Hoe we vanuit zelfscheppend vermogen overvloed kunnen scheppen in liefde, geluk en geld

Ik ben helemaal volledig geinspireerd op dit moment door Maartje Koper die het geld is liefde event online heeft gezet. Maar ook mijn eigen proces van de afgelopen weken sinds mijn inwijding op 12 februari.

 

Er is veel gebeurd sinds die dag. Mijn contact met spirits is vergroot, uitvergroot en versterkt en ik heb een enorme sprong mogen maken. Een sprong in het diepe waarvoor ik lang heb gevreesd, heb ik nu echt gemaakt. Ik sta aan het begin van een boel radicale, definitieve veranderingen in mijn leven. Qua werk, liefde en groei. Mijn "tweelingzielproces" en processen met lieve mannen zijn voorbij. Alle processen die ik voor mezelf mag doorleven zijn nu voornamelijk lessen over het verkrijgen van overvloed in werk, liefde en geluk. Ik ken zoals altijd de theorie al, ik wil hierover veel aan jullie vertellen in dit blog. Ik heb nu een enorm helder moment.

 

 

Zelfreflectie 

Om onszelf in overvloed te kunnen laten baden, is ten eerste zelfreflectie vereist. Het viel mij nu op dat ik als laatste op 17 februari een ander blog heb geschreven, dit ging over een stuk proces waarin ik aankaart hoe vervelend het voelde om "weer iemand te moeten ontwaken", weer tegen een stroming negativiteit van een ander in te moeten zwemmen. Weet je wat er in mijn fysieke wereld gebeurde?   drie keer raden.

Ik heb geen enkele klant meer in mijn praktijk gehad sinds die weken. Toeval? nee.

 

Zolang wij er van uit gaan dat alles energie is, woorden die verspreid worden energie zijn dan scheppen wij daar zelf onze eigen werkelijkheid mee op dat moment.

Als ik online zet dat ik geen energie heb om mensen te ontwaken, ik vecht tegen de heftige energie van andere mensen die op dat moment niet zien wat ik van ze zie en daar negatieve gevoelens bij krijg. Krijg ik negatieve gevoelens bij mijn werk. Ik keer mij dan in principe in mijn energie tegen mijn werk. Dat manifesteert zich door gewoon geen klanten in mijn praktijk te krijgen.

Ik accepteer wel dat ik die weken door een proces ging voor mezelf, nu op dit punt is dus helder wat er gaande was. Ik heb zojuist dat blog ook meteen verwijderd. Beter voorbeeld dan dit is er niet.

 

We hebben iets niet, we zijn vaak ontevreden. Wij mensen willen altijd meer, alleen het lukt de meeste nooit om die ontevredenheid volledig op te lossen. We zijn altijd op zoek.

Iedereen wenst altijd die ware liefde, een hoop poen op zijn bankrekening en gewoon een heel gelukkig leven. Je kunt accepteren dat je niet hebt wat je wilt, dat is vaak wel de eerste stap. Ook kun je dieper gaan en het ware probleem recht in de ogen aan kijken, hiervoor is moed nodig, zelfkennis en de wil om dingen echt te veranderen.

(ik hoor nu het liedje Happy People van R.E.M. toeval? nee synchroniciteit) hier later meer over

 

We leren meestal al van jongs af aan dat onze dromen en wensen niet te realiseren zijn. We hebben overtuigingen van onze ouders mee gekregen dat we dingen niet kunnen. We zijn niet goed genoeg, we moeten vooral niet opvallen in wat we doen en gewoon een baan in loondienst vinden bij de post of in het gemeentehuis gaan werken, accountant worden. Terwijl we in ons hart hele andere dingen in gedachten hebben, de ene wil topruiter worden omdat ie van paarden houdt en de ander wil een geitenboerderij, weer een ander ziet zichzelf in een paradijselijk zelf gebouwd huis. 

En zo hebben we allemaal onze wensen en dromen.

 

De reden dat we ze meestal niet uitvoeren ligt hem in overtuigingen, aangeleerde overtuigingen. Zoals net al genoemd komt vaak dat stemmetje in je gedachten dat je iets toch niet kan, er geen geld voor hebt of niet gelooft in jezelf dat je meer waard bent dan je nu doet. We hebben wel ideeen en plannen, maar uitvoeren voelt meestal als een sprong in het diepe en je kunt niet zien waar het uit komt. Omdat we ons altijd afvragen HOE en WANNEER?

Maar iedereen kent wel dat sterke gevoel, dat je iets zo graag wilt doen. Nee je kunt het niet zien waar het toe leidt, daar is vertrouwen voor nodig om dat te kunnen manifesteren.

 

Om even terug te komen op de reflectie. Stel jezelf de vragen; Welke overtuigingen heb ik waarom ik het niet doe? Heb ik dat aangeleerd? Wat heb ik van mijn ouders mee gekregen?  Hoe denk ik over geld? Hoe kan ik dat veranderen? Wat houdt mij tegen van die actie?

 

 

Vertrouwen tekort komen

Je kunt veel vertrouwen missen om knopen door te hakken in het leven omdat je overtuigd ben dat als je een bepaald risico neemt je in de schuldsanering beland of niet voldoende klanten krijgt of niet voldoende verkoopt. 

Vertrouwen in 'het tekort komen' is wat ons wordt aangeleerd, onze ouders hebben vaak nog de hongerwinter meegemaakt of in andere barre omstandigheden geleefd. Generatie op generatie is doorgegeven dat je zuinig moest zijn voor het geval er niets meer zou zijn, je hebt leren leven met een zuinigheid en angst voor tekort. Daarin ben je opgevoed en is je hele leven gebaseerd. Als je die baan opzegt of in je eigen bedrijf ineens totaal ander werk gaat doen is dat een "risico" waarin je gaat nadenken en overwegen of je die stap nu echt wel moet zetten. Terwijl als je je hart had laten spreken, het antwoord allang gehoord was.

Maar jou patronen en gewoonte sturen aan op de angst dat je weer tekort gaat komen, het niet kan, tekort klanten etc...

Je mag in leren in een situatie als deze dat je heling mag ontvangen op je voorouders en deze karmische patronen, daarnaast mag je in jezelf kijken wat er verder nog qua overtuigingen staat tussen het nu en jou einddoel, je droom. En uiteraard bedoel ik dat gevoelsmatig, sluit je ogen maar eens en voel wat er tussen zit. 

 

Tot actie komen en heling

Het vertrouwen tekort komen is ook vaak gebaseerd op de gedachten dat we niet weten wat er gaat gebeuren. Maar tevens mijn ervaring is dat je als je voelt iets te moeten doen en het gewoon doet, gewoon springt je daarna meestal wel helder krijgt wat er daarna komt en dus ook hoe. Het hoe, is niet iets om je zorgen over te maken als je weet dat het universum voor jou zorgt.

Je kunt je eigen karmische patroon aanpakken door te voelen wat er misgaat en daarna juist tegengesteld te handelen, waarschijnlijk doemt dan het volgende patroon op maar kun je ook dat weer doorzien en doorbreken.

Langzaam maar zeker kom je dan tot je doel, kleine stapjes. Wanneer je tot actie komt en weet wat er nodig is om alles anders te doen, laat het dan maar gebeuren. Wanneer je niks doet verander je niets, omdat als je in dezelfde situaties hetzelfde gedrag als altijd laat zien, de uitkomst ook hetzelfde is. In grote lijnen, als je me niet geloofd kijk de geschiedenis er maar eens op na. Elke oorlog, elke strijd verloopt ongeveer in een soortgelijk patroon en eindigd ook altijd hetzelfde. Door dat het geld bijvoorbeeld op is of omdat de leider van die oorlog is vermoord of zelfmoord heeft gepleegd. Tot er weer een nieuwe leider opstaat die alles weer op een soortgelijke manier tot stand brengt.

Zo is het ook in onszelf, we vechten steeds in onszelf met dezelfde demonen (gedachtenspinsels) en reageren er hetzelfde op. Pas als we anders reageren en ons denkpatroon veranderen komen we er uit los.

 

Het is vooral belangrijk om in reflectie te blijven zitten. Weet dat jou uiterlijke wereld een weerspiegeling van de binnenkant is. Waar jij in gelooft en voor staat wordt direct in jou buitenwereld terug gevonden. De buitenwereld is alles wat niet jij bent, dus inclusief waar je woont etc. Alles weerspiegelt wie jij in het nu ben, wat jij nu denkt en hoe jij met je leven omgaat.

Als jij hier en nu niet gelukkig bent met jou leefsituatie moet jij dat veranderen, jij bent de spil zelf achter de wereld waar jij nu leeft. De god en schepper ben jij zelf geweest van waar jij je nu bevindt. Dus ook jij, alleen maar jij kan dat veranderen.

Niet door positief denken, wat goeroes beweerde als Emiel Ratelband. Het gaat om creeeren van het geloof in jezelf dat jij de ware liefde, geluk en het geld waard bent en dat jij er echt mag zijn. Als jij echt van jezelf zou houden nu op dit moment zou je bijvoorbeeld niet ongelukkig zijn in alles waar je nu in leeft. Je verlangt blijkbaar naar iets beters, nu moet je dat zelf gaan scheppen als je dat echt wilt.

 

Onthechten

Het allermoeilijkste naast vertrouwen is onthechten. Het loskomen uit de gedachten en overtuigingen die jou vasthouden in deze situatie te blijven leven. Loskomen betekend niet dat het niets meer voor je betekend, wel dat je het niet meer nodig hebt. Dat houdt vaak ook in de dingen te laten zoals ze zijn als je bepaalde mensen bijvoorbeeld niet in jou overtuigingen mee krijgt. Het is niet hun proces, het is JOU proces. Kunnen partners het mee aangaan, prima. Kunnen ze dat niet, probeer het dan ook niet uit alle macht.

Als jij overtuigd bent je partner nodig hebt voor je geluk, hoe kun je dan ooit onvoorwaardelijke liefde voelen als je aan dat idee blijft hangen?  Als jij denkt een bepaalde baan/project/werkzaamheden nodig te hebben om financieel overeind te blijven welke overtuiging houdt jou dan in dat idee? 

Als je in je hart voelt een andere richting te moeten volgen, dien je alles te onthechten hierin. Alles, elke gedachten en herinnering die hierin maar naar boven komt en jou iets laat zien over jezelf. Vergeef jezelf hiervoor, vergeef dat moment en laat het gewoon los. En ja dat kan soms pijnlijke dingen brengen, maar weet dat die pijn slechts een spiegel is van het loslaatproces. Het komt naar boven omdat je er naar mag kijken, blijf dankbaar voor alle pijn die je voelt bij het loskomen van alles. Weet dat elke pijn onder ogen komen heling en groei betekend op jou persoonlijke pad. Hoe losser je kunt functioneren vanuit ideeen die je ooit hebt aangeleerd, andere mensen en ideeen en zelfs los kan komen van die van je partner dan ben je pas echt onthecht van de situatie en is er ruimte om een nieuwe "ruimte" te creeren waarin jij je nieuwe wereld kunt gaan scheppen.

 

Zelfliefde

Voor geluk, voor overvloed in geld en liefde en misschien wel het werk doen waar je al je hele leven van droomt is moed nodig. Moed om te onthechten, moed om alles los te laten maar ook om jezelf te zien. Te erkennen hoe groots jij op zielniveau bent, te ervaren wat het is om je eigen wereld te scheppen. Hier voor is liefde voor jezelf nodig, erken jou waarde. Erken wie jij bent binnenin. Ben jij een healer?  Leef daar dan naar en zet het op de voorgrond neer. Ben je een dierengenezer? Zet dat dan op de voorgrond en richt je leven er naar in. Ben je een ruiter of ben je liever een kruidenvrouw? of misschien wel allebei? richt je leven daar naar in.

Als je los bent uit alles wat hiertoe niet dient en je bent vrijer om je te bewegen door je nieuwe eigen geschepte wereld, waarin eerst een soort van "leegte" ontstaat omdat je zoveel hebt weggegooit, kun je die ruimte eerst gaan vullen met liefde en dingen voor jezelf. Daarmee bedoel ik niet shoppen of uitvluchten zoeken in andere verplichtingen. Hier is het belangrijk om vanuit een rustpunt en die ruimte eens te gaan voelen wat je nu nodig hebt om jou doel te gaan bereiken. Vaak weet je het al, ga er dan mee aan de slag. Weet je het nog niet?  Vraag om tekenen en duidelijke seintjes wat je moet doen en het zal geschieden.

Van jezelf houden en niets nodig hebben om je lege gaten mee te vullen is wel een heel proces op zichzelf. Ik kan je in de praktijk helpen deze verloren stukken te vinden en begeleiden tijdens jou proces naar liefde voor jezelf. Je vindt als het ware de compleetheid in jezelf terug. Ware liefde vinden we alleen maar in onszelf, als wij ware liefde ontvangen en geluk van onszelf en dat onvoorwaardelijk met een ander kunnen delen, kunnen we dat ook met geld en algeheel geluk doen. Je kunt niet verwachten dat een partner jou tekortkomingen maar weer aanvult, dat werkt in deze nieuwe tijd niet meer. Dus heel belangrijk dat je voor jezelf leert denken en vanuit je eigen kracht opnieuw in de wereld komt te staan. Vanuit hier kan je overvloed scheppen in elk gebied in je leven. We doen dit vanuit het neutrale nulpunt, we komen dit als doel in onze transformatie allemaal tegen. Meer informatie daarover in dit blog: Heilige relaties en de balans daarin  hier leg ik wat meer uit over het nulpunt bereiken. Ook gaat dit dieper in op zelfliefde, partnerschap en een eenheid vormen voor optimaal geluk, zo is die cirkel ook meteen rond.

 

Overvloed, flow, synchroniciteit

Als wij op het nulpunt zijn, liefde voelen stromen tussen hemel en aarde en 'weten' hoe alles eenheid met elkaar is. Kunnen we stromen, eigenlijk is dat een hele vrouwelijke eigenschap die we in onszelf mogen omarmen. Of je nu een man of een vrouw bent, maakt niet uit.

Vanuit het nulpunt zitten wij in de flow van het leven, vanuit die flow manifesteert zich elke gedachten als we deze bewust zijn en ons bewustzijn verhogen leven we tevens in synchroniciteiten. Ik kan uit eerder opgemerkt in deze tekst, dat ik schrijf het liedje Happy people te horen op moment dat ik schrijf over geluk en overvloed, is een teken van die synchroniciteit. Ik bevind me momenteel dan ook zelf op het nulpunt en stroom als een tierelier, ik werk dan graag en de tekens die ik krijg van het universum zijn op die moment soms te simpel. Als je ze ziet, zul je het begrijpen. Je weet dan dat je op de goede weg bent, maar ben jij bereid om gewoon in deze flow alles aan te gaan? Als je een koekje aangereikt krijgt deze ook te pakken?

Soms begrijp je in de momenten niet helemaal waar het over gaat, maar je gevoel stemt in. Het zijn kansen die je worden aangereikt en misschien ook momenten waarop je weer bovenaan die berg staat, naar beneden kijkt en verstijft van angst. Maar was je die parachute op je rug vergeten? 

Als het universum jou ergens naartoe loodst maar jij ziet niet helemaal helder hoe, je wilt het begrijpen. Dat is menselijk, vergeef jezelf daar voor, maar vertrouw. Ook al snap je er nu geen barst van. Meestal leidt het naar mensen, lessen en ervaringen die we later wel begrijpen en dat brengt je weer een stapje verder tot je doel.

Weet dat als je parachute niet doet wat hij moet doen, er een zacht wolkje of kussen voor je klaar ligt. Hoe eng die sprong ook is, je komt op een betere plek uit, altijd.  Als je maar gelooft en vertrouwd, vooral jezelf gelooft en vertrouwd.

 

Dus hoe komen we in overvloed?

Vertrouwen hebben en geloof in jezelf. Geloof in jou pad en wat jou wordt gegeven. Heling in familiekarma, heling in jezelf en vergeving van jezelf. Elke tegenslag zien als liefde van het universum wat jou iets leert, voelen wat jou overtuigingen zijn waarom je denkt iets niet te kunnen. Erken de eigen leegten in je hart en waarmee je dat wilt opvullen en waarom? Ik kan je helpen deze pijnstukken te vinden en ook weer te helen. Onafhankelijk zijn van partners, vrienden en je eigen pad lopen, niet teveel naar de angsten en demonen van andere mensen om je heen luisteren en dichtbij jezelf blijven.

Overvloed bestaat niet in een wereld waarin alleen maar in tekort wordt gedacht: Ik kan geen liefde krijgen, ik krijg die liefde nooit, ik ben dat niet waard. Ik ben altijd arm geweest waarom zou ik nu rijk kunnen worden? Ik ben het gewend ongelukkig te zijn en vergeten wat geluk is.

 

Leer jezelf affirmeren naar je dromen, naar jou paradijs. Leer geloven en vertrouwen in wat het universum voor jou in petto heeft. Elke gedachten manifesteert zich in jou uiterlijke wereld, dus maakt kortemetten met negativiteiten en dualiteiten. Alles wat er is dat ben jij en jou geluk is net zo belangrijk als van jou buurman of partner, alleen daar ben jij niet verantwoordelijk voor dus neem dat ook niet op je. Geluk en overvloed is er altijd en je kunt alleen overvloed scheppen als jij zelf die overvloed belichaamd. Liefde voor jezelf is essentieel om liefde van een ander te ontvangen. Geld is een middel om te kunnen doen wat je wilt om je gelukkig te voelen, maar net zoveel waard als liefde en daarom mag je het als gelijke zien. Gun jezelf alles en je ontvangt alles. Vraag en het wordt je gegeven, altijd. Als je maar gelooft dat ook jij zelf de wereld kunt scheppen zoals jij het graag ziet. Vergroot je bewustzijn, elke dag weer.

 

Liefde, Licht en Kracht om te manifesteren wat jij graag wilt. En zeg tegen jezelf dat je het wel kunt, het wel waard bent en geloof er ook in en voel het in je hele wezen.