Alles over de gidsenwereld en het belang van zuivere connectie

Allemaal hebben we een gids, meerdere zelfs. Lang niet alle spirituele mensen, paragnosten, mediums en healers zijn zich echt bewust van hun gidsenleiding. Veel weten wel dat ze er eentje hebben maar doen er niets mee, andere doen er wel eens wat mee en zijn zich niet eens bewust dat ze er mee werken en zien het meer als het volgen van het gevoel. Soms wordt er dus onbewust heel goed samen met ze gewerkt.

Maar wat veel mensen zich niet zodanig bewust zijn, is het feit hoe belangrijk het is wie jou gids is en hoe belangrijk het is om er samen mee te werken. Je hebt dit nodig om je taken hier op aarde zuiver te kunnen vervullen. Iedereen die een beetje spiritueel is aangelegd kan dit leren en zal dit zelfs moeten leren. Als dingen in jou leven niet gaan zoals ze zouden moeten gaan, als dingen die jij ziet niet uit komen, als dingen die jij weet niet waar worden gemaakt. Dan is het tijd om antwoorden te gaan halen in de gidsenwereld. Zij kunnen je wijzen op oorzaak en gevolg, zuiverheid. Maar ook waar het misgaat. Laat niet alles gebeuren, neem het heft in handen. En dat alles begint bij je eigen gids, je grootste vriend in de aardse beleving.

 

De wijze oude man/vrouw (ziel)

Gidsen zijn wij allen van elkaar, wijze oude zielen die hier op aarde zijn om de aarde nieuw leven in te blazen. Maar zonder zielen die alles van ons weten, door alle levens heen waar we in geleefd hebben zou het een onmogelijke taak zijn om "op tijd"  klaar te zijn met de lessen die wij hebben te leren. In onze karmische lessen op aarde kunnen we elke dag en nacht begeleiding vinden van onze gidsen. Naast dat zij weten hoe wij zijn omdat zij onze ziel kennen, kennen ze ook de lessen die wij in dit leven dienen te leren. Je kunt bijna wel zeggen dat we zonder gidsen verloren zijn. Het is heel arrogant als je denkt dat je alles zelf bedenkt of geen gids nodig hebt omdat 'jou gevoel'  alles wel verteld. Weet dan dat je nog een ego stuk heb te doen. Weet dat als je alleen maar "jou gevoel" volgt en niet checkt of de bron waar het vandaan komt wel zuiver is, je klakkeloos de mist in loopt. Je dient je bronnen te kennen en daarom heb je juist een connectie met je gids nodig.

Gidsen zijn al bij ons vanaf de geboorte van de ziel, duizenden jaren staan zij al aan onze zijde. Natuurlijk vindt er wel eens een wisseling plaats, maar de hoofdgids, jou persoonlijke maatje zal nooit wijken.

Deze kent jou taken, jou missie, jou lessen, jou karmische patronen, zielsverwanten. Alles, je kan het zo gek niet bedenken of je gids weet er van en je kunt je geen betere leiding voorstellen.

 

Wat is een gids precies?

Je gids is een energie, een liefdevolle zuivere kracht die dan wel op de achtergrond als meer op de voorgrond aanwezig is. Sommige noemen ze beschermengelen, maar een gids is geen engel. Een gids is een geslachtloze, of beider geslachten aanwezige zielsenergie. Het zijn nooit overleden dierbaren, wel kun je via overleden dierbare bij je gids komen als je nog op zoek bent naar deze connectie. 

Mijn overgrootoma die nog tot mijn zevende levensjaar hier op de wereld was, is na haar overlijden bij mij gebleven. Toen ik net begon met mijn reis als Sjamaan en ik op zoek moest naar mijn gids was mijn oma constant een stoorzender en aanwezig en blokkeerde mijn gidsen zelfs. Ik had heel wat daadkracht nodig om haar te overtuigen dat ik verder moest, mijn gidsen zouden meer groei voor mij betekenen dan dat als zij de leiding zou houden. Toen ik dit had uitgelegd ging ze aan de kant, maar alleen door mijn gids een mannelijke gedaante te vragen aan te nemen hield ze netjes afstand. Zo kon ik uiteindelijk contact leggen met mijn eerste gids.

Op een avond droeg ze mij over aan de eerste gids en vertelde wat ik over mijn gids moest weten en zodoende werd de connectie hersteld. Uit mijn verhaal kan je opmaken dat het, als er overleden dierbaren zijn die dus makkelijker waarneembaar zijn omdat ze vanuit de 4e dimensie komen, een wereld die letterlijk in die van ons aanwezig is, deze makkelijk de gidsen kunnen verstoren. Gidsen werken vanuit de 6e dimensie, dus twee frequenties hoger. Dit is hele andere energie die je heel anders waarneemt, veel subtieler. Als je niet gewend bent met die dimensie te werken is het belangrijk goede focus daarop te bewaren.

Een gids werkt soms ook door de overleden dierbaren heen, naar beneden toe als ze ons alleen via die weg kunnen bereiken, ook dat komt voor. Daarom is de verwarring soms begrijpelijk.

 

Zuivere connectie

Voorwaarden voor een goede beginnende zielsconnectie is zuiverheid. Een schoon energieveld en innerlijke rust/stilte, geen gedachten die je constant storen. Connecties maak je met je hart, niet met je hoofd. Je hoeft je gids niet altijd te horen, voelen is soms genoeg. Ook dragen ze zorg over het helderweten.

 

Een gids werkt alleen op vraag, daarom als je niets doet zul je ook niets ontvangen. Als jij connectie wil dan vraag je om connectie, als je een naam wilt vraag je een naam. Een gids zuiver liefde, een gids geeft wel opdrachten maar je kunt ook opdrachten terug sturen.

Gidsen beschermen ons tegen vals licht en duisternis, maar niet als we het niet vragen. Gidsen dragen ons in ons healingwerk, maar niet als we het niet vragen. De healingen die jij doet of connecties die jij maakt, maak jij niet, maar jou gids. Jou gids draagt zorg voor alles in je leven, als je je maar over durft te geven aan de wijsheid. En die overgave, dat is misschien wel het allermoeilijkste. Je kunt alles uit handen geven, alles. Aan je gids, die doet het voor je. Maar als jij niks vraagt, gebeurd er niks.

 

Samenwerking met je gids

Je gids goed leren kennen is dus essentieel samen met je gids leer je jezelf kennen en je eigen spirituele vermogens versterken en gebruiken. Als je een healer bent maar je gids niet kent, kun je niet krachtig healen en zal je allicht in healingen blijven hangen die niet verder dan de vijfde dimensie reiken. Zonde, je potentieel ligt in je gids niet zozeer in je eigen handen.

Met je gids kun je zielsconnecties die jij hier op aarde hebt uitzuiveren, blokkaden opheffen en via hun wereld zuiver connecten met een ander zonder dat je zelf negatieve dingen oploopt. Een gids is een filter/zeef, een gids is een beschermer.

Zonder die bescherming jezelf blootstellen in de wereld van de overledenen is net zo onwijs als bloot de straat op lopen en dan denken dat niemand je ziet.  Alle ogen zijn op jou gericht op dat moment.

Als jij een zuivere ziel bent en jou licht schijnt in bijvoorbeeld de 4e dimensie omdat je een medium bent, is het niet slim om niet samen met je gids die wereld in te stappen. Overal huist voldoende duisternis die zich met jou kan bemoeien, als je goed met je gids samenwerkt zal je hier geen last meer van hebben.

Je zult zien, als je goede vriendjes met je gids bent je veel soepeler door je aardse lessen loopt en veel steviger in je eigen kracht kunt gaan staan, je kunt elkaar namelijk onvoorwaardelijk vertrouwen.

 

Gidsen bij tweelingzielen en zielsverwanten

Naast onze eigen persoonlijke eerste gids hebben we altijd nog twee andere gidsen. In geval van tweelingzielen en zielsverwanten is er altijd een gids die tussenbeide bemiddeld gedurende het hele helingsproces. Deze gids is een grote gids die vaak al tussen deze twee zielen heeft bemiddeld door meerdere levens heen en kent dus beide zielen net zo goed. Na het helingsproces zal deze gids blijven bestaan omdat deze zorg draagt tussen de taken die jullie beide hebben. Ik gebruik deze gids regelmatig op dit moment om boodschappen door te zenden naar de andere kant als ik zelf persoonlijk niet binnen wil komen om te beinvloeden, dan zorg ik dat de boodschappen in feite vanaf de zijlijn naar de andere kant toe komen. Het werkt razendsnel door heb ik al gemerkt.

Deze gids zal mede zorgdragen voor de missie samen en dat het samenwerkingsverband harmonieus blijft verlopen, deze gids bemoeit zich verder niet met de persoonlijke zaken.

 

Verder hebben we ook allemaal zielsverwanten en heling stukken bij die personen liggen en connecties met vele anderen. Daarvoor hebben we ook een gids. Deze draagt zorg voor de helingen onderling en zal bemiddelen in alle connecties die jij nodig hebt om te groeien. Vaak gebeurd dit stilletjes op de achtergrond. Bij mensen die net beginnen aan het spirituele pad hebben deze gidsen weer andere zorgtaken, hoe dan ook, er wordt op alle lagen gezorgd dat jij op het juiste moment de juiste dingen doet.

Connectie met de andere gidsen naast je eerste is zeer waardevol om in situaties het hele plaatje te kunnen en mogen zien.

 

Gidsen zijn ook altijd aanwezig bij onze energetische reizen in de 5e dimensie. Als je bijvoorbeeld een moment met je tweelingziel mag doorbrengen, je gidsen dragen je naar deze wereld toe. Je ziet ze niet, maar zij zijn degene die jou astraal verplaatsen en jou daar de privacy gunnen die je nodig hebt om de boodschappen te ontvangen vanuit deze andere wereld die jij met je zielsconnectie deelt. Je doet niets zonder hen, zonder hen zou je je niet eens mogen verplaatsen.

 

Gidsen en duisternis en vals licht

Het mindere leuke onderwerp wat ik ook altijd uitdraag, de duisternis. Ja alweer...

Het is mijn taak om andere bewust te maken, ook via gidsen krijgen we niet altijd zuivere informatie binnen en ook gidsen kunnen niet altijd bemiddelen in het donker. Het is belangrijk dat je dit weet.

Ik ben lang misleid omdat mijn gidsen waren besmet met een demonische kracht, als er echt kwaadwillendheid is worden je gidsen aangetast als je zelf een duistere entiteit bij je draagt. Als die al lange tijd aanwezig is kunnen je gidsen ook niet zuiver meer werken, dit heb je dus zelf niet door omdat het je gidsen zijn.

Vraag altijd of iemand van het licht is, deze vraag moet beantwoord worden.

 

Mede ook hierom is de uitdrijving van negatieve entiteiten geen simpele bezigheid, eentje met veel risico. Want ook ik moet zorgen dat mijn gidsen beschermt zijn als ik iemand bevrijdt. Ik ben niet de enige die gevaar loopt tijdens zo'n healing, het is dus belangrijk dat we voor elkaar zorgen op deze momenten.

Het komt het meeste voor bij negatieve entiteiten die al meerdere levens in iemands ziel meelopen, ik ga ook meestal niet in gesprek met de gidsen van deze mensen maar wanneer nodig zorg ik dat de gidsen ook gezuiverd worden. Daar dragen mijn gidsen dan ook weer zorg voor, de kanjers.

 

En dan hebben we ook nog zoiets als helingen vanuit de onderwereld. Deze worden in de ondergrondse dimensies gedaan, daar kunnen de gidsen vanuit de 6e dimensie dan ook niet bij. Daar dienen onze krachtdieren voor. Als we besluiten onszelf op dieper niveau te helen zijn krachtdieren net zo onmisbaar. Dit zijn onze gidsen in de onderwereld. Hier vindt alle duisternis ofwel ons onderbewustzijn en vorige levens plaats, als we dat willen helen staan de krachtdieren naast ons.

 

Krachtdieren de gidsen van de onderwereld

Dolende zielen, duistere entiteiten, allemaal onderdeel van de onderwereld. Ofwel ook weleens de hel genoemd, maar ook belichaamd het onze onderbewuste lagen die we nog niet van onszelf kennen. Tijdens zielsreizen betreden we deze wereld om verloren delen van onszelf terug te halen vanuit vorige levens of de duistere wereld, net wat nodig is.

In deze wereld kunnen onze hogere lieve lichte gidsen niet terecht, naast dat hun licht niet gezien mag worden wat gevaarlijk kan zijn voor hen hoeven zij dat ook niet op zich te nemen.

 

Toen mijn pony overleed en ik aan het Sjamaanse pad begon en ik mijn eerste krachtdieren reis ontving, zag ik alleen maar hem. Mijn eerste krachtdier en tevens maatje, mijn pony. Hij heeft mij door alle beginfase van mijn ontwikkeling gedragen en mij vertrouwd gemaakt met de onderwereld, nog steeds loopt hij altijd mee tijdens mijn healingen om mijn clienten en hun krachtdieren te begeleiden tijdens de reizen. Hij is mijn trouwe viervoeter tot het einde der tijden. Als we het over vertrouwen hebben is de krachtdiergids een zeer krachtig middel om ons te leiden, in liefde, stilte en vertrouwen nemen ze het werk op zich. Dat vertrouwen is nodig in een wereld van pijn en onwetendheid, zij dragen zorg dat alle verloren stukken goed in deze wereld aankomen, ze zijn onmisbaar. Ook om onze focus vast te lopen als we dreigen te blijven hangen op een bepaalde plek, het krachtdier zal je altijd even wakker schudden dat je verder moet gaan.

Inmiddels heb ik zeven tot acht verzameld naast mijn pony, een goede Sjamaan kan tot 13 krachtdieren verzamelen.

 

Elk krachtdier heeft een betekenis, als je de symboliek van het dier meeneemt in waar jij nu in je leven staat zie je altijd prachtige overeenkomsten met waar jij op dat moment staat.

Sommige krachtdieren zijn tijdelijk, andere lopen je hele leven mee, net wat jij dient te leren of op dat moment nodig hebt. Krachtdieren die tijdelijk zijn hebben vaak als taak om jou te spiegelen zodat je bepaalde lessen over jezelf leert. Als jij die lessen dan hebt geleerd dan vertrekken ze weer.

Hun aankondiging kenmerkt zich meestal in het veelvuldig tegen komen van een bepaald dier, het zien van dat dier in je dromen of in bepaalde andere synchroniciteiten. 

Soms komen krachtdieren ook bepaalde zieldelen bij je terug brengen. Sjamanen doen ook reizen naar de planten en dierenwereld, zij geloven namelijk dat je voor je mensen tijdperk en velen levens daarin, ook een dier bent geweest, daarvoor een plant en daarvoor een steen.

 

Ik werd geleid naar een pinguin leven. Je weet pinguins trekken na het leggen van een ei altijd naar zee, meestal mijlenver, om vissen te gaan vangen en wisselen elkaar af om hun ei te beschermen.

Ik was samen met mijn soulmate, dat pinguinstel. Maar hij kwam op een dag niet terug van het vissen, de roedel kwam terug maar hij niet. Het verdriet wat hierin lag was zeer groot, ik heb erkend dat mijn angst tot verlating in dat leven al was begonnen, daardoor ben ik nu gaan claimen, vele levens lang. Het klinkt absurd, weet ik. Maar die diepe impact geheeld te hebben verklaard ook waarom ik voel bij deze persoon al vanaf "het begin der tijden" te zijn geweest. Dat klopt want het was nog voor mijn mensen levens.

En sindsdien kan ik dus ook de pinguin als krachtdier zien. Het meest melige van dit alles vindt ik nog dat ik het met hem over Pingu heb gehad, hij vond dat zo leuk. Achteraf snap ik de toevalligheid hierachter ook, het is niet voor niks wat het is. En dat heerlijke kinderlijke hierin, tsja wat moet ik zeggen?

Naast dat het grappig is, is het ook wonderlijk hoe het universum werkt. Bovendien nu die pijn daarin is geheeld van mijn kant af, kan ik verder zonder die verlatingsangst die dat claimen ondersteunde. Ik kan dus vrij verder. En dat allemaal door een simpele pinguin, die wel heel veel verdriet had hoor. Het werkte door in alle levens daarna, tot vandaag de dag.

 

Krachtdieren kunnen dus eigenlijk verschijnen in diverse vormen. De gids, de spiegel of dat verloren zieldeel. Allemaal zijn ze net zo belangrijk, als je daarnaast ook nog eens je krachtdieren leert kennen zodat je weet wat ze doen en waar ze goed in zijn, dan kun je dat inzetten in je dagelijkse leven en tijdens je healingen.

Ze komen altijd om je meerdere dingen te vertellen en te leren. Heb jij bijvoorbeeld een krachtdier wat staat voor moed? Dan betekend dat, dat dit specifieke krachtdier jou leert meer moed te verkrijgen in je leven. Als het vrede betekend, zal je lessen gaan leren die je meer vrede geven etc etc

 

 

Tot slot

Tijdens de opleiding die ik aan mensen bied en de vele sessies die ik doe, kom ik altijd op een punt met de mensen dat ze contact mogen gaan maken met hun gidsen. Meestal kom je daartoe op het moment dat je meer loyaal naar jezelf bent geworden, voldoende zelfinzicht heb verkregen om hun zuiver te kunnen ontvangen zonder ze met je eigen gedachten te verwarren.

In mijn sessies is het bijna een standaard onderdeel geworden wat ik meeneem wanneer iemand dichter tot zichzelf is gekomen, vanuit dit punt stimuleer ik mensen om meer te gaan luisteren naar boven toe en de focus meer naar zuiverheid te gaan leggen.

Ook wanneer iemand voor het eerst een trancereis maakt gaan we de eerste keer altijd naar het krachtdier toe voor we de healingsessie voortzetten, het eerste contact is van belang in verdere erkenning en herkenning van deze gidsen.

 

Op de Lichtwerkers Verrijkingsdag is het een standaard onderdeel waar veel tijd in wordt gestoken, het doel van deze momenten is naast de aardse connectie ook connectie met de eigen gidsen maken. De volgende lichtwerkersdag vindt plaats op 17 november 2018 in Purmerend. Meer informatie daarover vindt je op deze pagina 

 

Liefde Licht en Kracht, vanuit de gidsenwereld.