Spiritualiteit, wat is de inhoud daar nu werkelijk van? En wat is spirituele volwassenheid?

Geinspireerd ben ik vanuit mijn 'aan vier muren' gekluisterde situatie, door wederom weer eens een ander artikel wat ik net las. Ik schrijf normaal gesproken voornamelijk teksten aan lichtwerkers en over de werking van tweelingzielen en over mijn eigen groei. Nu doe ik even een stapje terug en kom de mensen tegemoet die nog zoekende zijn in hun bewustzijnsgroei en spiritualiteit.

 

Als je het woord spiritualiteit zegt denken de meeste mensen meteen aan mediums die doorzien wie jij bent en een kaartje leggen en met de overledenen kunnen praten. Ook denkt men aan monniken, Yogi's en Yoga en meer van dat soort dingen. Meestal denkt men aan een oefening doen om stil te worden of worden mediteren. Echter, dit is niet wat werkelijke spiritualiteit is, spiritualiteit is iets heel groots en omvattends en er is niet   "een methode"  of een visie voor, spiritualiteit is namelijk al een geheel met zichzelf. Ik leg je graag uit wat spiritualiteit is in werkelijke zin van het woord. Spiritueel zijn de mensen altijd wel 'een beetje', maar spiritueel volwassen is momenteel 95% de aarde niet. Ik ga je er alles over uitleggen.

 

Wat betekend Spiritualiteit

Spiritualiteit is een heleboel niet van wat ik ten eerste heb genoemd. Spiritueel zijn betekend dat je het vermogen hebt jezelf emotioneel te begrijpen, doorzien en te weten wie jij bent en wat jij op aarde komt doen. Wanneer je dit kunt en weet, dan ben je spiritueel. Of als je de weg daar naartoe af legt en een poging doet zover te komen.

 

Je bent spiritueel volwassen als je vergankelijk van wat of wie ook, vanuit je ziel de aarde elk moment op moment kan beleven zonder je zorgen te maken over het volgende moment wat zal komen. Je hebt geen oordeel. Je handelt niet vanuit lage emoties zoals boosheid, jaloezie, machteloosheid of egoisme maar gewoon vanuit een open houding. Ook ben je in een flow met je ziel en handel je wijs, met wijsheid bedoel ik geen intelligentie in zijnde je IQ maar je bent emotioneel intelligent en je handelt daar ook naar.

Je hebt vertrouwen in het universum en je herkent de tekenen van als je de verkeerde kant op loopt of dreigt te lopen, je weet wanneer je dingen moet loslaten en moet stoppen of juist met iemand moet gaan praten. Je bekijkt dingen eerst vanuit een observerende visie voor je op je doel af gaat, maar je kent je doel dus handelt vanuit je spirituele weten. Je bent zuiver van geest en ziel en ziet altijd het goede in de mensen. Je kent geen wraak of claimen.

Spiritualiteit is een hele hoge staat van bewustzijn in de emoties van de mensen en jezelf en hierin wil je altijd anderen helpen en beter doen. Spiritualiteit is weten hoe de mensen en de wereld lief te hebben zonder oordeel en een leven te leven wat geheel gewijd is aan waarom je hier bent. Je bent emotioneel "ontwaakt" en weet hoe met al die emoties om te gaan die door je heen gaan en je staat open om daar dieper in te gaan en daar nog meer te groeien tot wie jij werkelijk bent, je ware ik. Je zielsgedaante, JIJ.

 

Ego versus ziel/ Duister versus licht/Gedachten versus hart

Onder deze noemer vallende hebben de meeste mensen, zelfs "spirituele" mensen nog ontzettend veel te leren. Niet elk medium is zuiver, niet elke sjamaan is zuiver en niet elke "spirituele" leraar is hier om goed te doen. De spiritiueel "slapende" mensen of meer ontwaakte die nog niet zo kunnen zien, weten niet altijd wie wel en niet zuiver werken. Door dat de meeste mensen nog steeds voornamelijk vanuit hun denken en dus het ego leven, groeien ze niet door.

Het ego is niet per definitie slecht, het ego is ook het afrekenen in de supermarkt en plannen van onze activiteiten, als mensen hebben we het ego nodig om te kunnen functioneren op aarde.

 

Het uiteindelijk doel is niet dat we geen ego meer hebben, wel dat we het volledig aan de kant kunnen zetten. Functioneren vanuit het zielsbewustzijn, het hart. De weg van het hoofd naar het hart is lang. De monniken en Yogi geloven heel erg in mediteren, daarmee vindt je de stilte, je kunt de stilte in jezelf leren "horen" en "ontvangen". Mediteren laat je inderdaad ervaren wie jij bent vanuit je ziel, ook mantra's kunnen daar enorm bij helpen. Je raakt in een lichte trance waar door je voelt dat je lichaam ook tintelt, je bent er echt even niet.

Dit is ook te ervaren, altijd en toch je handelingen kunnen doen. Wanneer wij onze ziel opgeruimd hebben van alle ballast (verlichting) kunnen we in principe 24/7 in deze staat leven en heel productief zijn. Het is een zalige vrijheid om niet de hele dag aan van alles te hoeven denken en te vertrouwen op dat op het juiste moment invalt wat je nodig hebt. En ja, zo werkt het echt.

Hiervoor is discipline nodig, training van je eigen bewustzijn. Bewust zijn van je gedachten, weten waarom je welke gedachten hebt. Bewustzijn van je emoties, weten waarom je die ervaart en er daarna naar handelen om jezelf te verbeteren, meer lief te hebben.

En iedereen die het wil, die kan het ook.

 

De strijdt tussen de ego en de ziel is er altijd, in welke bewustzijnslaag je ook verkeert. De kunst van dit alles is altijd om ook dat in jezelf te doorzien. Je excuses om dingen niet te doen bijvoorbeeld. Uitstel van bepaalde dingen betekend meestal ook mislopen van nog veel mooiere dingen, maar als we onszelf die waarheid niet gunnen blijven we in eeuwige cirkels ronddolen. Tussen beslissingen wel of niet nemen en een leven lang spijt hebben van wat we hadden gehad als we die beslissing nou net wel genomen hadden. En ook dat is een vorm van wijsheid.

 

De ziel wil leven, genieten en verbinden. Zolang je jezelf dit ontzegd zit je in het ego.

Dit bewustzijn is spiritualiteit op elk niveau, op iedereen van toepassing en altijd waar.

 

Lessen en wegen te lopen

Iedereen is hier op aarde om iets te leren. De ene persoon is hier om schulden in te lossen en de ander is er om een werkelijk verschil te maken. Andere zielen zijn hier om mensen wakker te schudden en anderen om dat weer tegen te gaan. De ene ziel is hier om andere zielen iets te leren en de andere ziel is hier om een levenslange gevangenisstraf uit te zitten.(emotioneel of fysiek) Allemaal dienen ze doel in het hoger goed, voor zichzelf door karma in te lossen of juist weer karma aan te maken om het nogmaals over te doen in een ander leven.

Niets is negatief of positief, we scheppen zelf wat we hier komen doen. (Door een oordeel maken we het groter of negatiever)

 

In principe gaat iedere ziel door een evolutie, elke ziel is op een ander punt in zijn/haar evolutie. De ene ziel draait net honderd levens mee waar de andere misschien al twintig duizend keer op aarde is geweest. Allemaal leggen we zo onze weg af en aan het einde van het leven wordt bepaald of we een stapje terug in de evolutie gaan het volgende leven, of dat we een stapje vooruit mogen doen. Alles staat en valt met karma. Karma is niet per definitie is negatiefs, karma betekend iets dat je mag leren en dat kan net zo goed iets positiefs als iets negatiefs zijn. Het leven van een ziel bestaat uit karma, stukken leven zogezegd waaruit wij mogen leren. Zonder karma zouden wij niet leven, karma en op aarde leven is onlosmakelijk aan elkaar verbonden.

Je kunt het zien als blokken. De ziel is opgebouwd uit 'losse delen', die delen bestaan uit lessen, negatief karma wat je mag inlossen, positief karma in wat je kunt doen en dus leren, een stukje uit een vorig leven of meerdere.

Deze 'losse delen' bepalen uiteindelijk de invulling van je leven en hoe jij er naar handelt bepaal jij zelf, maar dat bepaalt wel de volgende stappen.

 

Het kan altijd twee kanten op. De eerste is dat je leert in emotionele zin en daarmee jezelf verbeterd en weer een stukje 'completer wordt' omdat je dat puzzelstukje hebt opgelost. Het kan ook zijn dat je dat niet doet, weer dezelfde handelingen "herhaalt" en daarmee in dezelfde lussen van gebeurtenissen blijft hangen. Dit is een karmisch patroon, dit kun je alleen maar doorbreken door het te begrijpen en in te zien.

Deze zaken berusten altijd in hoe jij in emotionele zin omgaat met je leven en de situaties die je meemaakt, dit is jou emotionele intelligentie en jou begrip over het leven. En spiritueel bewustzijn speelt hierin een grote rol.

 

Verlichting

De verlichting, het spirituele ontwaken is een onderdeel in dit spirituele bewustzijn. De weg naar verlichting wordt alleen maar bereikt door jezelf ontzettend diep in jou eigen schaduwen te onderzoeken. Dit doet pijn, ontzettend. Verlichting heeft niets te maken met zweverig zijn of zweverige dingen doen, verlichting is iets heel natuurlijks en heeft niets te maken met niet met beide benen op de grond staan. Verlichting is vrij van ballast, dus trauma uit verleden, het gevoel niet goed genoeg te zijn, de lasten van andere op de schouders nemen, zorgen over geld of toekomst, niet lief hebben gehad, een verlies van een dierbare, depressiepijnen, eenzaamheid....etc etc  

 

Als we realiseren dat we zonder deze dingen kunnen leven, alles kunnen loslaten, alle pijnen kunnen helen dan kunnen we in verlichting komen. Dit is niet weggelegd voor mensen die niet spiritueel bewust zijn en zichzelf niet in de spiegel durven aan te kijken (zowel letterlijk als figuurlijk bedoeld).

Andere mensen die "ontwaken" en die bereidheid wel hebben, zijn uitgenodigd om het wel te bereiken. Of je het bereikt hangt van jou bereidheid af om je los te maken van dingen die berusten in de trauma en de pijn die je ervaart. De pijn is altijd een trigger die jou iets probeert te vertellen over jezelf.

Je zult dieper en dieper gaan als je doorzet, de hulp aanneemt die op je pad komt en bereid bent om ook via andere mensen jezelf te spiegelen zoals in relaties en vriendschappen. Het soort mensen waarmee jij omgaat zegt eigenlijk alles over jou zelf, zij spiegelen wat jij uitzend. Daar kun je veel van leren en nog bewuster van worden als je bereid bent je hele leven onder een loep te leggen.

 

Over helderzien/weten/horen/voelen

Geesten waarnemen of aura maken je nog niet spiritueel. Ik wil geen mensen tegen de schenen schoppen maar het is totaal verkeerd geinterpreteerd. Dat je helder waarneemt zegt niets over jou spirituele bewustzijn, het kan wel zijn dat bepaalde heldere kanalen bij jou beter werken dan bij andere mensen maar dat is omdat je waarschijnlijk andere kanalen van soortgelijke aard niet open hebt staan.

Je kunt helderhoren, overledenen, maar kun je ook daadwerkelijk luisteren wat iemand tegen je zegt als iemand ergens mee zit? of ben je er alleen maar op uit om te vertellen hoe goed jij met spirits kan praten?

Dit zijn namelijk twee totaal verschillende dingen die totaal niet met elkaar te maken hebben en welke intentie ligt er achter?  De intentie van wat je doet zegt alles over je spirituele waakzaamheid en bereidheid.

 

Je kunt luisteren of 'luisteren', je kunt dingen bekijken en je kunt dingen 'zien'.  Spirits zijn ook niet altijd positief, maar ook niet altijd negatief. Sommige mensen weten niet wat ze in huis halen met hun gaven, andere nog minder....

 

Een zuivere verlichtte ziel krijgt de gaven allemaal mee, alles. Dit komt door dat het onze natuurlijke staat van 'zijn' is maar zijn 'vergeten'.

Maar wat men ontvangt is puur afhankelijk van de eigen zuiverheid. Wie zuiver licht en liefde is, een schone ziel, trekt slechts lichte en beschermende spirits aan en hoe meer je daarvan mee hebt hoe minder duistere entiteiten je kunnen doen.

Elk onzuiver deel in jezelf, trekt duisternis aan. Daarom druk de altijd meer ontwikkelde zielen echt op het hart om zichzelf nog meer te helen, dat is belangrijk voor het werk wat ze doen.

Wie onzuiver is, ontvangt onzuiverheid. Dus zogenaamde mediums die als intentie hebben om geld binnen te halen, commercieel werk (zeer lage energievibratie) doen, trekken alleen maar onzuiverheid aan. Als je hier bewust van wordt, ga je de wereld heel anders zien. En ook dat is spiritualiteit en een heel belangrijk inhoudelijk deel als je ook verder bent in je ontwikkeling. (en dus een hogere vibratie gaat uitzenden)

Negatieve en onzuivere dingen kunnen namelijk veel roet in het eten gooien als het om je eigen vermogens gaat, maar ook om je zelfvertrouwen en het is zonde als je daardoor de verkeerde kant op wordt gestuurd. 

Maar weet dan ook, dat is ook een les voor zij die de gaven bezitten om hiervan te leren, iedereen zal hiermee om moeten leren gaan.

Dit is de wet van aantrekkingskracht.

 

De wet van aantrekking

Een onderwerp wat elke zoekende de revue passeert, de wet van aantrekking. Hoe krijg ik wat ik wil?

In ieder geval niet door het te ontwijken, er van weg te lopen, te negeren, te denken dat een andere weg of ander persoon gaat helpen of gaat geven wat je nodig hebt.

Meestal berust het in het willen hebben van ware liefde en geld, maar de gedachten beheersen dit grote goed, niet het hart. Jammer en echt niet spiritueel lieve mensen, hoe groot die zorgen ook zijn.

 

Als je denkt dat je altijd tekort hebt van iets, heb je ook tekort van iets. Als je denkt dat je arm bent, ben je ook arm. Als je denkt dat je nooit de ware liefde vindt bij iemand, vindt je dat ook niet. Als je het niet eens met iets ben maar alleen maar boos daarom wordt maar het niet oplost, als je slachtoffertje speelt en zielig doet, krijg je ook niet dat wat je wilt. Als je vastpakt wat je wilt, rent het weg...

En als je wegrent van wat je wil als het er wel is, wie heb je er mee?  

Je zit jezelf in de weg, je volgt niet je hart en daarmee trek je ook alleen maar dingen aan die niet in je hart liggen.

 

Magneten hebben tegenpoligheid nodig, anders blijven ze niet aan elkaar vast zitten. Daarvoor hoef je nou eenmaal niet het buskruit uitgevonden te hebben om dat te begrijpen.

Een man wil een vrouw, iemand die arm is wil geld, iemand die iets bang is te verliezen klampt het vast en verliest het juist.

 

De wet van aantrekking is een leuke uitdaging in het spiritueel bewustzijn. Loslaten betekend vangen, vertrouwen betekend de angst elimineren. 

Wat jij uitzend ontvang je...

Als jij nooit geld hebt, maar je voelt je rijk met wat je hebt, kan je altijd onverwachts geld krijgen als je het nodig hebt omdat je vertrouwen hebt in alles te worden voorzien (het spirituele speerpunt van vrij en zorgeloos leven, maar niet het hele pakket).

 

Als jij nooit ware liefde hebt ontvangen en jij voelt dat je het al hebt (het dichtbij ligt), het is geen zelfbedrog want liefde is er altijd al en je kunt het in jezelf vinden, niet in een ander. Als je je daarbij kan neerleggen, kun je het ook daadwerkelijk van een ander ontvangen.

Als jij altijd bang bent om iets niet te krijgen of juist te verliezen, dan zul je het ook niet krijgen of juist verliezen, dat klopt. Daar kun je je tijd in je leven mee verdoen en weggooien, je kunt ook je mindset omgooien.

 

 

Emoties, triggers en vrijheid

Spiritualiteit is je eigen krachten erkennen als mens, jezelf kennen en je leven serieus nemen en er echt iets van maken ook al ben je het nergens mee eens. Je kunt knokken en vechten en blijven hangen in gedachten, dualiteit heet dat. Je kunt je emoties ontkennen en er voor kiezen om daar niks van te leren. Maar als je echt spiritueel bent sta je open om juist je emotie stukken en de triggers (en valkuilen) hierin juist aan te pakken in jezelf.

Je mindset omzetten is al een ding, het is training en discipline, een alchemisch proces waarin jou zelf bewustzijn groeit.

Als je dit kunt begrijpen kun je pas echt loskomen en vrij worden in je leven, verlicht worden en een leven leven wat je wel wilt en waarvan je droomt (dat is geen american dream!! dat heet weten wat je met je eigen energie moet doen)

 

Open perspectief

Naast de wil om te leren, te luisteren, emoties te leren (doorzien, begrijpen, toe te laten enz enz enz), is het ook belangrijk om alles met een open perspectief te bekijken. De meeste mensen, ook spirituele mensen leven vol met oordelen. Elk oordeel is een belemmering voor groei, misschien moet je eens naar andere mensen gaan luisteren die het beter weten dan jij? Dan kun je groeien, maar daar moet je wel bereid toe zijn en niet meteen weer een oordeel hebben.

Pas zonder oordeel kunnen we zien, wat we eerder niet zagen. Pas zonder oordeel en bereidheid om onze kennis te vergroten (wat echt spiritualiteit inhoudelijk ook is) kunnen we het grotere plaatje zien. Onze missie op aarde, wie wij zijn en zijn geweest, wie er rondlopen of rond de aarde zweven of niet, wat er in ons eigen hart gebeurd, wat er in een ander gebeurd.

We kunnen het 'zien' zonder het per definitie perse "op te willen lossen" omdat we weten waarom het er is en dat hoeft geen oordeel te zijn maar een ruimer zicht.

Niks is negatief, alles is er namelijk met een reden. Namelijk die eerder genoemde lessen en bij ieder mens/ziel liggen die in andere gronden en wij mogen de wereld ook gaan bekijken als die ziel. Als wij dat zielsbewustzijn "zijn",kunnen wij alle ervaringen en lessen zien in alles wat ons overkomt.

En dan pas, dan ben je spiritueel bewust, als  je dat begrijpt en weet of het in ieder geval een kans geeft. En dan is het ook goed als we het even niet weten, zolang wij maar weten wat we aan het leren zijn en in het moment bewust kunnen leven en onszelf de kans geven tot verdere emotionele groei.

 

Zolang jij spiritualiteit "zweverig" vindt, heb je er nog niets van gezien. Als jij verlichting 'niet nodig' vindt, weet jij niet welke vrijheid jij jezelf ontzegt. Als jij denkt geen missie te hebben maar dit leest, weet ik bij voorbaat al dat je het wel mis moet hebben, want ook jij dient een doel. En wat die missie ook is, wie jij bent in deze tijd zegt alles over jou zielskracht en dat is een kracht die je niet mag weggooien. Want elke ziel is iets waard en mag dat erkennen voor zichzelf. Hoe duister of licht iemand ook is.

 

Ik ben heel eerlijk. Ware spiritualiteit en de emotionele dingen die daarin liggen te leren zijn voor mensen tot nu aan toe,voor velen althans een abacadraba geweest en voor velen is dat het vandaag nog steeds. Er zijn zelfs nog "spirituele" mensen die een goede duit in het zakje doen van het "niet weten wat ik hier kom doen", of "Ik ben spiritueel maar zo jaloers" of "ik neem toch van alles waar, dus ben spiritueel" . Lieve mensen, ware spiritualiteit en bewustzijn is zielsbewustzijn, de wereld vanuit daar waarnemen, zuiver en licht zonder enige belemmeringen of oordelen en alles in puurheid aanvaarden wat het is of dat in ieder geval trachten te doen.

 

Het is de innerlijke reis door heling en emotioneel bewustzijn.

Namaste dear traveler