op trillingsfrequenties. De aarde heeft een bepaalde frequentie ofwel trilling en zo ook het hele universum vibreert, alles vibreert omdat het altijd in beweging is. En alles is altijd in beweging, het leven bestaat uit beweging en beweging betekend verandering, dus waarom verwachten dat dingen hetzelfde blijven?

Van oorsprong leerde wij mensen dat we altijd een vaste baan moesten hebben voor de rest van ons leven, dezelfde partner, hetzelfde inkomen en dezelfde woonlasten. Dat was ook normaal, maar staat gelijk aan stilstaan. 

Een vaste levensstructuur betekend veelal dat er weinig ruimte over blijft voor de eigen ontwikkeling en zeker niet voor de spirituele ontwikkeling omdat men dan niet zelf hoeft na te denken.

In deze tijd worden steeds meer mensen wel gedwongen om dus wel zelf na te gaan denken, niet langer te denken in deze vastgeroestte structuren, het is nu tijd om dingen anders aan te pakken. We kunnen eigenlijk niet anders.

 

De energie in het universum virbreert steeds hoger en er zijn vele lichtwezens aan het werk om er voor te zorgen dat wij mensen steeds lichter worden, dat is nodig omdat het anders zowel lichamelijk als geestelijk onverdraaglijk wordt om met deze energie om te gaan. Niet iedereen kan dit aan, daarom zal de bevolking ook beetje bij beetje uitdunnen. Mensen die wel mee kunnen worden een handje geholpen. We kunnen in deze nieuwe energie namelijk niet blijven doorlopen met onze huidige lasten en een verandering van perspectief en denkwijze over ons leven zijn een eerste stap naar inzicht naar hoe alles anders kan en we vrij kunnen worden uit wat we dachten dat normaal was.

Weet dat alles wat je denkt, elk woord en elke actie die je het universum in stuurt direct zijn uitwerking heeft. Stuur jij veel negativiteit het universum in, doe jij mensen onnodig pijn. Dan krijg je zelf direct van de omgeving diezelfde pijn en negativiteit terug. Loop jij met een gesloten hart, zal een ander zijn gevoel ook niet zo gauw aan jou uiten. Wantrouw jij iedereen, wantrouwt iedereen jou. Dat is de wet van de aantrekkingskracht.

 

Wet van aantrekkingskracht

Als jij een van die helden bent die de wereld wilt veranderen,of alleen maar jezelf; zul je eerst moeten begrijpen hoe de wet van de aantrekkingskracht precies werkt. Het is heel eigenlijk heel eenvoudig, maar zonder 'bewustzijn' zal het voor jou een ingewikkelde puzzel blijven.

Wat je ten eerste mag weten is dat alles wat jij innerlijk hebt als "problemen" en emoties die daaruit voort komen, dat die dingen een directe bron zijn van wat jij in de buitenwereld om je heen te zien krijgt.

Dus even een paar voorbeelden; Je hebt het gevoel dat je constant tegen muren aan loopt en je nergens toe komt en er eigenlijk niks lukt in je leven. Dan is mijn eerste vraag; Doe jij wat jij "denkt" dat je moet doen? of volg je je hart in gevoel wat je voelt te doen?

 

Wanneer we namelijk vanuit het ego/gedachten beredeneren dat we "denken" dat iets goed is, maar niet in ons hart/gevoel nagaan of dit iets is wat we echt wel willen. Is de kans groot dat we de plank misslaan.

En dit geld voor alles wat we doen. Op zielniveau, ofwel het plan wat op zielniveau voor ons is gemaakt voor we ter aarde kwamen, ofwel ons hart daar voelen we wat bij ons past en wat niet.

 

Ik kende eens iemand die heel veel ellende had met instanties, rechtzaken, gedoe over geld en die persoon was jaren alleen maar bezig met het oplossen van die ellende en brieven schrijven met advocaten en dergelijke omdat ze vond dat ze niet kreeg waar ze recht op had. Ook had ze allemaal lichamelijke klachten en was enorm vermoeid en tot depressief aan toe en ze had altijd het gevoel dat aan het vechten was en niks lukte.

Mijn conclusie; door al dat gedoe met die instanties, haar ongezonde levensstijl en daarnaast haar manier van denken over de wereld om haar heen (heel negatief). Ze had op een gegeven moment genoegen met de zaken kunnen nemen, maar ze vond het niet goed genoeg en bleef daarom vechten. Ze vocht feitelijk met haar eigen demonen, door haar manier van denken bleef ze dergelijke problemen aantrekken en daardoor ging haar gezondheid ook achteruit en was ze zo moe. Ze liet haar energie ontnemen door zich mee te laten slepen in de situatie. Maar nogmaals, door de gedachten die zij de wereld in stuurde dat ze haar recht diende te halen en het nooit voldoende was en ze slecht behandeld werd door iedereen. Daarmee maakte ze situatie nog groter dan het al was.

En dat is de wet van aantrekkingskracht. Als ze had gekozen op een gegeven moment te stoppen met vechten had ze naast meer energie ook niet het gevoel gehad dat alles en iedereen haar in de steek liet (slachtofferrol), ze zou sterker zijn geweest en had of haar recht "makkelijker"gehaald als ze niet zo negatief in de wereld had gestaan. Maar de situatie bevestigde haar negatieve gedachten waardoor ze nog minder waarde achtte aan zichzelf en het probleem slechts groeide.

Ze had zichzelf er totaal in verloren, hierdoor ontstaat ook nog eens zielsverlies door dat er ontzettend veel energie(levensenergie/lifeforce onze bronenergie die zolang wij leven door ons heen stroomt) weglekt. Hierdoor ontstaan ook ziektes als bijvoorbeeld kanker. En je raakt energie kwijt die bij je hoort. Kortom een zeer ongezonde situatie.

 

Wat belangrijk is omtrent de wet van aantrekkingskracht is naast dat alles wat jij uitzend terug komt. Dat de energie letterlijk ook invloed heeft op jou lichaam/geest en ziel. 

Bij boosheid verlies je levensenergie, er lekt letterlijk leven uit jou weg. Elke keer dat je boos bent of gefrusteerd raak je delen van jezelf kwijt, mensen die vaak boos zijn worden bijvoorbeeld ook sneller ziek, hebben een korter leven en krijgen op latere leeftijd ook sneller hele ernstige ziektes. De energie van boosheid is letterlijk vernietigend, daarom is het zo belangrijk om goed te weten wat er door een mens heen gaat en waar die emoties vandaan komen. Als je dit namelijk kunt oplossen en innerlijke rust kunt vinden, je energie gaat leren beheersen. Kun je naast zelfs levensenergie terughalen en rust terug vinden, dus ook langer leven, gezonder leven en veel meer genieten. En dat zijn de eerste belangrijkste ingredienten voor geluk voor onbepaalde tijd. Dat betekend niet dat we niet alsnog dingen te verwerken hebben, wel wordt het makkelijker als het rugzakje van emoties wat lichter wordt.

 

Je begrijpt nu ook waarom de aarde het zo zwaar heeft. Er is zeer veel negativiteit en machtsstrijd in de wereld, boosheid en onnodig verdriet. Daarom wordt de aarde zo ziek.

 

Emoties begrijpen en helen

Om ons bewustzijn te vergroten dienen we dus eerst naar binnen toe te gaan. Onze eigen emoties en het primitieve denken te helen naar een hogere frequentie.

Ik zie veel bij mannen bijvoorbeeld dat ze snel boos worden, kort lontje hebben. Maar dat is niet omdat ze boos willen zijn, bij mannen ligt er een groot digma op het uiten van de emoties. Daarom worden ze opgekropt, ze hebben nooit geleerd deze te uiten en vaak ook niet om over hun innerlijke gevoel te praten. Daarmee is hun hart gesloten en hebben ze moeite met het te openen. En door het niet openen van het hart, ook veelal uit angst dat het gekwetst wordt of niet wordt begrepen kroppen ze zeer veel negatieve in zich op die ze op een gegeven moment niet meer kunnen uiten. Zo kan verdriet wat wordt opgekropt uiteindelijk boosheid worden omdat ze gewoonweg niet meer weten hoe ze moeten huilen. Huilen is heel gezond. Water moet namelijk stromen om innerlijk in beweging te blijven en te groeien, tranen zijn de weg naar een lichter leven. Zelfs als je niet weet waarom je huilt.

 

Het eerste wat ik met dit soort mensen doe is heel voorzichtig meestal een zielenreis geven, in zo'n reis worden dan de eerste punten/onderwerpen aangeraakt die van belang zijn om in te zien. Voor je inzicht hebt in je eigen verleden waar eventuele lastige dingen vandaan komen kun je voorzichtig gaan kijken wat de bron is van het niet uiten van de emotie.

Vaak is er ook hier sprake van zielverlies (dus delen van het 'zelf' die zijn kwijtgeraakt) , door een paar stukjes hierin terug te halen en nieuw inzicht te geven kan men dan in ieder geval beginnen zichzelf beter te begrijpen. Vaak kom je uit bij de ouders zoals bijvoorbeeld de vader die de zoon niet goed behandelde, een veel voorkomend probleem. Je moest werken, niet zeuren en emoties zijn niet voor mannen. Mannen zijn zich gaan schamen voor hun gevoel, wat volkomen onterecht is. Nu in deze tijd mogen mannen gaan leren hiermee om te gaan en hun emoties te tonen en te uiten, dat maakt de weg voor ze veel minder zwaar. Het hart openen is "het" onderdeel van transformatie, voor mannen en vrouwen. 

Dat zal niet direct gebeuren maar in zeer kleine stapjes, ik ga hier altijd heel voorzichtig mee om omdat ik weet dat ze het gewoonweg opnieuw mogen leren, daarvoor is een aardige weg van transformatie te doorlopen. Maar ik geloof er zeker in dat het mogelijk is voor iedereen, niemand bijzonder niet.

 

Zelfreflectie

Met nieuw vergaarde inzichten in onszelf en de eigen emoties kunnen we gaan kijken naar onze eigen gedragingen. Wat doen wij anderen bijvoorbeeld aan? Als wij zelf voelen dat we aan de kant worden gezet; wie heb jij aan de kant gezet? wie heb jij feitelijk onterecht afgestoten? wat lag daaraan ten grondslag?

 

Soms begrijpen we ons eigen gedrag niet eens meer. Ik zelf heb bijvoorbeeld ook bepaalde gedragingen in energie die enorm tegen mij werken. Ik vind dat zelf heel erg vervelend want ik wil gewoon goed doen. Ik ben altijd al heel perfectionistisch geweest in wat ik doe, of het nu gaat om helingen bij mezelf of een ander, of werk met paarden bijvoorbeeld mijn andere passie. Ik ga altijd tot het gaatje en daar voorbij. Als ik dus iets aan mezelf zie wat niet welkom is om een bepaald doel te behalen, doe ik er alles aan om dat te keren. Misschien een beetje over de top, maar ik wil mensen helpen en ook mezelf. 

Ik merk bijvoorbeeld dat ik bepaald gedrag vertoon naar een bepaald persoon in kwestie die in energie diegene alleen maar wegduwt terwijl ik dacht daarmee aan te trekken. Maar dit gedrag blijk ik al heel lang te vertonen, ik kwam er maar niet doorheen wat ik ook deed. Dan maak ik een reis naar binnen naar mijn onderbewustzijn, ofwel mijn zielsbewustzijn. Zodra het onderwerp in kwestie namelijk al bezig is in mij om daarin nieuw inzicht te krijgen, is het ook beschikbaar op dieper niveau. Dan kan ik er dus om vragen om inzicht te krijgen in waarom ik dat gedrag vertoon en wat ik daarmee veroorzaak. Ik kan dus dieper het onderwerp in om te snappen wat er nu steeds misgaat, ik wil dat inzien omdat ik de situatie precies tegengesteld als dat het is moet zien te krijgen. En ik doe dit alleen als ik er hier op dit niveau (3d) niet meer uit kom. Dan heeft het namelijk ook niet meer zoveel met mijn huidige leven te maken, alleen de situatie in het hier en nu is een weerspiegeling van iets wat op dieper niveau nog niet heel is, ofwel niet opgelost.

 

Ik krijg op zo'n moment van de spiritwereld informatie die de bron toont van dit gedrag waarmee ik afstoot in plaats van aantrek, ook kan ik inzien hoe ik dat dan kan veranderen.

Als het antwoord is dat ik dan bijvoorbeeld dien los te laten dan doe ik dat. Soms is die handeling dan nog niet voldoende,dan kan ik door de juiste intenties in mezelf te affirmeren die dat loslaten vergemakkelijken alsnog de energie keren. Ook vraag ik mijn spirithelpers dan om hulp zodat ik het in mij kan helen. Door te zeggen wat ik meen in mijn hart, in mijn ziel/hart en dat ik dingen nu echt anders wil kan ik het in energie uiteindelijk ook anders krijgen. Dat is hard werken, maar wie dat goed doet zal meteen voelen dat dat werkt en je er een ander mens van wordt. Uiteindelijk is mij wel gelukt die energie dus om te draaien en dan nog volhouden omdat het dan normaal mag worden en daarmee is je gedrag dan inderdaad tegengesteld aan voorgaande situatie.

Vaak ligt er ook in dergelijke gedragingen handelingen vanuit angst bijvoorbeeld en is er in een eerder leven bijvoorbeeld veel zielsverlies geweest aan een zelfde soort situatie waar hetzelfde gebeurde als nu der tijd. Door ook die stukken weer terug te halen die bij jezelf horen kan het gedrag volledig keren. Er is dan namelijk geen angst meer, dus er wordt gewoon weer vanuit neutraliteit gehandeld. En hiermee treft niemand pijn,blaam of verdriet en kun je  feitelijk opnieuw met iets beginnen.

 

Wat het belangrijkste is in reflectie is om in jezelf ten rade te gaan, waarom je doet wat je doet. Welke emoties voel je? en waarom? wat is de bron van emotie? wat ging er vooraf aan voor dat jij die emotie voelde? welke gedachten?

en voor gevoelige mensen onder ons is het ook belangrijk om te vragen; van wie is die emotie? is het van mij? of van die voorbijganger die ik zag die net tranen in de ogen had staan?

 

Ga dan terug naar die bron, die gedachten en dat moment waarin het gebeurde. Besluit dan om het in te zien en te begrijpen waar alles mis ging. Van daaruit kan je besluiten om voortaan anders er mee om te gaan als er nog eens zoiets gebeurd. Wel moet je weten wat je anders moet doen, vaak snap je wel dat je gewoon tegengesteld dient te reageren als de keer daarvoor. Sta jezelf ook toe om fouten te maken, dat is helemaal zo erg niet. Je leert van vallen en opstaan, fietsen kon je ook niet meteen de eerste dag. Je kunt misschien nog tien keer diezelfde fout maken in zo'n zelfde situatie, maar dan lukt het de elfde keer vast wel, toch?

 

Zo binnen zo buiten

Zoals de titel al betaamd. Zoals jij binnen met de dingen omgaat in je leven, zo laat de buitenkant ofwel de wereld om jou heen zien wat jij binnenin bent.

Als jij geen grenzen stelt loopt iedereen over je heen, maar dan is de kans groot dat jij aan jezelf ook geen grenzen kent en niet weet wanneer je met iets moet stoppen.

Als jij je gevoel opkropt zal jou buitenwereld ook niet gevoel tonen naar jou toe, als jij niemand vertrouwd zal niemand jou vertrouwen. Waar wil je heen?

 

Leg een koers uit vanuit je zielsbewustzijn, je hartwensen. Als je daar niet bij kunt komen is het zaak dat je dat eerst leert, dus leer je emoties erkennen/herkennen en defininieren en achterhaal de bron van de problemen die je hebt.

Laat alles niet oplopen tot het ploft, maar laat dingen los en geef jezelf de ruimte om dingen vanuit een nieuw perspectief te zien. Als jij bijvoorbeeld moeite hebt met luisteren naar andere mensen, kan het je leven verrijken als je dat wel gaat doen. Vaak zeggen mensen buiten jou net dingen die je nodig hebt, die net spiegelen waar jij nog tekort schiet naar jezelf.

 

Als we ruimte voor een ander willen maken, zullen we ruimte voor onszelf moeten maken. Daarmee wordt bedoeld in emotionele zin. Luister naar je eigen emotionele behoeften, wil je je hart openen? wil je voor mensen klaarstaan? dan zal je eerst voor jezelf klaar moeten staan en leren wat jij nodig hebt om je beter te voelen. Als jij je beter voelt dan voelen mensen het ook dat jij graag iets voor ze doet, maar als jij emotioneel slecht in je vel zit hebben andere mensen ook niet veel zin om tijd met jou door te brengen.

Echte dienstbaarheid aan de aarde is dienstbaarheid aan jezelf, de moed en kracht om je emoties onder ogen te komen en bereid zijn daar dieper in te gaan. De bron te onderzoeken van je primitieve reacties, deze vibreren namelijk laag en zal mensen die over meer bewustzijn over zichzelf beschikken tot slot niet meer raken, omdat ze weten dat die reacties voortkomen uit angst/verdriet/pijn op zielniveau en zullen het probleem in die zin altijd bij jou terug leggen. Je komt er dus geen steek verder mee.

 

Willen we echt lichter worden dan zullen we dus onze eigen problemen onder ogen moeten komen. Emoties begrijpen, inzien en alles veranderen tot een andere handeling die we gewend waren om te doen. Daarmee gaat onze vibratie mee omhoog, voelen we ons dus lichter en kunnen we het verleden los gaan laten. Zodat we er geen "last" meer van hebben, dan kunnen we vrij leven.

 

Neem dus tijd voor jezelf en ruimte om dingen te doen waar je rustiger van wordt, mediteren/wandelen/sporten zijn prima mogelijkheden om de stroming in jezelf weer te laten stromen. Drink daarnaast veel water en eet gezond.

Begrijp jezelf weer opnieuw, ga op zoek naar wie jij echt bent onder alle emotionele lasten die je meedraagt. De enige manier is om er doorheen te zakken,erin te gaan zitten en het gewoon te voelen en alles te uiten wat er dwars zit. Soms betekend dat ook het gesprek met bepaalde mensen aangaan die je hebt gekwetst bijvoorbeeld, hiermee los je ook het negatieve karma/energie tussen twee mensen op en kun je vanuit neutraliteit opnieuw beginnen. Dus het mes snijdt zo ook aan twee kanten. Compassie en begrip naar anderen en jezelf staan centraal.

 

Het hart kan alleen geopend worden door jezelf terug te vinden onder alle emoties die je begrijpt en niet begrijpt. Jezelf begrijpen is het begin van het begrijpen van hoe de wereld in elkaar zit.

Het ego belemmerd veelal alles met gedachten dat je bijvoorbeeld niet goed genoeg bent om iets te kunnen, maar uiten kan iedereen zich. het is alleen een kwestie van het gewoon doen.

Zielenreizen zijn hierbij een prima hulpmiddel om dingen van jezelf beter te begrijpen en dingen dus te veranderen, vaak kom ik op het medicijnwiel met mezelf en andere mensen ook al heel ver. Hierop zien we vaak veelvuldige herhalingen van situaties, wil je dat veranderen dan dien je eerst de energie waar het allemaal begon te veranderen. Pas als de energie in alle lagen van het bewustzijn zijn "geheeld" ofwel omgedraaiden/of geneutraliseerd is kunnen de dingen in de fysieke ook definitief veranderen.

 

Heel belangrijk hierin is om je eigen trots ook opzij te zetten, het ego denkt vaak dat we alles wel "zelf" kunnen. Maar ik kan bijvoorbeeld nog zo'n goede heler zijn, ik heb ook andere mensen nodig om op het rechte spoor te blijven. Ook ik wordt nog door anderen geheeld omdat ik nu eenmaal niet alles zelf kan. En als je zelf geen heler bent, verdiep je eens in de mogelijkheden, want er zijn er oneindig veel en niets is onmogelijk, echt niets. Alles wat jij wil veranderen, kan veranderen.  Maar je moet het wel willen. Maar wat is er mooier dan vrij zijn van structuren die jou belemmeren tot je volledige potentieel?

 

Twijfel nooit om hulp aan te nemen of te vragen als je weet dat je er zelf verder mee kunt groeien, trots staat alleen maar in de weg voor verdere groei. Om te groeien heb je andere mensen nodig, wij allemaal.

Je weet zelf waarschijnlijk heel goed wie de juiste mensen voor jou zijn, volg hierin je hart. Blijf bij het gevoel, in het gevoel liggen alle antwoorden, niet in het denken.

 

Vanuit het gevoel schep je een vrije wereld in jezelf waarin je volledig jezelf kunt zijn en daarmee zal de wereld buiten jezelf ook veranderen in een plek waar jij volledig als jezelf wordt geaccepteerd.

Vrij van onnodige diepe pijn en emoties, geen belemmeringen meer. Zonder innerlijke belemmeringen ook geen uiterlijke belemmeringen en vanuit deze onbegrensdheid kan je op aards niveau alles voor elkaar krijgen en kan de aarde worden geheeld.

 

Een betere wereld begint echt bij jezelf, met het openen van je hart voor JOU mogelijkheden.

 

Alle emoties die te maken hebben met "overleven" kunnen we veranderen in "leven", door al die emoties 'los te laten', zonder begrip hierin kunnen we niet loslaten. Als we het hebben losgelaten zijn we "heel" en gaat er een volledig nieuwe wereld voor je open.

 

 

AHO

Hawacipi Wakyaja